ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 huhtikuu 2018 23:25

RoPS ryösti pisteet Kuopiosta - Juho Hyvärinen viime hetken ratkaisija

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ryösti pisteet Kuopiosta - Juho Hyvärinen viime hetken ratkaisija Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kaudenavaus rikkoo lähes seuraennätyksiä. Veikkausliigan kolmesta ensimmäisestä ottelusta RoPS on ottanut kolme voittoa ja kaikki puhtaalla pelillä. Tänään kaatui vieraissa KuPS 0-1 (0-0) Juho Hyvärisen osumalla.

Jos pidämme oman pään puhtaana, ottelusta on aina mahdollisuus saada jokin palkinto. Näin lausui RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tämäniltaisen ottelun alla, ja joukkue vastasi kutsuun. Todellinen jättipalkinto RoPS:lle ojennettiin lisäajan viimeisellä sekunnilla.

Taye Taiwo ja nyt toista otteluaan RoPS-paidassa pelannut Filip Ivanovski juonivat vasemmalla laidalla. Taiwo nousi, ja KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen joutui rikkomaan. RoPS:lle vihellettiin vapaapotku aivan sivurajan tuntumasta.

Pelikello näytti jo lisäajankin täyttyneen, kun RoPS-kapteeni Antti Okkonen antoi ensimmäisen vapaapotkunsa. Tämän KuPS onnistui vielä purkamaan, mutta erotuomari Ville Nevalainen vihelsi vapaapotkun uusittavaksi. Pennanen oli kaatuillut omiaan rangaistusalueella.

Okkonen toisti edellisen kuvion ja antoi toistamiseen vapaapotkun kierteisenä KuPS-maalille. Ensimmäisen tapaan KuPS-puolustus purki, mutta tällä kertaa pallo päätyi rangaistusalueen rajalle Juho Hyväriselle.

Hyvärinen siirsi isäntien Joni Mäkelän hallitusti sivuun, otti parilla askeleella tyhjät pois ja laukoi KuPS-puolustaja Hamed Coulibalyn jaloista kohden KuPS-maalin takakulmaa. Otso Virtanen näki, mutta ei ylettänyt.

KuPS sai vielä videä pallon keskiympyrään, mutta Rovaniemen Palloseura jo tuuletti kauden kolmatta perättäistä voittoaan. RoPS on pitänyt oman maalinsa puhtaana nyt huomionarvoiset 270 minuuttia, eikä ole samassa ajassa ottanut edes ensimmäistä varoitustakaan.

RoPS-valmentaja Koskela: Paras tapa voittaa

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela oli luonnollisestikin tyytyväinen. KuPS oli RoPS:lle ajoittain vaikea ja vaarallinen, mutta Koskelan suojatit onnistuivat paineen allakin tärkeimmässä.

- Onhan tämä paras tapa voittaa. Maali aivan ottelun viimeisellä hetkellä on pelaajillekin todella palkitsevaa, Koskela myhäili.

Itse ottelun KuPS aloitti todella väkevästi. Painostus RoPS:n maalilla oli ajoittain todella kova, mutta vieraat onnistuivat selvittämään kenties ottelun kriittisimmät hetket kunnialla.

- Siinä meni useampi minuutti ennen kuin saatiin peliä rauhoitettua, Koskela myönsi.

- Kun pääsimme muutaman kerran prässin alta pois, tilanne alkoi kääntymään meidän suuntaan. Sen jälkeen olimme pitkiä jaksoja hallitsevampi osapuoli.

Avausjakson niukoista maalipaikoista paras avautui Lucas Lingmanille. Otso Virtanen onnistui torjumaan Lingmanin yllättävän vedon vaivoin kulmapotkuksi.

Päätösjaksolla molemmat joukkueet olisivat voineet tehdä avausosuman jo varsinaisella peliajalla. Jaksoa sävyttivät virheet molemmissa kenttäpäädyissä. Pelin kuvan muuttuminen oli Koskelan mukaan jopa odotettavaakin.

- Siinä näkyi väsyneiden pelaajien väärät valinnat. Molemmilla joukkueilla on tiivis ottelutahti. KuPS:lla oli yksi lepopäivä vähemmän kuin meillä, mutta meillä taas kymmeniä tunteja bussissa istumista, RoPS-valmentaja totesi.

- Silti väsyneenäkin pidimme KuPS:n pois todellisilta huippupaikoilta. Päätösjaksolla jouduimme kenties puolustamaan enemmän kuin avausjaksolla, mutta saimme silti itsekin luotoa pari paikkaa.

Ottelun jälkeen päävalmentajan viesti pelaajilleen oli selkeä.

- Osoitimme jälleen, että isolla työllä pystymme ansaitsemaan pisteitä keneltä tahansa. Muistetaan tämä, millä tämä on tullut ja käännetään pikkuhiljaa katsetta kohden sunnuntaita, Koskela päätti.

Rovaniemen Palloseuran seuraava vastustaja on PS Kemi Kings. Lapin hegemoniasta taistellaan sunnuntaina 22.4. kello 16.00 alkaen. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 15.00. Ennen tulevan viikonlopun otteluita Veikkausliigan kärjessä jatkavat tasapistein RoPS sekä Helsingin Jalkapalloklubi.

KuPS - RoPS 0-1 (0-0)

90+3' 0-1 Juho Hyvärinen

RoPS kokoonpano

3 Taye Taiwo
6 Juho Hyvärinen
8 Wato Kuaté
10 Lucas Lingman
11 Agnaldo Moraes jr (80' Heikkilä)
14 Eetu Muinonen (71' Okkonen)
15 Leo Väisänen
20 Simo Roiha  (61' Ivanovski)
24 Lassi Lappalainen
25 Antonio Reguero
47 Juuso Hämäläinen 

4 Antti Okkonen
5 Jems Geffrard
9 Filip Ivanovski
12 Jarkko Ojaniemi
13 Lassi Järvenpää
18 Veka Pyyny
21 Aapo Heikkilä 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2770 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309