ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 joulukuu 2017 18:57

Eetu Muinonen: Viikko toi meille kaikille paljon uutta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuralla on takanaan ensimmäinen täysi harjoitusviikko uuden valmennuskaksikon Toni Koskela ja Pasi Tuutin alaisuudessa. Nähdyn perusteella uudet tuulet puhaltavat tällä hetkellä Napapiirillä.

Tilanne oli uusi jopa osalle pelaajista. Aiempina kausina RoPS on totuttu näkemään yhdessä vasta tammikuun puolella, mutta nyt Toni Koskela halusi ottaa ennakkolähdön tulevaan tutustumalla pelaajiin sekä olosuhteisiin.

Kun koko valmennusjohto vaihtuu, on luonnollista, että myös työskentelytavat muuttuvat. Koskela ja Pasi Tuutti ovat tuoneen mukanaan sen osaamisen, jonka he ovat saaneet edellisissä organisaatioissaan HJK:ssa ja Ilveksessä.

- Tämä on ollut pelaajillekin todella innostava viikko, harjoitusten päätteeksi tavoitettu RoPS:n kokenut keskikenttämies Eetu Muinonen sanoo.

- Ensikokemuksen perusteella on jäänyt todella myönteinen kuva tästä valmennuskaksikosta ja koko tiimistä, mikä meidän taustalla nyt pyörii. Nuoret pojat ovat harjoituksissa virtaa täynnä, ja se tarttuu aina itseenkin.

Koskelan valmennustiimi on ottanut agendalleen olemassa olevien resurssien täysimittaisen hyödyntämisen. Vaikka Ounashalli on lajiharjoitteluun riittämätön, mahdollistaa SantaSport onneksi monipuolisen oheisharjoittelun.

Myös teknologia astuu vahvemmin mukaan kuvioihin. Asiat puretaan paitsi numeroin myös videoin. Asioista keskustellaan ja palaveerataan.

- Tänään kävimme ennen harjoituksia videolta lävitse meidän edellisiä treenejä, ja mitä siellä oltiin tehty, Muinonen kertoo esimerkkinä.

- Ne voi olla ihan pieniä asioita, kuten miten pelaaja tietyssä tilanteessa liikkuu. Pelaajalle videolla annettu palaute on kuitenkin paljon konkreettisempi ja helpompi sisäistää, kuin pelkkä suusanallinen palaute.

Tutustumisviikon jälkeen pelaajat siirtyvät omille tahoilleen harjoittelemaan Jari Alamäen ohjeiden mukaan. Valmennusjohto taas jatkaa tulevan kauden suunnittelua ja uusien pelaajien kartoitusta.

Tasan kuukauden kuluttua alkaa RoPS:n täysipainoinen harjoittelu koko joukkueella.

- Uskoisin, että tämä oli vasta pintaraapaisu siitä, mihin suuntaan olemme menossa, Muinonen uskoo.

- Meille kaikille - pelaajille sekä valmentajille - viikko toi paljon uutta, ja sitä aletaan purkamaan sekä sisäistämään syvemmin tammikuun puolella. Mutta kokonaisuutena hyvältä vaikuttaa, kaikin puolin.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue kokoontuu seuraavan kerran yhteisiin harjoituksiin loppiaisen jälkeen kahdeksas tammikuuta. Sitä ennen pitäisi olla selvillä myöskin tulevan Veikkausliigakauden otteluohjelma.

Teksti: Pasi Pikkupeura

Luettu 1973 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309