ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 marraskuu 2017 11:13

Pasi Tuutti RoPS:n edustuksen apuvalmentajaksi

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pasi Tuutti RoPS:n edustuksen apuvalmentajaksi Kuva: Tampereen Ilves

Kuopiolaissyntyinen Pasi Tuutti, 38, on RoPS:n edustusjoukkueen uusi apuvalmentaja sekä junioripuolen valmennuspäällikkö. Ennen Napapiirille siirtymistään Tuutti toimi Tampereen Ilveksen talenttivalmentajana.

Tuutti on entinen Veikkausliigatason jalkapalloilija, valmentaja ja valmentajakouluttaja. Ilveksen talenttivalmentajana Tuutti toimi syksystä 2013, jota ennen hän on valmentanut mm. naisten liigajoukkue Kuopion Pallokissoja.

Valmentajien koulutuspuolella Tuutti on toiminut vuodesta 2009 aluksi piiritasolla, ja pian Palloliitossa kouluttaen mm. UEFA A ja B -kursseille osallistuvia. Tuutti itse valmistuu UEFA Pro -valmentajakurssilta ensi helmikuussa.

Rovaniemen Palloseura etsi organisaatioonsa valmentajaa, jolla on vahvat näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä. Tuutin edellinen työnantaja Tampereen Ilves on Suomen suurin junioriseura.

- Viime vuosina Ilveksen juniorityö on mennyt paljon eteenpäin, ja siinä tarinassa Pasilla on ollut tärkeä rooli, kiittelee RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela Tuutin valintaa.

- Lisäksi edustusjoukkueen kannalta odotan jo innolla joulukuun ensimmäisiä harjoituksia. Pasilla on selkeitä vahvuusalueita, jotka tulevat täydentämään erinomaisesti koko meidän valmennustiimiä.

Koskela ja Tuutti ovat olleet tiiviissä yhteydessä jo ennen valmentajapestien julkaisua. Alunperin Tuutti ja RoPS tutustuivat toisiinsa Seurojen Palloliitto –kehityshankkeen kautta.

Myös Pasi Tuutti itse uskoo, että RoPS on saanut hänen ja Koskelan myötä oikean sekä seuran strategiaan sopivan valmennuskaksikon.

- Tunsin Tonin entuudestaan jo valmentajakursseilta, mutta nyt olemme istuneet tuntikausia puhelimessa ja puhuneet vain jalkapallosta, Tuutti kertoo.

- Toni on todella vahva sisältöosaaja ja jalkapalloanalyytikko. Minä tuon mukanani pelaajien johtamisen sekä pelaajien kanssa toimimisen. Viimeiset vuodet olen toiminut juurikin yksilöiden valmentajana.

Tuutti tulee jatkamaan Rovaniemen Palloseurassa Matti Kilpelän aloittamaa työtä. Kilpelän sopimus RoPS:n kanssa päättyi edelliseen kauteen.

- Olen saanut tutustua Matin antamiin materiaaleihin ja olen erittäin vakuuttunut hänen tekemästään työstä. Rovaniemen Palloseura on ollut hyvissä käsissä, Tuutti antaa tunnustusta edeltäjälleen.

- Haluan myös kiittää Tampereen Ilvestä, sillä ilman heitä tätä tilaisuutta ei olisi minulle avautunut. Ilveksessä sain hienon mahdollisuuden tutustua yhden Suomen laadukkaimman jalkapalloseuran arkeen.

Rovaniemen Palloseura kiittää Matti Kilpelää kuluneista vuosista ja toivottaa menestystä seuraaviin haasteisiin. Uuden valmennustiimin johdolla RoPS:n edustusjoukkue aloittaa harjoittelun joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Tampereen Ilves

Luettu 4085 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309