ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 lokakuu 2017 19:42

Eetu Muinonen jatkaa Rovaniemen Palloseurassa kaudella 2018

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Eetu Muinonen jatkaa Rovaniemen Palloseurassa kaudella 2018 Kuva: Oona Sarajärvi

Viime kaudella paluun Napapiirille tehnyt Eetu Muinonen, 31, jatkaa Rovaniemen Palloseurassa myös kaudella 2018. Jatkosopimus on vuoden mittainen.

Kaudella 2005 Myllykosken Pallossa Suomen Mestaruuden voittanut Muinonen on uransa aikana pelannut myös Belgian ja Norjan sarjoissa. Alkujaan monipuolinen keskikenttämies on Mikkelin Kissojen kasvatti.

Nyt jatkettu pesti on Muinosen toinen Rovaniemen Palloseurassa. Edellisen kerran Muinonen edusti Napapiirillä kausilla 2011 ja 2012.

Juha Malisen alaisuudessa Muinonen on noussut yhdeksi joukkueensa luottopelaajista. RoPS:n päävalmentajan vaihtuessa ensi kaudeksi uskoo Muinonen kokeneiden pelaajien merkityksen kasvavan entisestään.

- Mielenkiinnolla odotan, että pääsen jatkamaan tätä RoPS:n prosessia vielä ainakin ensi kauden, Muinonen sanoo.

- Tällaisessa tilanteessa meidän kokeneiden pelaajien rooli varmasti kasvaa, ja meidän on toimittava esimerkkinä. Itse uskon, että päivittäisen ammattimaisen tekemisen kautta pystyn parhaiten antamaan oikean mallin nuoremmille.

Kuluvalla kaudella Muinonen on pelannut keskikentällä suurimmalta osin hyökkäävässä roolissa. Roolitus muuttui hyökkäysvoittoisemmaksi HJK:n kutsuttua takaisin alkukauden RoPS:ssa lainalla olleen Saku Ylätuvan.

Muinosen maalitili aukesi pitkän odotuksen päätteeksi syyskauden kierroksilla. RoPS:n edellisessä ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan Muinonen oli kahdella osumallaan kentän ylivoimainen hahmo.

- Se on erikoinen juttu, miten heti avausosuman jälkeen maalipaikkoja aukeaa enemmänkin. Oma tekeminen on välittömästi vapautuneempaa, Muinonen kertoo vireestään.

- Omaa tekemistäni helpotti myös, kun muokkasimme keskikentän ryhmitystä. Uusi muoto loksahti kohdalleen, ja nyt meidän keskikentän kolmikon eli minun, Willin sekä Suken yhteistyö toimii erinomaisesti.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on ylihuomenna perjantaina. Kauden viimeiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.00.

Eetu Muinonen

Syntynyt: 1986 Mikkeli, Suomi
Pelipaikka: Keskikenttä
Pituus: 172 cm
Junioriseurat: MiKi, MP
Suomen Mestaruus: 2005 MyPa
Edellinen seura: KTP
RoPS:ssa kaudesta: 2011 - 2012, 2016 -

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2277 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309