ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 syyskuu 2017 00:10

RoPS taisteli Lahdessa tärkeän tasapelin

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS taisteli Lahdessa tärkeän tasapelin Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja FC Lahti kamppailivat tärkeistä pisteistä aiemmin tänään Lahden stadionilla. Marko Simonovskin ja Ivan Tatomirovicin toisen jakson maaleilla joukkueet päätyivät 1-1 (0-0) tasapeliin.

Tasapelipistekin nosti RoPS:n FC Interin ja PS Kemin ohitse Veikkausliigan kahdeksannelle sijalle. Samalla eroa karsijan viivaan on jo turvallisen tuntuiset kymmenen pistettä, kun jäljellä on enää viisi ottelua.

RoPS aloitti pelin väkevästi. Joukkue oli matkustanut jo edellisenä päivänä Vierumäelle, jolloin matkarasituskin saatiin minimoitua.

- Meidän ilme oli juuri sellainen, kuin kolmen hävityn ottelun jälkeen pitää ollakin. Virittäytyminen oli aivan tapissaan, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kiitteli ottelun jälkeen.

RoPS sai luotua jo avausjaksolla puolenkymmentä vaarallista maalipaikkaa, ensimmäiset heti alkuminuuteilla ja loput hiukan ennen puoliaikaa.

Jo kolmannella minuutilla Juho Hyvärisen pusku pyöri aivan Lahden maaliviivalla. Jakson lopulla Lahden Miikka Mujunen joutui venyttämään illan näyttävimmän torjunnan, jolla Hyvärisen kaukolaukaus päätyi niukasti kulmapotkuksi.

- Ennen ottelua satsasimme molempiin maalinedustoihin ja aivan erityisesti painotimme, ettei vastustajan Marko Simonovskille tai Henri Anierille jätetä tilaa, Malinen kertoi.

- Ilokseni se myös näkyi. Poikkeuksena moniin aiempiin otteluihin meidän jätkät tällä kertaa ymmärsivät, millä asenteella tilanteisiin pitää oikeasti mennä.

Toiselle jaksolle FC Lahti asteli joukkueena, joka haluaa voittaa Veikkausliigan hopeaa. RoPS oli ajoittain alakynnessä, mutta puolusti uhrautuen. Viimeisenä lukkona toimi luonnollisesti Antonio Reguero.

- Emme päässeet samalla tavalla mukaan kuin avausjaksolla. Peli muuttui enemmän taisteluksi, RoPS:n päävalmentaja tunnusti.

- Mutta samalla eihän keskikenttäpeliä ollut oikeastaan kummallakaan joukkueella. Kontrolloidut hallintajaksot olivat molemmilla aika vähissä.

Ottelun avausmaali syntyi merkatun miehen Lahden Simonovskin jalasta. Puolustaja Kalle Taimi murtautui oikealta laidalta, ja millin tarkka keskitys löysi takatolpalta isäntien makedonialaishyökkääjän.

RoPS tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Tämän kauden erikoistilannespesialistiksi nousseen Anselmi Nurmelan kulmapotku tavoitti rangaistusalueen rajalta Lassi Lappalaisen. Lappalaisen keskitykseen ensimmäisenä päineen osui serbitoppari Ivan Tatomirovic.

- Lahden avausmaalissa ehkä molemmilla Lassilla ja Ivanilla jäi mietittävää, mutta heidän junailemansa tasoitus kuvasti oikeastaan koko ottelun henkeä, Malinen saattoi naurahtaa.

- Molemmat paikkasivat edellisen tilanteen, ja sellainen oli koko ottelun teema. Intensiivinen ja tiivis. Jokaisesta tilanteesta piti maksaa potut pottuina.

Peli oli kokonaisuutena yksi tämän kauden fyysisimpiä, mutta samalla siisteimpiä. Päätuomari Antti Munukka piti ottelun erinomaisesti hyppysissään.

- Nyt meillä oli kansainvälisen tason tuomari. Antti Munukka osaa suhtautua asioihin huumorilla, on tilanteiden yläpuolella ja reagoi asiallisesti pelaajien ja joidenkin muidenkin narisemisiin, Malinen kehui vuolaasti.

- Fyysisiä kamppailuja meillä on ollut aiemminkin, mutta monesti se kentän 23. mies on siitä sekoontunut. Toivotaan, että meidän nuoretkin tuomarit nousevat Antin tasolle, kun pääsevät tällaisia otteluita viheltämään.

RoPS:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina. Keskuskentälle saapuu kovaa syysvirettä nostattava Jyväskylän JJK, jolla on vielä realistisena tavoitteena HIFK:n tavoittaminen. Ottelu alkaa kello 17.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2076 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309