ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 syyskuu 2017 22:52

RoPS ei onnistunut Ilveksen pyynnissä - Tucon hattutemppu RoPS:n tuho

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ei onnistunut Ilveksen pyynnissä - Tucon hattutemppu RoPS:n tuho Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ei onnistunut katkaisemaan Tampereen Ilveksen pitkää tappiotonta putkea. Simo Roihan ja Anselmi Nurmelan maalit jäivät Tucon hattutempun varjoon. Ilves saalisti pisteet 3-2 (1-1).

Ilveksen ja RoPS:n kohtaamisessa avausjakson molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkuista, joista molemmat puhuttivat jälkikäteen.

Avausmaalissa seitsemännen peliminuutin kohdalla Ilveksen Tuco pelasi itsensä vapaaksi RoPS:n rangaistusalueen sisällä. Yllättävä laukaus lipui Regueron torjunnan ja tolpan kautta takaisin peliin.

Pallo oli jo siivottu pois rangaistusalueelta, kun päätuomari Oskari Hämäläinen osoitti kädellään kohden pilkkua. Hämäläisen tulkinnan mukaan sukunimikaima Juuso Hämäläinen oli ennen Tucon laukausta pelannut palloa kädellään.

Pallo hipaisi olkavarteen, mutta Hämäläisen käsi oli ollut tiukasti kiinni vartalossa. RoPS-leirin voimakas protestointi ei tilannetta muuttanut.

Puolen tunnin kohdalla Juuso Hämäläisen vapaaksi pelaama Simo Roiha haastoi kolmen Ilves-pelaajan välissä. Roiha kaadettiin hiukan rangaistusalueen ulkopuolella, ja jälleen osoitettiin kohden rangaistuspilkkua.

Tämä oli kolmas perättäinen RoPS-ottelu, jossa tuomareiden ratkaisut herättivät kysymyksiä, mutta torstaisen Kemi-pelin tapaan RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei edelleenkään halunnut julkisesti kommentoida tuomaritoimintaa.

- Soitellaan taas tuonne erotuomaritarkkailijoiden johtajaosastolle, Malinen tyytyi kommentoimaan.

Kahdesta epämääräisestä rangaistuspotkusta huolimatta avausjakso oli pitkälti RoPS-merkkinen. RoPS rakenteli erityisesti vasemmalta Simo Roihan laidalta useita vaarallisia tilanteita.

- Siinä vaiheessa pelasimme vielä kuten halusimme. Meillä oli hyvä syöttötempo, pystyimme purkamaan Ilveksen prässin ja saimme pelattua palloa painottomalle puolella, Malinen kehui.

- Mutta jo avausjakson loppua kohden meidän etäisyydet alkoivat karkailemaan. Ilmeni pelikurittomia suorituksia.

Ottelun toinen jakso oli tuomareillekin jo helpompi. Tempo ja intensiivisyys ei ollut enää avausjakson tasoa.

Oli selvää, että RoPS-pelaajien rasitus alkoi kertaantumaan. Malisella oli käytössään täysin sama kokoonpano, joka pelasi torstaina PS Kemiä vastaan. Jarkko Wiss oli voinut vaihtaa puolet avauksestaan.

- Se on ihan fysiikka, joka tulee vastaan, ja peli alkaa heikkenemään, RoPS-valmentaja myöntää.

- Materiaalin kapeus paljastuu aina tällaisissa otteluruuhkissa. Silloin kun pelataan viikon välein, ennätämme myös palautumaan kunnolla. 

RoPS kuitenkin siirtyi johtoon Anselmi Nurmelan uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Simo Roiha hankki RoPS:lle vapaapotkun noin 25 metristä, jonka RoPS:n tämänhetkinen erikoistilannespesialisti tykitti painavana sisään.

Vieraiden johto tuntui pitävän loppuun saakka, kunnes viisi minuuttia ennen ottelun loppua Ariel "Tuco" Ngueukam rankaisi kahdesti kolmen minuutin sisään.

Tasoituksessa sivuvapari leijaili Antonio Regueron ylitse, ja paikalle osui Tuco. Ilveksen voittomaalissa Tuco pelattiin vasemmasta laidasta vapaaksi, eikä tällä kertaa maalivahdillakaan ollut mitään tehtävissä.

- Tasoitusmaali oli arviointivirhe, mutta voittomaalia edelsi luvaton pallonmenetys, jonka perään muilla, varsinkin hetki sitten vaihdetuilla tuoreilla pelaajilla, oli vähemmän fiksua reagointia, Malinen harmitteli.

- Kokonaiskuvassa ei Ilveskään paikoilla juhlinut. He alkoivat pelaamaan pitkää ja suoraa palloa, jota kautta he saivat luotua 1 vastaan 1 -tilanteita. Heillä on kuitenkin fyysisiä pelaajia, jotka niissä tilanteissa pärjää.

Yksi ottelun RoPS-hahmoista oli Simo Roiha, joka loi toistuvasti vaaraa Ilveksen kenttäpäädyssä.

- Simo oli päättäväisen oloinen aamusta saakka. Hän sanoi jo lentokentälle mentäessä, että tänään tuntuu kivalta. Vielä pitäisi saada esiin se, että tuntuisi kivalta 33 kertaa kaudessa, Malinen naurahti.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on ensi viikon lauantaina. Tuolloin klo 17.00 alkavassa ottelussa RoPS kohtaa jälleen turbulenssia kokeneen Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1966 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309