ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 syyskuu 2017 14:21

RoPS käytti option - Timo Stavitskille vuoden jatkosopimus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS käytti option - Timo Stavitskille vuoden jatkosopimus Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Timo Stavitskin option. HJK:sta ja Klubi 04:stä tälle kaudelle Napapiirille siirtynyt Stavitski, 18, jatkaa RoPS:ssa ainakin kauden 2018 loppuun.

Veikkausliigan syksyä kohden Stavitskin kuntokäyrä on ollut jyrkässä nousukulmassa. Laituri itse on tyytyväinen sopimuksen jatkoon sekä nykyvireeseensä. Katse on käännetty välittömästi tulevaan kauteen.

- Joukkueena meidän alkukausi oli totuttelua. Ensi kaudella olemme varmasti kovempia ja varmempia heti ensimmäisistä otteluista, Stavitski luottaa. 

- Silloin meidän nuorempienkaan ei enää tarvitse opetella ylimääräisiä, vaan tiedämme, millaista Veikkausliigapelaajan elämä tulee olemaan. 

Jo ennen tämän kauden alkua Stavitskia veikattiin laajalti niiden nuorten pelaajien joukkoon, jotka tulisivat kesän aikana tekemään lopullisen läpimurtonsa Veikkausliigassa. 

Alkukaudella Stavitski väläytteli, mutta lopullinen esiinmarssi ajoittui heinä-elokuun vaihteeseen. Keväällä vaivanneet ongelmat olivat poissa, ja Stavitskin peluuttamista oltiin suoraviivaistettu.

Edes heinäkuussa joukkueessa tapahtuneet muutokset eivät vaikuttaneet ainakaan negatiivisesti. Päin vastoin monella pelaajalla lisääntynyt vastuu näkyi parantuneina suorituksena.

- Siinä täytyy antaa kiitosta sekä valmentajille että heille, jotka ovat pelaajia tänne hankkineet, Stavitski jakaa tunnustusta.

- Uudet pelaajat ovat sopineet joukkueeseen, ja sisäänajo on tapahtunut todella nopeasti. Vaikka miehiä on vaihtunut ympärillä, niin pelaajan kannalta muutokset eivät kuitenkaan ole olleet valtavan suuria.

Katse Lapin hegemoniaottelussa

Stavitski on joukkueensa mukana RoPS:n kohdatessa tänään kauden kolmannessa Jänkäderbyssä PS Kemi Kingsin. Lapin hegemoniaottelu sytyttää jopa nuoren helsinkiläislähtöisen pelaajan.

- On aivan huikeaa, että Stadin lisäksi on myös tällaisia pohjoisen derbyjä, Staviski innostuu.

- Jo ennen Rovaniemelle muuttoa fiilistelin näitä otteluja. Onhan se katsojillekin mielenkiintoisempaa, kun he tietävät, että pelaajilla on muitakin syitä pelata ja voittaa, kuin pelkät kolme sarjapistettä.

Muutenkin Rovaniemi ja pohjoinen ympäristö saa laiturilta kehuja. Napapiirillä on mahdollisuus keskittyä oleellisempaan eli jalkapalloilijan ammattiin.

- Ei olla samalla tavalla keskellä metsää kuin Eerikkilässä, mutta muuten olo täällä on hiukan kuin olisit maajoukkueleirillä, Stavitski kuvailee.

- Rovaniemi on todella rauhallinen ja hieno kaupunki, seura on hyvä ja kaikki on tässä lähellä. Saat keskittyä futikseen, elää täyttä urheilijan elämää, mutta sen lisäksi tarjolla on hiukan muutakin.

Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemi Kingsin välinen ottelu alkaa tänään kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30. Ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin kanavilla www.ticketmaster.fi/rops Perhelippu 20 € (2+2) myynnissä vain Bingolta ja ottelun alla portilta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2411 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309