ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 syyskuu 2017 21:04

Terveystalo otteluennakko: RoPS hamuaa Lapin hegemoniaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Terveystalo otteluennakko: RoPS hamuaa Lapin hegemoniaa Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu reilun viikon mittaisen maaottelutauon jälkeen täydellä ryminällä. Napapiirillä Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi Kings iskevät yhteen kauden viimeisessä Lapin hegemoniaottelussa. Ottelu alkaa torstaina 7.9. kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30.

Suuren suosion saanut Perhelippu on myynnissä myös huomiseen RoPS - PS Kemi -otteluun. Perhelippu 20 € sisältää kaksi aikuista ja kaksi lasta. Perhelippu on myynnissä RoPS:n Bingolla sekä ottelupäivänä portilta. Kaikki muut ennakkoliput ovat myynnissä tutuilla kanavilla RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Rovaniemen Palloseuralla on nollatoleranssi kaikelle syrjinnälle ja rasismille. RoPS - PS Kemi on Punainen Kortti Rasismille -teemapeli ja samalla osa valtakunnallista Syrjintävapaa Stadion -haastekampanjaa.

Otteluisäntänä on Terveystalo. Tue RoPS:n junioritoimintaa laittamalla vetolaput sisään osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Kaksi vahvavireistä joukkuetta

Sekä RoPS:lla että PS Kemillä on hyvät lähtökohdat huomiseen taistoon. Neljästä viime ottelusta RoPS:lla sattui työtapaturma Helsingin IFK:n vieraana, mutta muissa peleissä kaatuivat niin HJK, IFK Mariehamn kuin viimeksi kotiottelussa FC Inter.

PS Kemi taapersi parin ottelun verran häviten ensin JJK Jyväskylälle sekä FC Interille, mutta sen jälkeen jysähti. Kemi voitti kaikkien yllätykseksi vieraissa sarjakakkosen FC Lahden. 

Rovaniemi ja Kemi kohtaavat tämän kauden Veikkausliigassa nyt kolmannen kerran. Huhtikuussa RoPS oli kotiottelussa vahvempi maalein 3-1. Kesäkuisella Kemin vierailulla tasattiin pisteet lukemin 1-1.

Niistä otteluista erityisesti Rovaniemen Palloseuran joukkue on muuttunut merkittävästi. Edellisen Kemi-ottelun avauskokoonpanosta Robert Taylor sekä Emeka Eze siirtyivät pelaajakaupalla ulkomaille ja David Addyn sopimus päättyi.

Vahvistuksiakin on Napapiirille saapunut. HJK:sta loppukaudeksi lainalle saatu Lassi Lappalainen on tällä hetkellä yksi lupaavimmista ja ennakkoluulottomimmista nuorista pelaajista. Myös keskikentän kokenut hollantilainen Nathaniel Will otti välittömästi oman paikkansa Antti Okkosen rinnalla.

Hurjaan syysvireeseen RoPS:n miehistöstä on noussut erityisesti tuulennopea laituri Timo Stavitski. Edellisessä ottelussa FC Inter kaatui pitkälti Stavitskin suorituksiin.

Lisääntyneen vastuun myötä moni muukin RoPS-pelaaja on nostanut tasoaan. Nuoret laitapuolustajat Anselmi Nurmela ja Juho Hyvärinen ovat jo päässeet erinomaisesti mukaan Veikkausliigan tempoon.

Kärkihyökkääjä Sakari Tukiainen odotti pitkään omaa tilaisuuttaan, ja Emeke Ezen siirtymisen myötä paikka lopulta avautui. Tukiaisen ja nopeiden laitureiden myötä RoPS:n hyökkäyspeli oli varsinkin FC Interiä vastaan huomattavan suoraviivaista sekä tappavan tehokasta.

PS Kemikin on kesän aikana tehnyt sekä pienimuotoisia myyntiä että onnistuneita hankintoja. Rovaniemeläisittäin silmälläpidettävin vahvistus lienee Viron maajoukkuemies Sergei Mošnikov.

Juha Malinen: Lähdemme aina positiivisen kautta

Rovaniemen Palloseuran pelaajat ja valmentajat hyödynsivät Veikkausliigan reilun viikon maaottelutauon rentoutumiseen ja harjoitteluun. Lyhyen loman jäljiltä joukkue palasi takaisin työmaalle viime maanantaina. Tauko oli tullut tarpeeseen.

- Meidän kesä oli kaikkine sattumuksineen ja muutoksineen aika kuluttava. Rehellisesti voin myöntää, että moni kaipasi tässä välissä pientä irtiottoa, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tunnustaa.

- Se oli onnistunut tauko. Pelaajistakin havaitsee, kuinka tunnelma torstaita kohden alkaa hetki hetkeltä kohoamaan.

Aivan kaikilla viikko ei ollut pelkkää pelaajaa. Puolenkymmentä RoPS-pelaajaa oli poikamaajoukkueiden mukana ja palailivat Napapiirille vasta alkuviikosta. Malinen ei kuitenkaan usko, että tämä näkyisi torstaina.

- Maajoukkueessa on aina omat paineensa. Pelaajalle saattaa olla jopa helpottava tekijä palata huomion keskeltä takaisin tuttuun työympäristöön, RoPS-luotsi näkee.

Paineilta Malinen haluaa suojata pelaajansa myös torstaina. Lapin hegemoniaottelu on kohtaaminen, josta kotiyleisö odottaa ainoastaan voittoa. Ilmaisu pakkovoitto ei kuitenkaan missään vaiheessa sisälly Malisen sanavarastoon.

- Me emme ajattele niin. Me lähdemme positiivisen kautta ajatuksella, että huomenna meillä on taas mahdollisuus voittaa, Malinen selventää joukkueensa filosofiaa.

- Olemme voineet taas kuluneella viikolla seurata erilaisia joukkueita, jotka pelaavat tappion pelko niskassaan. Se on väärä katsantakulma urheiluun.

RoPS:n huominen vastustaja PS Kemi on tällä hetkellä kova joukkue, mutta niin on Rovaniemen Palloseurakin. Odotettavissa on yksi tämän kauden kovimmista väännöistä, jossa panoksena on paljon enemmän kuin sarjapisteet.

- Mosnikovin tulo kymppipaikalle oli Kemille kova paukku. Hän on älykäs pallollinen pelintekijä, joka täydentää hyvin Momodou Ceesayta. Ceesaykin on jättiläiseksi yllättävän taitava kaveri, Malinen varoittaa.

- Mutta se tulos, minkä me kaiken kaaoksen keskellä saimme elokuussa aikaiseksi, toi meille selkeästi itseluottamusta. Pelaajista näkee, että he uskovat siihen, että teemme oikeita asioita. Nyt tämä rentous ei saa ajautua kontrolloimattomaksi, vaan se täytyy kääntää taistelutahdoksi.

Edelliset kohtaamiset Veikkausliigassa

To 29.6.2017 PS Kemi - RoPS 1 - 1 (1 - 0)
La 29.4.2017 RoPS - PS Kemi 3 - 1 (1 - 1)

La 20.8.2016 PS Kemi - RoPS 3 - 1 (0 - 0)
Ke 10.8.2016 RoPS - PS Kemi 5 - 0 (4 - 0)
To 23.6.2016 PS Kemi - RoPS 0 - 2 (0 - 0)

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2250 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309