ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 25 elokuu 2017 16:50

Nathaniel Will haluaa kehittyä - Veikkausliiga opettaa kovuutta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nathaniel Will haluaa kehittyä - Veikkausliiga opettaa kovuutta Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran tuorein vahvistus Nathaniel Will, lyhyemmin Nathan, esittäytyy ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen huomenna lauantaina. Debyyttinsä RoPS-paidassa Nathan sai jo pari viikkoa sitten HJK:n vieraana.

Lapin kesä oli tänä vuonna viikon mittainen. Kuvauspäivä oli etukäteen sovittu, mutta nyt vastaan iskeekin tuulta ja tihkusadetta. Onneksi Oliver's Cornerin ulko-ovi on kutsuvasti raollaan, joten tarjolla on varasuunnitelma.

Oliversin ovesta sisään ja suunta kohden tiskiä. Kuvaaja tilaa kahvin mustana ja Nathan cokiksen. Talo tarjoaa.

- Täällä kaikki ovat aidosti ystävällisiä, Nathaniel huomauttaa juoman saatuaan.

- En osannut etukäteen edes odottaa, kuinka hyvin uudet pelaajatkin otetaan vastaan. Tämä on kuin perheyhteisö, mutta se taitaa ollakin yksi pienemmän kaupungin etuja.

Rovaniemen Palloseura on Nathanin ensimmäinen seura Alankomaiden ulkopuolella. Toistaiseksi ura on käsittänyt liki sata ottelua Hollannin pääsarjassa ja saman verran toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Viime kaudella Nathaniel oli kevääseen saakka isossa roolissa De Graafschapin joukkueessa. Viimeisissä otteluissa peliminuutit kävivät vähiin, jonka jälkeen Nathanielkin ryhtyi miettimään uransa seuraavaa siirtoa.

- Meille tuli kesken kauden uusi valmentaja, ja aluksi sainkin mukavasti peliaikaa, Nathan muistelee alkuvuottaan.

- Hän kuitenkin vaihtoi pelisysteemin viiden puolustajan alakertaan ja peluutti silti laidoissa puhtaita laitureita. Sen jälkeen minulla ei ollut siinä systeemissä enää käyttöä.

Hollannissa Nathaniel pelasi pääsääntöisesti oikeana laitapuolustajana. Rovaniemellä Juha Malisen alaisuudessa Nathanielin paikka on löytynyt keskikentän pohjalta, Antti Okkosen aisaparina.

- Itse asiassa nuorempana aloitin hyökkääjänä, josta pikkuhiljaa valuin keskikentän kautta puolustajaksi, mies naurahtaa.

Suomessa Nathan on ennättänyt edustamaan jo kahden ottelun verran. Debyyttiin HJK:ta vastaan Nathan saapui suoraan lentokentältä ja pääsi kentälle loppuminuuteiksi. HIFK-ottelussa hollantilainen olikin jo avauksessa.

Toistaiseksi Veikkausliiga on vastannut odotuksia.

- Olen pelannut koko urani Hollannissa. Se oli tietyllä tavalla turvallista, mutta silti koko ajan samanlaista, RoPS:n uusi keskikenttämies taustoittaa.

- Minulla on vielä useampi vuosi uraa jäljellä, ja halusin kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä. 

- Hollannissa tykätään kauniista jalkapallosta, mutta täällä kaikki pelaavat tuloksesta. Kaksinkamppailuihin mennään kovaa, eikä tuomari vihellä jokaista kosketusta. Pelin taso on hyvä, mutta peli on myös miehisempää, Nathan kuvailee.

Mahdollisuus pelaamisesta Suomessa avautui osittain Charlie Traffordin kautta. Trafford harjoitteli De Graafschapin kakkosjoukkueen mukana, mutta jäi lopulta ilman sopimusta ja siirtyi Veikkausliigan IFK Mariehamnin.

Yhteydet Hollantiin kuitenkin jäivät. Saatuaan lyhyen RoPS-pestin jälkeen sopimuksen Skotlantiin Trafford vihjasi avautuneesta paikasta Nathanin agentille.

- Tein taustatyötä Suomesta, Rovaniemestä, RoPS:sta ja ajattelin, että miksipä ei. Tämä voi olla uran jatkoa ajatellen hyödyllinen kolmikuukautinen, Nathan kertoo.

- Tietenkin samalla on myös pieni ikävä. Kotiin jäivät vaimo ja kaksi lasta, 5-vuotias poika ja 4-vuotias tyttö, mutta olemme jo keskustelleet siitä, että perhekin tulisi käymään Napapiirillä Joulupukkia katsomassa.

Rovaniemen Palloseura pelaa huomenna lauantaina Keskuskentällä Turun FC Interiä vastaan. Ottelu alkaa kello 17.00 ja portit avautuvat kello 16.00. Nathaniel Willin pelinumero on kahdeksan.

Nathaniel Will

Pelinumero: 8
Syntymäaika: 16.2.1989
Syntymäpaikka: Lelystad, Alankomaat
Pituus: 177 cm
Pelipaikka: Puolustava keskikenttä, oikea laitapuolustaja
Junioriseurat: SV Lelystad '67, AFC Ajax
Ammattilaisseurat: NEC Nijmegen (71 ottelua), De Graafschap (112 ottelua)

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2420 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309