ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 elokuu 2017 09:32

Otteluennakko HJK - RoPS: RoPS haastajana jättiläisen kaatoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Otteluennakko HJK - RoPS: RoPS haastajana jättiläisen kaatoon Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Helsingin Jalkapalloklubin tänään maanantaina Töölön Jalkapallostadionilla.

Ottelu alkaa kello 18.30. Vieraspelistudio Feel Vegas Rovaniemessä käynnistyy jo kello 18.00. Paikalla studioisäntänä on RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva.

Veikkausliigassa on tänä vuonna ainoastaan yksi mestarisuosikki. Kahden vuoden kyykähdyksen jälkeen HJK on palannut paikalleen Suomen kärkijoukkueena.

HJK johtaa Veikkausliigaa jo selkeällä yhdentoista pisteen marginaalilla, se on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun ja päästänyt 21 pelissä ainoastaan yhdeksän maalia. InStatin tilastoissa Veikkausliigan kymmenestä parhaasta pelaajasta kahdeksan edustaa HJK:ta.

Muiden mestaruudesta jossain vaiheessa haaveilleiden joukkueiden kohdalla HJK:n ylivoima saattaa hiertää, mutta jokaisella asialla on myös puolensa, huomauttaa RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Itse olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä HJK:n pitääkin olla ylivoimainen, Malinen toteaa tyynesti.

- Jotta meidän kotimainen jalkapallo kehittyisi, siihen tarvitaankin veturi. HJK on nyt ottamassa takaisin sitä roolia, mikä sillä muutama kausi takaperin jo olikin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kesäkuun alussa Rovaniemellä HJK otti selkeän 1-4 vierasvoiton. Tuohon otteluun RoPS joutui kuitenkin pahasti siipirikkoisena. Nyt RoPS:lla on allaan riemastuttava 3-0 kotivoitto IFK Mariehamnista.

- Jokaisen ottelun alussa tilanne on pöytäpeli ja molemmat joukkueet yhtä lailla alhaalla. Kyllä meillä ajatuksia on, kuinka Klubilta edes muutama kasa napattaisiin, Malinen pyörittelee korttipelivertauksia.

- Tämä on ottelu, jossa meillä ei ole mitään hävittävää. Meiltä puuttuu taas puolenkymmentä pelaajaa, mutta ei heitä kannata alkaa erikseen nimeämään. Poissaolevat eivät kykene peliä ratkaisemaan.

- Poissaolevia tärkeämpää ovat ne positiiviset muutokset, mitä joukkueessa on tapahtunut. Esimerkiksi Charlie Trafford on ottanut isoa roolia, ja uskon, että näin tulee tapahtumaan myös tässä hänen viimeisessä ottelussaan, Malinen päättää.

Traffordin jäähyväisottelu RoPS-paidassa

Heinäkuun alussa Rovaniemelle saapunut Charlie Trafford oli välittömästi tärkeä palanen RoPS:n keskikentällä. Tarfford yhdessä Antti Okkosen ja Eetu Muinosen kanssa muodostivat keskialueelle turvallisen ja kokeneen kolmion, johon muu peli pystyi turvaamaan.

Kuitenkin Traffordin Skotlannin Invernessistä saama tarjous lennättää miehen jo tämän ottelun jälkeen suoraan kohden Saarivaltakuntaa. Edessä on vielä viimeinen taistelu RoPS-paidan eteen.

- Vaikka meidän sarjasijoitus ei mairittele, nyt olemme joukkueena siinä tilanteessa, jossa muiden on oltava hermostuneita meidän kohtaamisesta, Trafford lataa.

- Kun miettii, mistä kaikesta joukkue on tällä kaudella selvinnyt, ei meitä enää pienet asiat hetkauta. Siitä toki iso kiitos Juha Maliselle ja koko valmennukselle, jotka ovat onnistuneet kiskomaan joukkueesta sekä pelaajista parhaan mahdollisen irti.

Kenties kauden parastaan RoPS näytti juuri edellisessä ottelussaan IFK Mariehamnia vastaan. Siinä ottelussa Charlie Trafford oli liki ylivoimaisesti ottelun pelaaja. RoPS-kauden avausmaali kruunasi pelin, mutta Trafford oli vahva jokaisella osa-alueella.

Kaikkien katseet kohdistuvat kanadalaiseen myös tämänpäiväisessä jäähyväisottelussa HJK:ta vastaan. Trafford ei kuitenkaan ylimääräisistä katseista tai paineista hätkähdä.

- Heti RoPS:aan saavuttuani minulle kerrottiin, että tulisin saamaan ison roolin. Se sopi minulle, eikä tämä ottelu sitä roolia muuta, Trafford kertoo.

- Meillä on ilmapiiri, jossa kaikki tukevat toisiaan. Kentälle mennessä ei tarvitse olla hermostunut tai pelätä virheitä, ja sellaisessa olotilassa virheitä yleensä tulee kaikkein vähiten.

Myös Trafford myöntää, että HJK on tänään selkeä ennakkosuosikki. Pisteitä ei kuitenkaan jaeta etukäteen. 

- Varmasti HJK jyrää tämän kauden sarjassa, mutta ei se meidän itseluottamukseen vaikuta, Trafford sanoo.

- Näytimme viimeistään edellisessä ottelussa, mihin kykenemme, kun palaset loksahtavat paikoilleen. Kun pystymme taistelemaan joukkueena, myös pallot pomppivat meidän suuntaan. Voimme lähteä pystyssä päin ryöstämään pisteitä Helsingistä.

Teksti: Pasi Pikkpeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2475 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309