ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 elokuu 2017 13:56

L&T Haastattelussa RoPS-kapteeni Antti Okkonen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
L&T Haastattelussa RoPS-kapteeni Antti Okkonen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään Keskuskentällä IFK Mariehamnin. Vastakkain on kaksi taatusti voitonnälkäistä joukkuetta. Viimeisestä viidestä ottelusta RoPS on saanut kolme pistettä ja Maarianhaminakin ainoastaan pisteen enemmän.

RoPS viimeisteli kuvioitaan hyvässä säässä keskiviikon harjoituksissa. Harjoitusten päätteeksi kapteeni Antti Okkonen istahti jakamaan tuoreita mietteitä.

Nyt toisen sarjakolmanneksen aikana joukkueen tekeminen on näyttänyt hyvältä, mutta pisteitä on tullut niukemmin. Mikä on kapteenin näkemys, miksi näin?

"Jos palataan esimerkiksi meidän edelliseen KuPS-peliin, emme pystyneet käyttämään pallonhallintaa hyväksemme. Ensimmäistä maalia lukuun ottamatta meiltä unohtui puolustusvelvoitteet, ja vastustaja sai avoimen kentän hyökätä.

Vaikka pallonhallintaan pyritäänkin, aina pitäisi muistaa, mitä tapahtuu hallintajakson jälkeen. Peliä pitää saada tiiviimmäksi. Pelataan mieluummin vaikka nolla-nollaa, jos ei itse onnistuta maalinteossa."

Mutta varmasti joukkue tuloksia haluaa, eikä lähde nolla-nollaa pelaamaan.

"No ei. Olemme käyneet harjoituksissa uusia asioita lävitse. En halua alkaa niitä kaikelle kansalle paljastamaan, mutta tarkoitus olisi vähän yllättää vastustaja.

Ei sieltä sentään taikatemppuja ole tulossa, vaan pieniä asioita, joita on hiottu ja tarkennettu. Lähellä tulos on ollut monta kertaa, ja kotikentällä olemme varmasti taas vahvoja."

Alkukaudesta kuitenkin paukuttelimme maaleja jopa kahden maalin keskiarvolla. Onko jokin muuttunut?

"Alkukaudesta emme päässeet hallitsemaan otteluita. Meidän ei tarvinnut edes pitää palloa. Lähinnä puolustimme ja loimme sitä kautta tilanteita.

Emme ole täysin tottuneet, miten peliä hallitaan, emmekä ole löytäneet oikeita lääkkeitä, miten pallonhallinta käännettäisiin maaleiksi. Sellainen vaatii paljon toistoja sekä sitä, että kaksi-kolme pelaajaa ajattelisi pienessä hetkessä samalla tavalla."

Nyt mennään ehkä päävalmentajan vastuualueelle, mutta onko kapteenin mielestä oikea suunta, että joukkue pyrkii enemmän pallokontrolliin?

"Ehdottomasti on. Jos haluamme kehittää peliämme, silloin siinä on oltava myös hallintavaiheita. Tyhmä ei senkään suhteen pidä olla. Ei meidän tarvitse niin pitkälle mennä, että meistä tulisi pallokontrollijoukkue, vaan pelistä olisi löydyttävä hetkittäisiä hallintajaksoja.

Se auttaa myös siihen, että meidän prässipelaaminen pysyisi tuoreempana. Jos me koko ajan vain prässäämme ja puolustamme, niin loppua kohden tekeminen on melko kulunutta. Silloin puolustuksen tulee niitä tyhjiä tiloja ja aukkoja.

Mutta, jos välillä pystymme myös kontrolloimaan palloa ja huilaamaan, silloin prässipelikin toimii paremmin.

Ja parempaan suuntaan olemme menneetkin. Vaikka välillä harmittaa, ei meillä ole syytä olla mahdottoman pettyneitäkään. Tietenkin tuloksesta pelataan, ja niitä pitää seuraavissa otteluissa saada."

Rovaniemen Palloseuran ja IFK Mariehamnin välinen ottelu alkaa kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin netissä www.ticketmaster.fi/rops

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2063 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309