ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 elokuu 2017 19:03

RoPS tähtää Kuopiossa takaisin tulosten tielle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS tähtää Kuopiossa takaisin tulosten tielle Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura matkusti jo tänään perjantaina kohden Kuopiota ja Savon Sanomat Areenaa. RoPS ja KuPS kohtaavat huomenna lauantaina kello 17.00. Ottelun näyttävät suorana IS Extra ja Ruutu+ sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Huomenna kohtaavat kaksi joukkuetta, joilla molemmilla jäi edellisistä otteluistaan petrattavaa. Viime maanantaina RoPS tasasi vieraissa pisteet JJK Jyväskylän kanssa maalein 1-1. KuPS taas käväisi häviämässä Seinäjoella 1-0.

- RoPS-otteluun meidän pitää lähteä paremmalla jalalla ja nopeammalla pelillä. Pelasimme Seinäjoella liian hitaasti, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara totesi seuransa tiedotteessa.

Edellisen kerran RoPS ja KuPS kohtasivat toukokuun lopulla. Tuolloin KuPS ryöväsi pisteet Napapiiriltä virolaisen Ats Purjeen viime minuuttien maalilla. Viidellä osumallaan Ats Purje on tällä hetkellä KuPS:n maalitilaston kärjessä.

Kuopiolaisten tilastoissa tosin näkyy nigerialaisen Gbolahan Salamin saama pitkä pelikielto sekä U21-maajoukkueessakin vahvasti esiintyneen Urho Nissilän loukkaantuminen.

Salami on kuitenkin jo palannut pelikentille ja esiintynee huomenna RoPS:a vastaan.

Kesä siirtoikkunan aikana KuPS sai kovan vahvistuksen Petteri Pennasen palattua Puolasta takaisin kotikaupunkiinsa. Paluunsa myötä Pennanen murtautui välittömästi joukkueensa aloituskokoonpanoon ja on ollut mukana KuPS:n kolmessa edellisessä ottelussa.

Huominen peli on erityisellä tavalla tunteikas ainakin kahdelle pelaajalle.

RoPS:n Charlie Trafford pelaa nyt ensimmäistä kertaa vanhaa joukkuettaan vastaan, kun puolestaan KuPS:n Ville Saxmania muistetaan Napapiirillä edelleen suurella lämmöllä. Kuopion lääketieteellisestä opiskelupaikan saanut Saxman edusti RoPS:aa neljän kauden ajan.

Malinen vihjaa: Joskus tarvitaan rajujakin muutoksia

Rovaniemen Palloseuran leirissä oltiin avoimen pettyneitä edellisen ottelun lopputulokseen. Lähtökohtaisesti tasapeli vieraissa on aina hyvä saavutus, mutta se ei vastannut joukkueen itselleen asettamia tavoitteita.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen palasi maanantaiseen otteluun vielä perjantainakin.

- Meillä on moni asia paremmin kuin keväällä, mutta JJK-pelin ensimmäinen puoliaika jätti paljon mietittävää. Sen olemme kuitenkin käsitelleet ja käyneet lävitse, RoPS-luotsi kertoo.

- Pitää silti paikkansa, että meidän tuloksellinen tarpominen on kestänyt jo muutaman ottelun ajan. Monesti on, että haluttuun päämäärään yltämiseksi on tehtävä rajujakin muutoksia.

Tällä hetkellä ainakin joukkueen terveystilanne antaa päävalmentajalle mahdollisuuden sovittaa palaset uuteen järjestykseen. Joukkue on harjoitellut täydellä kokoonpanolla, ja varmuudella sivussa ovat ainoastaan Cem Felek sekä Aapo Heikkilä.

Huominen vastustaja on laadukas. Kovin satsauksin kauteen lähteneessä Kuopion Palloseurassa ei olla tyytyväisiä nykyiseen viidenteen sijaan.

- Ei heilläkään ole kaikki mennyt käsikirjoituksen mukaan, mutta kokoonpanon osalta heidän joukkueensa on ihastuttavan hieno, Juha Malinen kehaisee.

- KuPS on yksi liigan kovimmista ja tasapainoisimmista joukkueista, jossa valmentajalla on jo valinnan varaakin. Heillä on Purjeen, Salamin, Saxmanin ja nyt myös Petteri Pennasen tapaisia tähtiä, joita nuorisokaarti täydentää erinomaisesti.

Kuopion Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran kohtaaminen löytyy Veikkauksen vetokohteista. Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n sivujen kautta, tuet Veikkauksen avulla samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2580 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309