ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 31 heinäkuu 2017 23:13

RoPS nousi tasapeliin Jyväskylässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS nousi tasapeliin Jyväskylässä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja JJK Jyväskylä tasasivat pisteet 1-1 (0-0) tasapelillä. Vaajakoskella pelatun ottelun maaleista vastasivat JJK:n Sasa Jovovic sekä RoPS:n Juho Hyvärinen. Maali oli Hyvärisen liigauran ensimmäinen.

Ottelun jälkeiseen hikihaastatteluun asteli kaksi erittäin pettynyttä kapteenia. Sekä RoPS:n Antti Okkonen että JJK:n Tommi Kari kokivat molemmat paremminkin menettäneensä voiton kuin ansainneensa tasapelin.

Molemmilla oli myös oikeutus ajatuksilleen. JJK menetti johtoaseman katkerasti vain kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. RoPS puolestaan hukkasi varsinkin toisella jaksolla puolenkymmentä varmalta vaikuttanutta tekopaikkaa.

- Me tehdään tämä ihan itse. Meitä vastaan on paljon helpompi tehdä maaleja kuin muita vastaan, Tommi Kari puhisi.

Kollega Antti Okkonen ei ollut omiaan kohtaan lainkaan suopeampi.

- Tämä ei ollut JJK:n hyvyyttä, vaan meidän laaduttomuutta. Pystyimme luomaan paikkoja, mutta olimme tekopaikoissa löysiä, RoPS:n kapteeni suolasi.

- JJK:n maalin jälkeen pystyimme kuitenkin säilyttämään luoton omaan tekemiseen. Tiesimme, että tulemme ainakin tasoihin ja varmasti ohikin. Mutta se laadukkuus, sitä ei tänään ollut.

Vielä ottelun avausjakso oli tilanteiden valossa tasainen.

JJK:n Gael Etock laukoi 20. minuutilla tarkasti kohden RoPS maalin alakulmaa. Pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle, mutta tilanne näytti kenties totuutta vaarallisemmalta. Myös Antonio Reguero oli vedossa hyvin mukana.

Vain pari minuuttia myöhemmin RoPS:n Simo Roihan erinomainen nosto löysi rangaistusalueen sisälle juosseen Eetu Muinosen. Muinosen pusku suuntautui viidestä metristä vasemmalta ohi maalin.

Malinen: Avausjakso hyvin epäyhtenäinen

Tauolle siirryttäessä RoPS:n päävalmentaja Juha Malisella oli selkeä näkemys, mikä pelissä oli siihen saakka kaihertanut.

- Hyökätessä olimme liikkeellä väärillä ajoituksilla, ja myös meidän prässipelaamisemme alkoi lipsumaan. Se oli hyvin epäyhtenäistä, jolloin JJK pääsi pelaamaan palloa väleihin. Malinen kertaili.

- Siitä olen tyytyväinen, että heti toisen jakson alusta saimme pelin oikeanlaiseen muottiin. Pääsimme kontrolloimaan palloa ja saimme oikea-aikaisia syöttöjä. Se tuotti meille läpiajoja, erikoistilanteita ja selkeitä avopaikkoa.

Avausmaalin teki kuitenkin isäntäjoukkue JJK. Toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Sasa Jovovic ennätti ensimmäisenä paluupalloon. Paluupallo oli kimmonnut Gael Etockin laukauksesta.

Takaiskun jälkeen RoPS otti kontrollin. Vuorollaan Lassi Lappalainen, Ivan Tatomirovic ja Emeka Eze pääsivät yrittämään JJK-vahti Teppo Marttisen ohittamista.

Lopulta vieraiden pelastajaksi nousi kentän nuorin, 17-vuotias RoPS-kasvatti Juho Hyvärinen. JJK:n puolustus ei onnistunut purkamaan Anselmi Nurmelan kulmapotkua, vaan paikalle hiipinyt Hyvärinen puski RoPS:n tasoihin.

Juho Hyvärinen on tällä hetkellä nuorin Veikkausliigassa maalin tehnyt pelaaja.

Vielä tasoituksen jälkeenkin RoPS:lla oli mahdollisuutensa ottelun ratkaisemiseen. Aivan lisäajan kynnyksellä Lassi Lappalaisen matala keskitys tavoitti maalin edestä Simo Roihan. Hiukan hankalasta asennosta Roihan veto suuntautui hiukan ohi.

Ottelun jälkeen RoPS-leirissä ei peitelty pettymystä myöskään päävalmentajan puolelta. Tästä pelistä haluttiin kolme pistettä.

- Vaikka lähtökohtaisesti vieraspisteeseen pitäisi olla tyytyväinen, niin eihän siitä ole toista sanaa, että meidän oli tarkoitus tämä peli voittaa, Malinen harmitteli.

- Mutta samalla totuus on myös se, että JJK on vahvistunut ja heillä oli alla erittäin hyvä ottelu Vaasan Palloseuraa vastaa. JJK on juuri nyt siinä tilanteessa, jossa heidän on viimeistään pakko alkaa ottamaan pisteitä vähän isommiltakin.

RoPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina Kuopion Palloseuran vieraana. KuPS - RoPS alkaa kello 17.00. Ottelun näyttävät Ruutu+ ja IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2767 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309