ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 heinäkuu 2017 15:00

RoPS kohtaa vahvistuneen JJK:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kohtaa vahvistuneen JJK:n Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa JJK Jyväskylän huomenna maanantaina. Harjun Stadionin remontin vuoksi poikkeuksellisesti Vaajakoskella pelattavaa ottelua voi seurata IS Extran ja Ruutu+:n kautta. Rovaniemellä pelin näyttää Oliver's Corner.

Sarjataulukko hämää. RoPS:n huominen vastustaja JJK on saalistanut kauden 18 ottelustaan ainoastaan yhden voiton ja kahdeksan pistettä, mutta Jyväskylässä ei ole heitetty kirvestä kaivoon.

Päin vastoin Juha Pasojan luotsaama miehistö luottaa edelleen vahvaan syyskauteen. Sarjataulukossa Helsingin IFK on ainoastaan kahden voiton ja kuuden pisteen karkumatkalla. JJK:lla on edelleen täydet mahdollisuudet nousta pois vähintäänkin suoran tippujan paikalla.

Edellisessä ottelussaan JJK yllätti koko Veikkausliigaa seuraavan yleisön saalistamalla vieraissa 1-1 tasapelin mestaruustaistoon hamuavalta Vaasan Palloseuralta.

Myös JJK:n miehistö on saanut kaksi merkittävää vahvistusta. Kettupaitoihin ovat liittyneet raamikas serbihyökkääjä Sasa Jovovic sekä Viron maajoukkuepuolustaja Hindrek Ojamaa. Ojamaa pelasi jo Vaasaa vastaan ollen välittömästi kentän parhaimmistoa.

Napapiirillä JJK:n viime aikojen siirtoja on seurattu tiiviisti.

- Juuri nyt JJK:n leirissä on voitonkipinä kaikkein kirkkaimmillaan, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen varoittaa.

- JJK:lla on ollut vaikea kausi, mutta Vaasaa vastaan heiltä jo löytyi rohkeaa pelin avaamista ja jopa hallintavaiheita. Jovovicin ja Ojamaan saapumisen myötä siellä aidosti uskotaan, että nyt on heidän aikansa. Nämä tuo tähän peliin mielenkiintoisia jännitteitä. 

Mutta myös Rovaniemen Palloseuran ympärillä voidaan olla luottavaisia. Vaikka RoPS:n edellinen ottelu SJK:ta vastaan päätyi osittain epäonniseen tappioon, ovat viime aikojen suoritukset silti olleet arvosanaltaan vähintäänkin hyviä.

Maanantain otteluunkin on keskitytty huolella. RoPS lähti matkaamaan kohden Jyväskylää jo sunnuntaina puolen päivän aikaan.

- Tämä on tietynlainen vedenjakajapeli. Me voimme hyvällä pelillä ampaista kohden kärkeä tai heikolla romahtaa todella alas, Malinen ennakoi.

- Vaikka olemme pelanneet kaksi edellistä ottelua hyvin, niin se ei riitä. Meidän on oltava myös rehellisiä, sillä niistä kahdesta pelistä olemme saaneet ainoastaan yhden pisteen.

SJK-ottelun jälkeen Juha Malisen valmennusjohdolla oli täysi viikko aikaa valmistaa joukkuettaan JJK:n kohtaamiseen. Myös harjoitusten teemat ovat olleet selvillä.

- Me olemme olleet jo riittävän pitkään yhdessä, jotta kypsyyden pitää jo näkyä. On ymmärrettävä, että tiukassa pelissä pienetkin asiat saattavat ratkaista pisteet, Malinen painottaa.

- Oletan, että JJK:ta vastaan meidän tietty peliformaatti näkyy jälleen kerran, ja olemme pikkuisen fiksumpia niissä pienissä asioissa. Meidän on päästävä eroon hölmöistä virheistä ja tyhmistä ajatuskatkoista niin muurissa seistessä kuin miestä vartioidessakin.

Ottelu JJK - RoPS alkaa huomenna maanantaina kello 18.30. RoPS:n miehistöstä puuttuu varmuudella Cem Felek. Felekin kauden aikana ilmennet sydämen rytmihäiriöt vaativat tarkempaa hoitoa, jonka johdosta Felek lentää alkuviikosta operoitavaksi kotimaahansa Saksaan.

Veikkaus tukee RoPS:n junioritoimintaa. Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla paikallista juniorityötä: www.rops.fi/veikkaus

Joukkueiden edellinen kohtaaminen

24.5. RoPS - JJK 2 - 1 (2 - 0)

20' 1 - 0 Emeka Eze
41' 2 - 0 Ivan Tatomirovic
64' 2 - 1 Elias Ahde

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 5131 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309