ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 11 heinäkuu 2017 17:44

Tatomirović vaatii itseltään enemmän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tatomirović vaatii itseltään enemmän Kuva: Oona Sarajärvi

Serbi-toppari Ivan Tatomirović oli RoPS:n edellisessä tasapelissä Helsingin IFK:ta vastaan paljon vartijana. HIFK oli ottelussa vahvempi ja hallitsi keskikenttää, mutta RoPS onnistui pitämään vieraat sivussa kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Pelin jälkeen RoPS-leirissä oltiin suoritukseen tyytymättömiä, vaikka etukäteen oli tiedossa RoPS:n kannalta hankalat lähtökohdat.

- Siinä ottelussa meillä oli käytännössä jälleen uusi joukkue. Kaksi tärkeää pelaajaa oli lähtenyt, jonka lisäksi Okkonenkin oli pelikiellossa, Tatomirović kertaa parin päivän takaista.

- Lisäksi se oli HIFK:lta kenties heidän kauden paras pelinsä, mutta olisi meidänkin täytynyt kyetä enempään. Tiesimme heidän kykynsä ja vahvuutensa. Tiesimme heistä oikeastaan kaiken, mutta emme silti onnistuneet.

Tatomirovićilla on selkeä käsitys siitä, mihin suuntaan RoPS:n on jatkettava.

- Meidän on keskityttävä omiin vahvuuksiimme ja kehitettävä tätä meidän omaa pelityyliämme. Se on tyyli, joka sopii tälle joukkueelle, puolustajakonkari kertoo.

- Tarvitsemme vain kentälle enemmän intohimoa, enemmän aggressiivisuutta, enemmän tahtoa. Odotettavasti jo seuraavaan peliin meillä tuleekin tapahtumaan muutoksia.

Kauden aikana on korostetusti nostettu esille RoPS:n joukkueen nuoruutta, mutta Tatomirović ei halua sysätä paineita kokemattomille pelaajille.

- Minun vinkkelistä meidän kokeneempien pelaajien, kuten Eetun, Suken ja erityisesti minun, olisi näytettävä entistä enemmän johtajuutta, Tatomirović ruoskii.

- Toki puhun nyt vain omissa nimissäni, mutta minä koen, että meidän roolimme on pelaamisen lisäksi myös auttaa nuorempia pelaajia nousemaan seuraavalle tasolle.

Pienen tauon jälkeen HIFK-ottelusta saatu pistekin alkaa jo lämmittämään.

- Se oli kauden avausottelun jälkeen toinen peli, jossa olimme kokonaisuutena vastustajaa huonompia, Tatomirović myöntää.

- Mutta myös mestaruuden voittava joukkue tulee pelaamaan kauden aikana pari todella huonoa ja ainoastaan 5-6 todella hyvää peliä. Kyllä mekin kaksi huonoa peliä kuutentoista otteluun kestämme, ja saatiin siitäkin pelistä sentään piste. 

RoPS:n seuraava ottelu on vieraissa FC Lahtea vastaan. FC Lahti - RoPS pelataan tulevana sunnuntaina 16. heinäkuuta kello 18.30. Ottelun näyttävät Ruutu+, IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2864 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309