ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 04 heinäkuu 2017 10:00

Robert Taylor siirtyy Tukholman AIK:hon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor siirtyy Tukholman AIK:hon Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran 22-vuotias keskikenttämies Robert Taylor siirtyy Ruotsin suurseura AIK Fotbolliin. Taylorin sopimus AIK:n kanssa on kolme ja puolivuotinen. Rovaniemen Palloseuralle kyseessä on yksi seuran merkittävimmistä pelaajakaupoista.

Robert Taylor siirtyi Jyväskylän JJK:sta RoPS:aan kahden vuoden sopimuksella kauden 2016 alussa. RoPS:n mukana U21-maajoukkueen vakioedustaja nousi yhdeksi Veikkausliigan seuratuimmista nuorista pelaajista. Tänä vuonna Taylor debytoi myös miesten A-maajoukkueessa.

Rovaniemen Palloseuran paidassa Taylor viimeisteli kaikkiaan 18 maalia, joista 14 syntyi Veikkausliigassa ja 4 Suomen Cupissa. Viime kesänä Taylor pelasi neljässä RoPS:n Eurooppa-liigan karsintaottelussa, jonka lisäksi hänet palkittiin kotiotteluissa joukkueensa parhaimpana pelaajana.

RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen iloitsee Taylorin mahdollisuudesta päästä yhteen Pohjoismaiden suurimmista seuroista. Siirto on osoitus RoPS:n nykystrategian toimivuudesta.

- Tietenkin mukana on myös haikeutta. Jokaisen hyvän pelaajan haluaisi pitää loppuun saakka itsellään, mutta samalla seuran kannalta tämä tarina eteni kuten oltiin käsikirjoitettukin, Jaatinen kertoo.

- On ollut kiehtovaa seurata nuoren urheilijan kehitystä. Kun Taylor saapui Rovaniemelle, häntähän ei alun perin kaavailtu edes avauskokoonpanoon. Nopeasti hän kuitenkin nousi yhdeksi joukkueemme tärkeimmistä pelaajista, johon myös kannattajat ihastuivat.

Robert Taylor ei ole enää käytettävissä RoPS:n seuraavassa ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, mutta uusien pelaajien kartoitus on käynnissä, kun siirtoikkuna avautuu heinäkuun kymmenes päivä.

Taylor ja AIK allekirjoittivat sopimuksen aiemmin tänään. Sopimuksen taustalla on vaikuttanut useampi henkilö, joita Taylor haluaa erikseen kiittää.

- AIK:n pääpelaajatarkkailija Tobias Ackerman on ollut minusta kiinnostunut viime syksyn testeistä saakka, mutta suurimman urakan teki edesmennyt Ville Lyytikäinen, jonka työtä Tuomas Talvitie myöhemmin jatkoi, Taylor muistaa agenttejaan.

- Erityiskiitos myös RoPS:lle seurana sekä Juha Maliselle, joka luotti minuun ja antoi minulle peliaikaa. Ilman sitä vastuuta tämä ei olisi ollut mahdollista.

- Ajasta Rovaniemellä jäi pelkästään hyviä muistoja. Erityisesti RoPS:n pukukopin tunnelma on jotain ainutlaatuista. Toivottavasti saamani mahdollisuus lisäisi entisestään nuorten pelaajien kiinnostusta RoPS:aa kohtaan, kun he aikanaan miettivät uransa seuraavaa siirtoa, Tukholmasta tavoitettu Taylor päättää.

AIK Fotboll on tällä hetkellä Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa viidentenä. Joukkueessa on entuudestaan kaksi muutakin suomalaispelaajaa – RoPS:ssa kaudella 2015 Veikkausliigan hopeaa voittanut Eero Markkanen sekä Sauli Väisänen, jonka veli Leo Väisänen pelaa tällä hetkellä RoPS:ssa.

Rovaniemen Palloseura kiittää Robert Tayloria kuluneista puolestatoista vuodesta ja toivottaa menestystä Euroopan valloitukseen!

RoPS:n kautta Euroopan seuroihin siirtyneitä suomalaispelaajia

2017

Robert Taylor, AIK Fotboll
Pyry Hannola, FC Midtjylland
Jarkko Lahdenmäki, Fredrikstad FK

2016

Janne Saksela, Sparta Rotterdam
Aleksandr Kokko, Newcastle Jets

2015

Moshtagh Yaghoubi, Spartaks Jūrmala
Eero Markkanen, AIK Fotboll
Tomas Hradecký, Bohemians Praha

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 4709 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309