ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 kesäkuu 2017 21:56

RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen kauden toisessa Jänkäderbyssä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen kauden toisessa Jänkäderbyssä Kuva: Oona Sarajärvi

Kauden toinen Rovaniemen ja Kemin välinen taisto - Jänkäderby - isketään huomenna torstaina.

Ottelu alkaa kello 18.30. Kisastudio Rovaniemen Feel Vegasissa käynnistyy jo kello 18.00. Paikalla studiossa peliä kommentoimassa on RoPS-legenda Sime Yliaska.

Viime kesänä Lapin jalkapalloyleisö palkittiin sen yli 25 vuoden mittaisesta kärsivällisestä odotuksesta.

Toki RoPS oli sillä välin käynyt Euroopassa, Rovaniemelle oli tullut mitaleja, Suomen Cupin voitto ja Keskuskenttä oli kokenut liki täydellisen remontin. Jotain oli silti puuttunut.

Yleisö muisteli edelleen kaiholla Rovaniemen ja Kemin välisiä kohtaamisia, joista viimeisin oli ollut syksyltä 1989.

Viimein kaudelle 2016 PS Kemi yllätti etelän ja riemastutti lappilaiset. Kemi oli noussut takaisin jalkapallon pääsarjaan Rovaniemen rinnalle. Vielä enemmän etelässä hämmästyttiin PS Kemin onnistuttua uusimaan sarjapaikkansa myös tälle kaudelle.

Siitä kiitoksena huomenna saadaan jälleen nauttia yhdestä pohjoisen jalkapallon päätapahtumasta. Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi kohtaavat kauden toisessa Lapin paikallisottelussa - Jänkäderbyssä.

PS Kemi luottaa ulkomaalaisiinsa

Ennen kauden alkua monissakaan ennakoissa ei povattu PS Kemille ruusuista taivalta. Karsijan paikka oli asiantuntijoiden yleinen arvio.

Tällä hetkellä, kun kautta pelattuna kohta jo puolet, PS Kemi on RoPS:n tapaan tiukassa kahdeksan joukkueen nipussa, jotka kaikki taistelevat tasapäisesti Veikkausliigan viimeisestä mitalipaikasta.

Kausiennakoiden ongelmana oli, ettei monikaan tiennyt etukäteen Kemin viime hetken ulkomaalaishankinnoista. Erityisesti hyökkäyspään Momodou Ceesay ja keskikentän Julian Guevara olivat onnistuneita kaappauksia. Elintärkeä oli myös Filip Valencicin jatkosopimus.

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman on saanut myytyä miehistölleen oman pelifilosofiansa. Vaikka edellisessä ottelussa tuli tappio syvissä vesissä uivalle SJK:lle, varoittaa rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen aliarvioimasta PS Kemiä.

- Sen verran pitää olla vieraskorea, että PS Kemi on löytänyt omat vahvuutensa, Malinen suostuu myöntämään.

- Siinä on sitä paljon puhuttua "position playta", eli haetaan palloa alakerrasta, kierrätellään ja tehdään ylivoimia. Heillä on maltillisuutta, mutta tarvittaessa myös vahvaa suoraviivaisuutta.

PS Kemin pelaajista Malisen puheissa nousee ensimmäisenä esille jo kahdeksan maalia viimeistellyt Filip Valencic.

- Valencichan on aivan huippuvireessä, mutta ei sovi moittia Abdoulie Mansallya tai muitakaan hankintoja, Malinen kehuu.

- Vaara on Kemin yläkerrassa, jos he pääsevät pelaamaan alueelle. Kuten sanoin jo keväällä, heille on hankittu hyvä kokonaisuus, jossa on reserviäkin. Ei heidän menestyksensä ole tuurilla tullut.

RoPS:n kurssi jälleen nousussa

RoPS:n kausi on ollut kokonaisuutena melkoista vuoristorataa. Kausi käynnistyi kahdella rökäletappiolla, jota seurannut hyvä jakso keskeytyi loukkaantumissumaan. Kuvaavaa on, ettei RoPS ole vieläkään pelannut yhtään tasapeliä.

Kesäkuun sarjatauon aikana Napapiirillä onnistuttiin parsimaan miehistö kasaan. Samalla myös tulokset kääntyivät voitokkaiksi. Kolmesta tauon jälkeisestä ottelusta RoPS hävisi Vaasassa, mutta kukisti kotonaan FC Interin sekä viimeisimpänä Tampereen Ilveksen.

Huomenna RoPS:n kokoonpanosta on varmuudella poissa pitkäaikaispotilas Aapo Heikkilä. Myös Vaasassa kesken ottelun vaihtoon otettu Lassi Järvenpää todennäköisesti lepäilee edelleen. Muuten joukkue on terveenä ja ilman pelikieltoja.

Huominen on kuitenkin jo kolmas ottelu viikon sisään, joten pelaajien rasitustaso kertaantuu pakostakin. Tämän on huomioinut myös Juha Malinen.

- Edellisestä pelistä on kulunut vain pari päivää, joten meidän on vahvasti mietittävä, kuinka paljon pystymme käyttämään rotaatiota, päävalmentaja mietiskelee.

- Samalla meidän on kyettävä ottamaan huomioon Kemin vahvuudet. Tämä on haaste, mutta olemme esittäneet viimeisen kolmen kierroksen aikana hyviä otteita. Olemme valmiita tähän otteluun.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa huhtikuulla RoPS oli kotonaan vahvempi maalein 3-1. Malinen kuitenkin uskoo, että huomenna nähdään aivan toisenlainen ottelu.

- Meidän ensimmäinen ottelu pelattiin arktisissa olosuhteissa, eivätkä joukkueetkaan olleet täysin valmiita, RoPS-luotsi huomauttaa.

- Mutta nyt täällä pohjoisessa alkaa olemaan jalkapallofiilis jo säidenkin suhteen. Lehdet on puissa, ja pari viikkoa sitten näytti siltä, että kesäkin taisi täällä käväistä. Se tuo heti erilaisen fiiliksen koko tähän tekemiseen ja ympäristöön.

Ottelu PS Kemi - RoPS Kemin Sauvosaaressa alkaa huomenna torstaina kello 18.30. Peli on mukana Veikkauksen kohteissa. Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3168 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309