ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 kesäkuu 2017 22:12

Otteluennakko VPS - RoPS. RoPS haastajana Pohjanmaalle.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Otteluennakko VPS - RoPS. RoPS haastajana Pohjanmaalle. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu huomenna torstaina. RoPS matkustaa kohti Pohjanmaan lakeuksia Vaasan Palloseuran vieraaksi. Ottelu on seurattavissa IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa sekä Rovaniemellä Oliver's Cornerissa.

Tilastojen valossa Rovaniemen Palloseuran ilta upouudella Elisa Stadionilla tulee olemaan haastava. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa VPS löylytti RoPS:aa Rovaniemen Keskuskentällä peräti 2-4.

Tällä kaudella vierasottelut muutoinkin ovat olleet rovaniemeläisille haastavia. Huominen vastustaja VPS on sarjassa toisena ja tällä hetkellä lähin haastaja HJK:lle. RoPS:lla on vielä kirittävää yltääkseen samoille sijoille.

- Karmiva totuus on, että ensimmäisellä sarjakolmanneksella olemme olleet Veikkausliigan huonoin vierasjoukkue, myöntää myös RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

Joukkueiden erot syvenevät, kun tilastoja katsotaan syvemmälle. VPS:n on Veikkausliigan ylivoimaisesti syöttelevin ja samalla myös eniten palloa pitävin joukkue. Yhtä ylivoimaisesti RoPS ei ole.

VPS:n Petri Vuorisen ja RoPS:n Juha Malisen joukkueet ovat peli-identiteeteiltään liki tyystin erilaiset. VPS luottaa vahvaan pallokontrolliin. RoPS:n kohdalla ensimmäisenä terminä nousee esiin ankara prässääminen.

Toisaalta kaikki ei ole sitä, miltä tilastot näyttää ja mielikuvat kertoo. Jo edellisessä ottelussa FC Interiä vastaan RoPS osoitti, mitä siltä tällä kaudella todellisuudessa halutaan.

- VPS:llä heidän pääpainopisteensä on pallollisessa pelaamisessa, mutta tietyllä tapaa se on sitä myös meillä. Hiljalleen, kunhan saamme joukkuetta taas kasaan, meidänkin pallollinen pelaaminen tulee paranemaan, RoPS-luotsi uskoo.

- Mutta meille tämän ottelun iso teema on tason säilyttäminen. Edellinen Inter-ottelu oli meiltä todella hyvä, ja samalle tasolle yltäminen heti toistamiseen on haastavaa. Vaasasta ei puolittaisella suorituksella voi odottaa huonoakaan tulosta.

Tällä kertaa ainakaan kenttä ei anna vaasalaisille kovinkaan merkittävää kotietua. VPS pelaa kotiottelunsa uudella Elisa Stadionilla ja samaisella Saltexin nurmella, joka on asennettu myös Rovaniemen Keskuskentälle.

- Se on meille hyvä ja tuttu alusta, joten myös pallolliseen pelaamiseen on satsattava, Malinen myöntää.

- Mutta kotijoukkueen etuna on, että he pääsevät otteluun aina lievällä veto-oikeudella. Meidän on kyettävä reagoimaan heidän kenttäryhmitykseensä sekä siihen, ketkä heidän pelaajistaan tulevat olemaan avainrooleissa.

RoPS:n pelaajista Juha Malisella on käytössään sama miehistö kuin FC Interiä vastaan.

Vaasan Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa huomenna torstaina kello 18.30. Ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista. Kun pelaat Veikkauksen pelejä RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2666 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309