ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 23 touko 2017 19:48

Malinen: Noutaja tulee, jos emme ole hereillä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Malinen: Noutaja tulee, jos emme ole hereillä Kuva: Juha Tamminen

Huomenna keskiviikkona Rovaniemen Palloseuran vieraaksi saapuu JJK Jyväskylä. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Portit avautuvat kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Prismassa sekä netissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/rops

RoPS ja Veikkausliigan hännille valahtanut JJK kohtaavat keskiviikkona ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen. Toistaiseksi jyväskyläläisen liiganousijan kausi on edennyt voitoitta. Tilillä on ainoastaan kaksi tasapeliä ja viimeisimpänä 1-4 kotitappio Vaasan Palloseuralle.

Napapiirillä neljättä vuotta valmentava Juha Malinen varoo visusti ottamasta harteilleen ennakkosuosikin viittaa. Mielessä pyörii tuoreena RoPS:n edellinen ottelu Seinäjoella.

- Jos me emme ole hereillä, jos me lähdemme otteluun yhtä heikosti kuin SJK:ta vastaan, niin noutaja tulee, päävalmentaja varoittaa.

- Jossain vaiheessa JJK:kin alkaa napsimaan voittoja. He ovat lähteneet kauteen ilman pilvilinnoja, heillä on selkeä toimintamalli ja sitoutunut ryhmä. Kun ajankohta on otollinen, myös Jyväskylässä alkaa pistesaalis karttumaan.

Pelaajistoltaan JJK on huomattavan jyväskyläläinen ja kohtalaisen kokenut. Muun muassa pitkän uran Euroopassa tehnyt Tomi Petrescu sekä kotimaassa Veikkausliigaa kiertänyt Patrick Poutiainen edustavat vuosien tauon jälkeen taas synnyinkaupunkiaan.

Rovaniemen palloseuran osalta kokoonpano elää lähes harjoitus harjoitukselta. Uusia pitkäaikaispoissaolijoita ei ole, mutta tällä hetkellä flunssa-aalto kiertelee pitkin Napapiiriä.

- Lähtökohtaisesti meillä tulee olemaan sama joukkue, joka pelasi edellisen ottelun lopussa, Malinen tyytyy toteamaan.

Veikkausliigan ottelutahti on tällä hetkellä tiivis. Noin kahden viikon sisään joukkueet pelaavat viisi ottelua ennen kesäkuun maajoukkuetaukoa.

Tämä asettaa joukkueille omat haasteensa. Valmistautumisaika otteluihin on lyhyt. Tässä vaiheessa harjoituskentillä ei pystytä keskittymään hienouksiin, vaan palataan perusasioiden äärelle.

- JJK:ta vastaan keskitymme tasan tarkkaan yhteen asiaan, mutta mikä se on - sitä emme etukäteen paljasta, Malinen virnistää salaperäisesti.

RoPS:n edellisestä ottelusta SJK:ta vastaan jäi kosolti kerrattavaa. Juha Malinen ei kuitenkaan liiaksi halua palata tuon ottelun tapahtumiin.

- Jos SJK-pelin pohjalta lähtisimme puuttumaan kaikkiin esille tulleisiin virheisiin, niin homma menisi sillisalaatiksi, RoPS-luotsi huomauttaa.

- Kuten missä tahansa työyhteisössä, myös jalkapallojoukkueessa oleellisinta on, että viesti menee perille. Jalkapallossa viestin aiheita on kuitenkin niin paljon ja erilaisia, jolloin meidän valmentajien tehtävä viestien suodattajana korostuu.

Rovaniemen Palloseuran ja JJK Jyväskylän välinen ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa. Kierroksen kaikki vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3033 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309