ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 huhtikuu 2017 23:07

FC Inter vei selvänumeroisesti liiga-avauksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Inter vei selvänumeroisesti liiga-avauksen Kuva: Oona Sarajärvi

FC Inter oli kipakka isäntä RoPS:n ja Interin kohdatessa Veikkausliigan avausottelussa Veritas Stadionilla. Nykyryhmityksellä vasta pari viikkoa yhdessä harjoitellut RoPS sai Interiltä intensiivikurssin liigavauhdista. Pisteet jäivät Turkuun selvänumeroisesti 6-2 (4-0).

RoPS:n avauskokoonpanosta peräti viisi pelaajaa suorittivat debyyttinsä Veikkausliigassa. Heistä Timo Stavitski ja Saku Ylätupa pelasivat ensimmäistä kertaa ylipäätään millään miesten pääsarjatasolla. Viime kaudella Ylätupa sentään istui kahden liigaottelun ajan HJK:n vaihtopenkillä.

Uusista hankinnoista David Addy ja Kiinteistömaailman kummipelaaja Ivan Tatomirović pukivat harjoitusottelut mukaan lukien RoPS-paidan ylleen vasta kolmatta kertaa. Myös Alltime kiinteistöhuollon kummipelaaja Robert Taylor on vasta palailemassa leikkauksen jälkeen avauskokoonpanoon.

Kun vastassa oli joukkue, joka on harjoitellut ja leireillyt yhdessä huomattavasti pidempään, olivat lähtökohdat RoPS:lle hankalat. Päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan piiloutunut selitysten taakse.

- Tämä oli iso pettymys. Emme olleet se inhottava ja v-mäinen joukkue, joka meidän pitäisi olla. Emme olleet vaikea vastustaja vaan pehmeä. Hävisimme keskikentän taktisesti emmekä pystyneet omassa pelissä käyttämään lainkaan vahvuuksiamme, kriittinen Malinen luetteli.

- En kuitenkaan voi syyttää poikia tästä tuloksesta. Eihän kukaan tahallaan tuolla tavalla pelaa. Tämän tappion otan omaan piikkiin.

FC Inter käytti RoPS:a kanveesissa jo avausjaksolla. Varsinkin turkulaisten päävalmentaja Shefki Kuqin pikkuveli Njazi Kuqi vaikutti pitelemättömältä. Nuorempi Kuqi viimeisteli Interin 3-0 ja 4-0 osumat vain hiukan ennen puoliaikaa. Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malista kuitenkin kismitti erityisesti Interin kaksi ensimmäistä osumaa.

- Ne maalit syntyivät poikamaisesti. Ensimmäinen maali oli matala keskitys lähes päätyrajalta, joka lopulta kimposi Interin pelaajasta meidän maaliin. Sellaisia ei saa syntyä. Etualuetta täytyy puolustaa henkeen ja vereen, mutta sinne se vain meni, Malinen manasi.

- Toisessa osumassa toki itse luovutimme pallon ja keskitys oli hieno, mutta jos maalin tekee hyvin tuntemamme Mika Mäkitalo olkapäällään keskeltä tärkeintä puolustusaluetta, niin eihän sellaistakaan voi tapahtua.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain minuutti, kun 170-senttinen Mäkitalo oli jälleen ilmatilan herrana. Mäkitalon pusku kimposi yläriman kautta Njazi Kuqille, joka viimeisteli viileästi illan kolmannen osumansa.

RoPS:n nuorissa pelaajissa on kuitenkin taistelutahtoa. Ärhäkästi laidalla spurttailleen Timo Stavitskin nosto löysi 56. minuutilla ohi Inter-maalivahti Henrik Moisanderin. Toinen liigadebytantti Saku Ylätupa oli alkuvoimana RoPS:n seuraavalle osumalle. Ylätupa haastoi rohkeasti keskelle. Jatkopallon Interin maalin pyssytti Robert Taylor.

Toisen puoliajan aineksiin aikoo Juha Malinenkin pelaajiensa kanssa keskittyä.

- Meidän olisi täytynyt kyetä parempaan hyökkäyspeliin jo ensimmäisellä jaksolla. Interin puolustuslinja oli todella ylhäällä eikä heidän prässäämisensä ollut erikoista. Vaihtojen myötä saimme kuitenkin peliämme aktiivisemmaksi. Sieltä se siemen löytyy, mitä me lähdemme seuraavaksi etsimään, Malinen luottaa.

- Tästä täytyy vain jokaisen ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa toden teolla Veikkausliigakausi. Tähän otteluun ei menetetty mitään, mutta tämä oli kova herätys tämän kauden ensimmäisellä etelän reissulla.

Rovaniemen Veikkausliigan avausottelu RoPS - VPS pelataan pääsiäismaanantaina 17.4. klo 16.00. Avausottelun kaikki aikuisten liput ovat 10 € ja lasten 5 €. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin sivuilla osoitteessa: www.ticketmaster.fi/rops

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3327 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309