ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 maaliskuu 2017 01:00

RoPS jatkaa - PS Kemi tippui Suomen Cupista

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Juha Malisella oli otteluun yksi teema - tätä matsia ei hävitä. Joukkue totteli ja pysyi päävalmentajansa suunnitelmassa. Tasapeli 1-1 (1-0) takasi Rovaniemen Palloseuralle jatkopaikan Suomen Cupissa. PS Kemin Cup-taival päättyi neliasteiseen Kajaanin Pallohalliin.

Ottelu oli numeroidensa näköinen tasainen vääntö. Huolimatta Antti Munukan jakamasta peräti yhdeksästä varoituksesta peli pysyi siistinä. Ainoa ikävämpi tilanne oli Kemin tuoreen testimiehen Edwin Salazarin loukkaantuminen puolen tunnin kohdalla. Sitäkään tilannetta ei edeltänyt rikettä.

Vaikka RoPS:n vaihtopenkki oli hyvinkin kapea, oli Juha Malinen saanut avaukseen jo odotettuja vahvistuksia. Varsinkin hyökkäyskolmikko - laidoilla Timo Stavitski ja Aapo Heikkilä sekä kärjessä Sakari Tukiainen - vaikutti lupaavalta. Sekä Heikkilä että Stavitski tekevät vasta paluuta loukkaantumisjakson päätteeksi.

- Lisäksi Timon kohdalla on huomioitava, että hän pelasi ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen täydet 90 minuuttia, ja pelikaverit ympärillä olivat täysin outoja, Malinen kehui vahvoja spurtteja esittänyttä laituriaan.

- Sakarissa meillä taas on hyvällä jalalla liikkuva, aktiivinen ja työteliäs kärkimies. Tänään Sakaria oltaisiin voitu käyttää seinänä ehkä enemmänkin. Hänessä on potentiaalia olla se kärkimies, joka kauden aikana tulee olemaan vastustajalle hyvinkin inhottava.

RoPS:n avausmaali lähti Sani Kaitan oivalluksesta. Pitkä syöttö vapautti juoksuun Aapo Heikkilän. Heikkilä viimeisteli tolpan kautta RoPS:lle jatkopaikan taanneen johtomaalin.

PS Kemi tasoitti vajaamiehisenä ainoastaan viisitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vasemmassa laidassa slovenialainen Filip Valencic oli livahtanut täysin vapaaksi. Vastaan tullut Antonio Reguero oli tilanteessa voimaton.

- Vastassa oli nyt liigajoukkue. Virheitä sattuu, kun pelataan ensimmäistä kertaa äärirajoilla. Se kuuluu osaltaan talvikauden otteluihin, Malinen tyynnytteli pelin jälkeen.

- Tietenkin pieni mysteeri on, kuinka kaveri alivoimalla pelatessaan pääsi puhkaisemaan meidän puolustuksen. Mutta näitä täytyy tapahtua, jotta alamme jossain vaiheessa löytämään myös oikeita ratkaisuja. Virheet täytyy vain työstää.

Kokonaisuutena Juha Malinen oli tyytyväinen ottelun antiin. RoPS pelasi tuloksesta ja jatkopaikasta. Kemi onnistui tasoittamaan, mutta RoPS ei missään vaiheessa ollut altavastaajana.

- Kyllähän joukkue luontonsa osoitti. Tämän ottelun isona ajatuksena oli saada meidän uusi hyökkäysvitja aktiiviseksi ja se todellakin tapahtui, RoPS-luotsi kertaili.

- Keskikentällä Antti Okkonen pelasi nyt ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen täyden ottelun, ja ympärillä oli 4-5 hänelle uutta kaveria. On vain ajan kysymys, milloin Antti ja Sani löytävät kentällä toisensa. Silloin he tulevat olemaan se pari, joka oikeasti pystyy rauhoittamaan meidän peliä.

RoPS:n jatko-ohjelma Suomen Cupissa ratkeaa maanantaina 6. maaliskuuta kello 12.00. Tuolloin arvotaan välieräkarsintojen otteluparit. Ainoa varma asia on, ettei Keskuskenttää ennätetä saamaan ottelukuntoon seuraavaan kierrokseen mennessä. Mikäli arpa antaa seuraavaksi kotiottelun, potentiaalisin vaihtoehto pelipaikaksi lienee edelleen Kajaanin Pallohalli.

Teksti: Pasi Pikkupeura

Luettu 3552 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309