ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 helmikuu 2017 19:43

RoPS ja PS Kemi ratkovat Cupin jatkopaikat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja PS Kemi ratkovat Cupin jatkopaikat Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi päättävät omalta osaltaan Suomen Cupin lohkovaiheen huomenna keskiviikkona. Neljän pelatun kierroksen jälkeen lohkokärki Kokkolan Palloveikot voivat jo katsella jatko-otteluiden suuntaan. RoPS:lle tasapelikin turvaisi jatkopaikan. Edellisessä ottelussaan Haukiputaan Pallon murjoneelle PS Kemille riittää ainoastaan voitto.

Kuluneella viikolla PS Kemi vankisti puolustustaan kahdella raamikkaalla hankinnalla. Vaikka Gambialainen Abdoulie Mansally ja Guyanasta lähtöisin oleva Aubrey David eivät välttämättä ole kokoonpanossa heti keskiviikkona, on Juha Malinen kiinnittänyt huomiota PS Kemin viimeaikaisiin siirtoihin.

- Kemissä on vahvistettu rivejä varsin määrätietoisesti. Nyt heidän nimilistansa näyttää Veikkausliigaankin kovalta, Malinen tunnustaa.

Aiemmin talvella Kemissä uutisoitiin HJK-kasvatti Omar Jaman siirrosta Perämeren pohjukkaan. Muita seurattavia keskikenttämiehiä ovat mm. PK-35 Vantaassa liigadebyyttinsä suorittanut Reza Heidari sekä englantilainen kovaluu, rovaniemeläistenkin hyvin tuntema Ryan Gilligan.

RoPS:n miehistöstä puuttuu varmuudella umpilisäkkeen leikkauksesta toipuva Robert Taylor. Talven harjoituskausi on ollut kokonaisuudessaan sattumusten täyttämä, mutta saamapuolella Antti Okkonen ja Aapo Heikkilä ovat jo harjoitelleet joukkueen mukana. Myös Pyry Hannola on palannut maajoukkuekomennukselta.

- Huomisesta tulee meidän tämän kauden kovin ottelu, joka osuu vieläpä keskelle meidän väsyneintä kautta. Olemme treenanneet kaksi kuukautta varsin kovaa ja pienellä ryhmällä. Se on tietenkin tuonut pelaajille lisärasitusta, rovaniemeläisten päävalmentaja kertoo joukkueensa tilanteesta.

Tähän otteluun löytyy vielä virtaa. Kemi-pelin jälkeen RoPS-pelaajilla on edessään viikon talviloma. Lyhyelle hengähdystauolle halutaan lähteä Cupin jatkopaikka takataskussa.

- Ottelun selkeä teema on, että sitä ei saa hävitä. Mutta samaan teemaan liittyy myös se, että meidän on löydettävä keinoja, joilla peli voitetaan, Malinen painottaa.

- Meidän on oltava kypsempiä kuin edellisessä pelissä. Viimeksi olimme alussa hyviä pallollisena, mutta emme lukeneet vastustajan peliä tarpeeksi hyvin. Pitkät pallot tuottivat meidän päähän liikaa tilanteita. Kemin pelissä on samaan tapaan suoraviivaisia piirteitä, jotka meidän on pystyttävä lukemaa. Nyt sellaista KPV-pelin kaltaista välimaaston puolustamista en halua nähdä ollenkaan!

RoPS siirsi lohkovaiheen viimeisen kotiottelunsa poikkeuksellisesti Kajaaniin. Ottelu haluttiin täysimittaiselle kentälle, jollainen Kajaanin Pallohallista löytyy. ISTV näyttää pelin suorana. Ottelu alkaa kello 18.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3490 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309