ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 18 lokakuu 2016 19:24

Malinen Inter-tasapelistä: Kun tempo kasvaa, ajatus sumenee

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kauden päätteeksi Hollantiin siirtyvä Janne Saksela iski RoPS:n johto-osuman. Kauden päätteeksi Hollantiin siirtyvä Janne Saksela iski RoPS:n johto-osuman. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan tasapeliin Veikkausliigan toiseksi viimeisellä kierroksella sarjapaikastaan taistelevan FC Interin vieraana. Intensiivisessä ottelussa RoPS siirtyi Janne Sakselan kauden toisella osumalla 0-1 johtoon. Läpi pelin näkyvästi esiintynyt Njazi Kuqi tasoitti noin varttitunti ennen päätösvihellystä.

RoPS-leirissä tulos oli luonnollisesti pettymys. Tasapelin myötä kaikkosivat viimeiset toiveet ensi kesän europeleistä. FC Interille pistekin tarkoitti, että heillä on kohtalaisen hyvä mahdollisuus välttää karsijan paikka.

- Todella vauhdikas ottelu, jonka molemmat halusivat voittaa. Taisteluilme oli jälleen erinomainen. Jos yleisö nautti pelistä, niin todennäköisesti pelaajat ovat tehneet omalta osaltaan hyvän työn, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertaili.

- Mutta ei ottelu suunnitellusti sujunut. Puhuimme ennen peliä ja pelin aikanakin, kuinka keskikentällä pitäisi pystyä antamaan myös rauhoittavia syöttöjä.

RoPS-maalin viimeistellyt Janne Saksela myönsi ottelun jälkeisessä hikihaastattelussa, että pelissä oli enemmän vauhtia kuin ajatusta. Malinen oli laitapelaajansa kanssa yhtä mieltä.

- Usein tapahtuu, jos peliin tulee liikaa vauhtia, että vauhti imaisee mukanaan. Pelaajilla ei silloin synny kaikkein järkevimpiä ratkaisuja. Tietenkin siihen vaikuttaa vastustajakin, mutta yleensä temmon kasvaessa liikaa ajatus sumenee, Malinen myönsi.

- Avausjaksolla meidän oli tarkoitus prässätä vahvasti, mutta emme pysyneet suunnitelmassa. Ehkä osalla pelaajista putkahti muistin perukoilta vanhoja kaavoja heidän edellisistä joukkueistaan, mutta lopputulema oli, että prässi toteutettiin eri tavalla kuin mitä me oltiin sovittu.

Toisella jaksolla RoPS vaihtoi kentälle Mika Mäkitalon ja Eetu Muinosen. Monilahjakkuus Muinonen sijoitettiin kärkeen Albert Prosan paikalle. Muinonen ja Mäkitalo ennättivät juoksemaan kentällä kaksi minuuttia, kun Saksela nosti RoPS:n takakulmalta johtoon Juha Pirisen keskityksestä.

- Eetu ja Muksu pystyivät noudattamaan meidän suunnitelmaa. Jalat liikkuivat alusta saakka. Meidän maalissakin Eetu oli vahvasti mukana pelaamalla tilanteen loppuun saakka, Malinen kiitteli.

- Heidän lisäkseen esimerkiksi Jarkko Lahdenmäki ja Lassi Järvenpää pärjäsivät tässä vauhdissa loistavasti. Lassilla ei meinannut jokaisessa tilanteesta aina fysiikka riittää, mutta ei se ole ainakaan päästä kiinni. Hyvin heittäytyi nuoreksi mieheksi.

FC Inter lamaantui RoPS:n johto-osumasta ainoastaan pariksi minuutiksi. Hetken ajatuksia kerättyään hyökkäykset vyöryivät vahvoina RoPS:n päätyyn. Lopulta puolenkymmentä maalipaikkaa tuhlannut Njazi Kuqi osui viimeinkin tolppien väliin.

- Inter oli meihin verrattuna fyysisesti vahvempi. He saivat käännettyä tilanteita edukseen ja luomaan meille painetta. Rehellisesti sanottuna ehkä Inter oli meitä lähempänä voittoakin. Heiltä löytyi puserosta loppuminuuteille lisää paukkuja, Malinen tunnusti.

Veikkausliigan sarjataulukossa tulos tarkoitti, että RoPS:n viimeisen kierroksen tavoite on kuudennen sijan ja sitä myöden yhden ylimääräisen kotiottelun turvaaminen. RoPS:lla on kuitenkin iso rooli ratkottaessa liigakarsintaan joutuvaa joukkuetta. FC Inter on pisteen Helsingin IFK:ta perässä. RoPS:n viimeisen kierroksen vastustaja on HIFK.

- Urheilussa on aina panosta. Ehkä ottelulla on muille isompi merkitys kuin meille, mutta siinä pelataan meidänkin kohdalla muutaman kymppitonnin potista. Yksi kotiottelu enemmän ja yksi pitkä vierasottelu vähemmän on samalla lähes yhden pelaajan palkka. Se on aivan varma, että HIFK:ta vastaan RoPS tulee pelaamaan täysillä, Malinen päätti.

RoPS:n viimeinen kotiottelu Helsingin IFK:ta vastaan on ensi sunnuntaina 23.10.2016 kello 15.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 2150 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309