ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 lokakuu 2016 14:56

Malinen KuPS-voitosta: Haastavasta tilanteesta hyvä suoritus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki taisteli puolustuksessa ja hoiteli RoPS:n voittomaalin Jarkko Lahdenmäki taisteli puolustuksessa ja hoiteli RoPS:n voittomaalin Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura taisteli perjantaina merkittävän voiton Kuopion Palloseurasta. RoPS toipui nopeasti Gbolahan Salamin shokkiosumasta. Albert Prosan ja Jarkko Lahdenmäen maaleilla RoPS oli jo puoliajalle lähdettäessä ottanut itselleen johtoaseman.

Lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset. RoPS:n keskikentältä puuttuivat eri syistä Eetu Muinonen, Robert Taylor sekä Mika Mäkitalo. Myös kapteeni Antti Okkonen jouduttiin ottamaan vaihtoon puolen tunnin kohdalla.

- Kun vertasi meidän perjantaista kokoonpanoa alkukauden miehistöön, niin meiltähän puuttui kentältä kaksi kolmasosaa maaleista, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertaili.

- Ottelussa oli kaksi kysymysmerkkiä. Toinen oli juuri se, kuka täyttäisi maalintekijän paikan. Toinen oli motivaatiotaso. Eurocup-paikkoihin nähden meidän pitäisi venyä kaikissa kolmessa viimeisessä ottelussa voittoihin, ja silti europaikka on hiukan toivotaan-toivotaan-osastolla.

RoPS:n miehistö vastasi kutsuun. Isokokoisen ja taitavan KuPS:n vaarallisimmat tilanteet jäivät avausjakson alkuun. RoPS oli joukkueista suoraviivaisempi ja sai kokonaisuutena luotua runsaammin maalitilanteita.

- Vaikka kokoonpanosta puuttui keskikentän johtavia hahmoja, meillä oli kokonaisuudessaan hyvä ilme päällä. Kaikki taistelivat. Saatiin kolme pistettä, joka oli työntekijöiltä erittäin hyvä suoritus perjantai-iltaan, Malinen kiitteli.

- Mutta pelissä oli haasteelliset hetkensäkin. Me oltiin luettu ja satsattu vastustajan erikoistilanteisiin, varsinkin kulmapotkuihin. Silti KuPS:n ensimmäisessä kulmassa oli yksi mies vartioimatta. Maaliin johtaneessa vapaapotkussakin Gbolahan Salami oli tarkoitettu merkattavaksi. Mutta virheet kuuluvat tähän lajiin, ei tässä ikinä voida täydellisiä olla.

Maalien myötä RoPS sai tärkeitä onnistumisia laajemmalle rintamalle. Albert Prosa oli aktiivinen läpi ottelun. Tuli vastaan ja haki palloa. Toppari Jarkko Lahdemäki aiheutti useaan otteeseen murheita KuPS-puolustukselle.

- Maaleissa oli paljon hyvää ei pelkästään sen takia, että saatiin pallo sisään, vaan myös maalia edeltäneissä tilanteissa. Tuli vaiheita, jolloin pystyttiin vähän syöttelemäänkin. Näytti erittäin mukavalta, Malinen kehui pelaajiaan.

- Toki toisella jaksolla KuPS:lla oli pallo enemmän, mutta eihän se sinällään mitään haittaa. Me puhuimme puoliajalla juuri siitä, mitä matalan prässin aikana tehdään. Silloin ei prässätä ylhäältä, vaan ollaan matalalla. Eniten petrattavaa jäi niihin hetkiin, kun voitettiin pallo. Palloa pitäisi pystyä pitämään hiukan enemmän.

Ottelussa oli runsaasti onnistujia. Maalivahti Ricardon ilmiömäinen jalkatorjunta masensi KuPS-kapteeni Petteri Pennasen. Abdou Jammeh oli isäntänä RoPS-puolustuksessa. Keskikentällä Mamut Saine sekä Michal Mravec saivat kaipaamiaan peliminuutteja. Kaksikko pelasi kenties kauden parhaimman ottelunsa.

- Mamut on erittäin tunnollinen kaveri. Hän on ihan siinä ja siinä, puhkeaisiko hän lopullisesti kukkaan. Mamutilla on oikeita fyysisiä ja taidollisia ominaisuuksia. Minulla olisi valmentajana vielä tekemistä, jotta Mamutille saataisiin myös rentous ja iloisuus peliin mukaan, Malinen arvioi.

- Myös Mravec pelasi kuten piti. Hän sijoittui hyvin ja raastoi kovaa. Hän on parhaimmillaan iso kaveri ja todellinen tahtopelaaja. Tuollaista isoa jätkää me tarvitaan, ja KuPS:a vastaan Misa oli mies paikallaan.

Rovaniemen Palloseuran kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Maanantaina kohdataan vieraissa sarjapaikastaan taisteleva FC Inter. Kauden päättää ensi sunnuntain kotiottelu samoin sarjapaikkansa puolesta jännittävää Helsingin IFK:ta vastaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2106 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309