Uutiset

Miehet

tiistai, 11 lokakuu 2016 10:53

Dent ja RoPS huolehtivat pelaajien suun terveydestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkosen hammaskivet joutuivat suuhygienisti Lumi Kortelaisen käsittelyyn Antti Okkosen hammaskivet joutuivat suuhygienisti Lumi Kortelaisen käsittelyyn Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura ja paikallinen hammasklinikka Dent ovat aloittaneet yhteistyön pelaajien suun terveyden edistämiseksi. Syksyllä alkanut kumppanuus jatkuu ainakin ensi kauden loppuun saakka.

Sopimuksen myötä Dent tulee näkymään RoPS:n kotiotteluissa. Ensi talvesta lähtien Dentin kautta tarjotaan hammastarkastukset jokaiselle RoPS:n edustuksen pelaajille. Lisäksi nappuloista lukien jokainen Ropsilainen, sekä heidän perheenjäsenensä, saavat Dentin toimenpidemaksuista 10% seura-alennuksen.

 Urheilukadulla sijaitseva Dent Hammasklinikka on rovaniemeläinen perheyritys. (Kuva: Pasi Pikkupeura)

RoPS:n kapteeni Antti Okkonen pitää uutta yhteistyötä merkittävänä edistysaskeleena kohti pelaajien kokonaisvaltaista hyvinvointia.

- Hammaskipujen kanssa helposti unohdetaan, että kyseessä saattaa olla ammattimaista hoitoa vaativa tulehdustila. Pahimmillaan tulehdus voi vaikuttaa pelaajan suorituskykyyn ja palautumiseen, Okkonen huomauttaa.

- Suomessa tämä on harvemmin ongelma, mutta Euroopan isoista sarjoista tiedetään tapauksia, joissa jopa rahakas pelaajasopimus on mennyt sivu suun, koska pelaaja ei ole läpäissyt lääkärintarkastusta heikkokuntoisten hampaiden vuoksi.

Rovaniemen Dentin erikoishammaslääkäri Seppo Pesola vahvistaa Okkosen kommentin.

- Pelkästään oireileva viisaudenhammas voi hoitamattomana pitää pelaajan sivussa pitkiäkin aikoja. Toisinaan urheilijoiden kanssa kannattaakin miettiä, tulisiko asiaan puuttua jo ennakolta. Tämä selviää usein tarkastuksen yhteydessä otetuista röntgenkuvista sekä lääkäriä konsultoimalla, Pesola kertoo.

- Meille yhteistyö RoPS:n ja muiden urheiluseurojen kanssa on luontevaa. Perus- ja erikoishammashoidon lisäksi tarjoamme myös ensiapua tapaturmatilanteissa. Meillä on vastaanottomme sijainninkin puolesta erinomaiset valmiudet välittömiin hoitotoimenpiteisiin, mikäli ottelun tai harjoitusten aikana jotain tapahtuu.

 Erikoishammaslääkäri Seppo Pesola suorittaa Antti Okkosen hammastarkastuksen. (Kuva: Pasi Pikkupeura)

Rovaniemellä Dent Hammasklinikka sijaitsee Keskuskentän vieressä Urheilukadulla, ODL Lääkärikeskuksen talossa. Kyseessä on Rovaniemellä vuodesta 2008 toiminut kokonaan rovaniemeläinen perheyritys.

Luettu 3228 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi