ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 syyskuu 2016 20:11

RoPS ja IFK Mariehamn maalin tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Oikeassa laidassa viilettänyt Janne Saksela oli yksi ottleun hahmoja Oikeassa laidassa viilettänyt Janne Saksela oli yksi ottleun hahmoja Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran ajoittain näyttävä hallinta riitti eilen tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan. RoPS kuittasi IFK:n Diego Assisin pikaosuman Janne Sakselan maalilla. Loppunumeroissa 1-1 (1-1) korkeatasoisen ja viihdyttävän ottelun molemmat maalit nähtiin avausjaksolla.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on nyt kahdessa viimeisessä ottelussa hiukan muuttanut joukkueensa peluutusta. RoPS lähti Maarianhaminaa vastaan HJK-ottelun tapaan ilman varsinaista kärkihyökkääjää. Ylhäällä pelasivat Robert Taylor sekä Eetu Muinonen. Heidän laidoilleen oli sijoitettu Juha Pirinen ja Janne Saksela. IFK Mariehamn joutui otteluun ilman kapteeniaan, keskuspuolustaja Jani Lyyskiä.

Sunnuntai-illan kamppailu sai shokkialun. IFK siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelattu tasan minuutti. Oikeasta laidasta noussut Aleksei Kangaskolkka yritti pudottaa alas Dever Orgilille. Pallo otti kimmokkeen vierellä juosseen RoPS-pelaajan kengän kärjestä päätyen rangaistusalueen sisälle Diego Assisille. Keskuskenttä hiljeni IFK:n 0-1 -osumasta.

Takaisku ei lannistanut. Viiden minuutin kohdalla IFK:n maalivahti Walter Viitala pudotti läpi ottelun erinomaisesti pelanneen Janne Sakselan keskityksen eteensä. Jarkko Lahdenmäen veto kimposi Kristian Kojolan kautta Robert Taylorille. Taylorkaan ei valitettavasti onnistunut avopaikasta, mutta paine oli lyöty vieraiden kenttäpäätyyn.

Hetkeä myöhemmin Robert Taylor oli jo lähellä päästä läpiajoon Eetu Muinosen hyvin oivalletusta pystysyötöstä. Walter Viitala sekä Kristian Kojola pelastivat tilanteen mustelmia pelkäämättä.

Kotiyleisö saattoi huokaista helpotuksesta vajaan puolien tunnin jälkeen. Robert Taylor sai hankittua RoPS:lle vapaapotkun pari metriä rangaistusalueen rajalta. Taylor asettui itse myös vetämään. Painava laukaus kimposi vasemmasta pystytolpasta Janne Sakselalle. Saksela saattoi puskea tasoituksen lähes tyhjään maaliin.

RoPS jaksoi hakea voitto-osumaa loppuun saakka. Robert Taylorin ylärimaan kajahtanutta pommia lähemmäksi eivät isännät yltäneet. Hyviä vetopaikkoja saatiin silti luotua erityisesti kentälle vaihdetulle Mika Mäkitalolle. Myös Juha Pirinen vasemmassa laidassa haastoi ennakkoluulottomasti ja murtautui useaan otteeseen rangaistusalueen sisälle.

Tilanne tulostaululla pysyi kuitenkin muuttumattomana. Rovaniemen Palloseura on tällä viikolla kohdannut Veikkausliigan molemmat mestarikandidaatit HJK:n ja IFK Mariehamnin. Yksi piste kahdesta erinomaisesta ottelusta tuntuu vähältä, mutta joukkueen tämänhetkinen ilme lupaa vielä tuloksellista loppukautta.

Malinen: Tarjoamme tällä hetkellä kotimaista huippujalkapalloa

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei jaksanut iloita tasapelistä, mutta oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa työpanokseen. Kentällä RoPS oli esittänyt viihdyttävää jalkapalloa.

- Se on selvä, että tasapeli ei tällaisesta ottelusta tyydytä. Huolimatta vaikeasta alusta joukkueella oli jälleen aivan fantastinen ilme tekemiseen. Tällä hetkellä tarjoamme katsojille kotimaista huippujalkapalloa, Malinen kehui.

- Viimeisen neljän päivän aikana joukkue on tehnyt valtavan työmäärän. On melkoinen ero, jos palkinnoksi työstä saa yhden ainoan pisteen, kun täydet kuusi pistettäkin olisivat olleet mahdollisia. Tietenkin harmittaa, mutta tietyllä tapaa harmituksen läpi paistaa myös toivo. On aivan saakelin hienoa nähdä, millä tavalla jätkät paiskivat töitä.

RoPS sai käännettyä IFK Mariehamnin väkevän alun lieväksi hallinnaksi. Toisella puoliajallakin kelvollisia maalipaikkoja rakenneltiin puolenkymmentä.

- Kun 20 minuuttia oli kellossa, Maarianhamina oli pelannut jo kaksi kertaa vaarallisesti meidän selustaan. Siinä kohtaa tuli selväksi, että he yrittävät pelata koko ajan pitkää palloa Aleksei Kangaskolkalle tai Dever Orgilille, Malinen kertasi avausjaksoa.

- Heidän maalissaan meidän puolustaja vähän nukahti, mutta niistä opitaan ja samaa virhettä tuskin nähdään toistamiseen.

Kentän hahmoksi nousi oikeassa laidassa viilettänyt Janne Saksela. RoPS sai rakennettua valtaosan tilanteistaan Sakselan keskityksistä.

- Jannelta kauden paras peli. Jos joku on ihmetellyt, niin viimeistään tuo selitti, miksi Saksela on jälleen kerran valittu maajoukkueeseen. Maajoukkueessa ei ole ollut juoksuvoimaista laitapelaajaa, joka pystyy keskittämään. Nyt siellä on, Malinen suitsutti.

- Myös Antti Okkoselta nähtiin erittäin tasapainoinen esitys. Ylhäällä molemmat Eetu Muinonen sekä Robert Taylor olivat mukavasti pelissä mukana.

RoPS:n kautta on jäljellä neljä ottelua, joissa on jaossa 12 pistettä. Loppukauden ohjelmassa mitalikamppailuissa mukana olevat joukkueet pelaavat vielä useasti ristiin.

- Nyt tämä nykyinen ilme täytyy säilyttää viimeiseen neljään otteluun. Mitään isoja muutoksia ei enää tule, Malinen tuumaili.

- Siitä pitää lähteä, kun joukkueessa kaikki on periaatteessa OK, että seuraavista peleistä napsahtelee pisteitä. Seuraava kohde on VPS. Aloitetaan loppukampanja sillä, että haetaan ensin Vaasasta kolme sarjapistettä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1775 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309