sunnuntai, 25 syyskuu 2016 23:01

RoPS jäi tasapeliin – mitalijuna saattoi karata

IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala seuraa vain katseellaan, kun RoPSin Jarkko Lahdenmäki pääsee tälläämään kohti vieraiden maalia. Maalin asti pallo ei mennyt, sillä veto kilpistyi IFK:n puolustajaan. IFK Mariehamnin maalivahti Walter Viitala seuraa vain katseellaan, kun RoPSin Jarkko Lahdenmäki pääsee tälläämään kohti vieraiden maalia. Maalin asti pallo ei mennyt, sillä veto kilpistyi IFK:n puolustajaan. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura jäi sunnuntai-iltana ilman kaivattua kolmen pisteen pottia. Toisen jakson hallinnasta huolimatta peli päättyi IFK Mariehamnia vastaan lukemiin 1–1 (1-1) avausjaksolla nähdyillä maaleilla.

Rovaniemen Palloseuran viimeistelyssä oli toivomisen varaa IFK Mariehamnia vastaan. Tasapeli saattoi olla kohtalokas mitalia ajatellen. RoPS-valmentaja Juha Malinen: Huippuvireistä sentteriä meillä ei tällä hetkellä valitettavasti ole.

RoPSilla on nyt matkaa pronssimitaliin viisi pistettä, kun jäljellä on neljä ottelua. RoPSin valmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen, mutta ei viime otteluiden pistesaldoon. Sarjataulukkoa hän ei sanojensa mukaan tällä hetkellä tuijota.

– Neljästä jäljellä olevasta pelistä haetaan 12 pistettä. Sitten katsotaan mihin se riittää. Uskon, että tällä ilmeellä pisteitä kyllä tulee. Seuraavaksi keskitytään täysillä ensi viikonlopun VPS-otteluun, Malinen kertoi.

RoPS ei pysynyt keskityksillä ohittamaan IFK Mariehamnin puolustusmuuria. (Kuva: Pekka Aho)

Ottelu alkoi RoPSin kannalta karmealla tavalla. Vierasjoukkue IFK Mariehamnin Diego Assis sijoitti pallon ohi RoPS-vahti Antonio Regueron, kun peli oli ehtinyt vanhentua vain reilun minuutin verran.

Maalissa oli rutkasti epäonnea, sillä vieraiden keskitys muutti suuntaa Juuso Hämäläisestä ja pallo tuli Assikselle kuin tarjottimelle.

– Harmi, että nukuttiin alussa. Peli oli aluksi muutenkin jotenkin tahmeaa, RoPSin kapteeni Antti Okkonen sanoi.

Maalin jälkeen RoPSilla oli muutama maukas paikka pistää peli tasoihin. Ottelun 6. minuutilla IFK:n maalivahti Walter Viitala ei saanut keskitystä haltuunsa ja pallo tuli Jarkko Lahdenmäen jalkoihin. Lahdenmäki pääsi yrittämään maalintekoa huippupaikasta, mutta veto kilpistyi vieraiden puolustukseen. Jatkotilanteesta Robert Taylor veti maalin ohi.

Ennen RoPSin tasoitusta oli vieraiden Diego Assis lähellä kasvattaa illan maalisaldoaan. Assiksen kanuuna tärähti RoPSin onneksi ylärimaan.

Kotiyleisö pääsi hurraamaan 1-1 tasoitusta pelin 35. minuutilla. Robert Taylorin vapaapotku pamahti tolppaan, mutta Janne Saksela oli hereillä ja puski jatkopallon verkon perukoille.

– “Jaspa” pelasi tänään niin kuin maajoukkuemiehen kuuluukin. Hän antoi paljon keskityksiä ja menivät sinne minne kuuluukin, RoPS-luotsi Malinen kehui.

RoPSin Janne Saksela tuulettaa 1-1 tasoitusosumaa avausjaksolla. (Kuva: Pekka Aho)

RoPS sai palloja kyllä sinne minne kuuluukin, mutta IFK Mariehamnin kookas puolustus siivosi keskitykset ja kulmapotkut väljemmille vesille lähes poikkeuksetta.

– Vapareissa ja kulmissa toivoisi lisää röyhkeyttä ja kovuutta. Tilanteisiin mennään vähän liian neitimäisesti. Viedään sitten vaikka vastustaja maaliin pallon lisäksi, RoPS-kapteeni Okkonen painotti.

Toisella jaksolla Jose Galánin tilalle vaihdettu Mika Mäkitalo pääsi kokeilemaan johtomaalintekoa pariinkin otteeseen, mutta vedot viuhuivat niukasti vieraiden maalin ohi. Mäkitalon sihti oli kuitenkin huomattavasti enemmän kohdillaan kuin Galánin, jonka vedot menivät metritolkulla maalin yli tai ohi.

– Mäkitalolla oli kaksi erinomaista maalipaikkaa ja toinen veto meni vain 15 senttiä maalin, ohi Juha Malinen harmitteli.

Ottelun lopulla Robert Taylorille avautui vielä tilaisuus ratkaista peli, mutta myös Taylorin veto painui maalin ohi.

– Huippuvireistä sentteriä meillä ei tällä hetkellä valitettavasti ole, Malinen totesi.

Entinen RoPS-peluri Albin Granlund piti Juha Piristä aisoissa ennen loukkaantumistaan. Granlund joutui jättämään kentän jo avausjaksolla. (Kuva: Pekka Aho)

RoPS–IFK Mariehamn 1–1 (1-1)

Maalit: 1. Diego Assis 0–1, 35. Janne Saksela 1–1.

RoPSin kokoonpano: Antonio Reguero; Jarkko Lahdenmäki (85. Aapo Heikkilä), Antti Okkonen, Janne Saksela, Juha Pirinen, Robert Taylor, Lassi Järvenpää, Eetu Muinonen, Juuso Hämäläinen, Jose Antonio Pedrosa Galan, Abdou Jammeh (v).

IFK Mariehamnin kokoonpano: Walter Viitala, Albin Granlund, Kristian Kojola, Mantilla Philip Sparrdal, Dever Orgill, Brian Span (v), Gabriel Petrovic (21. Amos Ekhalie), Anthony Dafaa Clement, Diego Assis, Aleksei Kangaskolkka, Bobbie Friberg Da Cruz.

Yleisöä: 1 933.