ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 syyskuu 2016 11:16

Järvenpäällä luotto RoPS:n puolustukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lassi Järvenpää debytoi RoPS:n edellisessä liigaottelussa Lassi Järvenpää debytoi RoPS:n edellisessä liigaottelussa Kuva: Oona Sarajärvi

Lassi Järvenpää sai uransa ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa RoPS:n edellisessä ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. RoPS:n tämänpäiväisestä vastustaja HJK:sta loppukauden lainalle Napapiirille saapuneen laitapuolustajan debyytti oli vakuuttava.

Rennosti ja ilman ennakko-odotuksia pelannut PK pystyi luomaan RoPS:n päätyyn jopa ajoittaista painetta. Silti RoPS-puolustus ei sortunut ensimmäiseenkään virheeseen koko ysikymppisen aikana.

- On hyvän joukkueen merkki, että pystymme ottamaan välillä myös vastaan, Järvenpää arvioi suoritusta, samalla kenties peilaten myös illan HJK-otteluun.

- Vaikka meidän pelityyli perustuu enemmän prässiin, niin PK:ta vastaan meillä oli erittäin hyvä tasapaino myös silloin, kun puolustimme syvältä. Ei muodostunut ongelmia silläkään osa-alueella.

RoPS:n kaksi edellistä ottelua SJK:ta ja PK-35 Vantaata vastaan ovat olleet erityisesti puolustuspelin valossa lupaavia. Päästettyjen maalien keskiarvo on jälleen alle yhdessä.

Hyökkäyspelissäkin on ollut tehoja. RoPS on jäänyt edellisen kerran maaleitta kesäkuun 9. päivä, jolloin kotiottelu IFK Mariehamnin kanssa päättyi maalittomaan tasapeliin. Se on tällä hetkellä pisin yhtäjaksoinen maaliputki koko Veikkausliigassa.

- Nyt viimeisissä otteluissa emme itse ole aiheuttaneet puolustuspään ongelmia. PK:ta vastaan itseluottamuksen kannalta tärkeintä oli ainoastaan voitto, kolme pistettä ja se, että saatiin kurottua HJK:n kaulaa kiinni, Järvenpää huomauttaa.

- Mutta tietenkin kaikkia osa-alueita voi aina parantaa. Me tarvitsemme enemmän vaihtoehtoja myös hyökkäyspeliin.

Hyökkäyskolmanneksella Järvenpää pääsi itsekin väläyttämään muutaman mallikkaan keskityksen. Ensiesiintyminen RoPS:n maajoukkuemies Janne Sakselan kanssa samalla laidalla oli selvästi nuorukaisen mieleen.

- Meillä oli alkuun pieniä kommunikaatiohäiriöitä, mutta pelin edetessä sekin lähti rullaamaan, Järvenpää muisteli.

- Kokonaisuutena Sakselan alapuolella oli tosi mukava pelata. Janne antoi minullekin paljon tilaa nousta ja käyttää omia vahvuuksiani. Loppua kohden meidän yhteispeli toimi koko ajan paremmin.

Vaikka näyttöhalut olisivat valtavat, juuri tänään Lassi Järvenpää ei valitettavasti voi pukea RoPS:n pelipaitaa ylleen. On varsin yleinen käytäntö, ettei lainapelaaja saa edustaa omaa seuraansa vastaan. RoPS:n terveys- ja korttitilanne on kuitenkin hyvä.

HJK:n ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa kello 18.30. Ottelu näytetään suorana Keskuskentällä RoPS:n VIP-tiloissa. Tarjoilusta huolehtii Oliver’s Corner. Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja IS Extra –palveluiden kautta.

Pelaamalla Veikkauksen kohteita RoPS:n nettisivujen kautta tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1652 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309