ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 syyskuu 2016 00:45

Pakkopulla teetätti töitä RoPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Pirinen tällää rankkarin maaliin tunnin kohdalla. Se oli lopulta pelin ainoa osuma. Juha Pirinen tällää rankkarin maaliin tunnin kohdalla. Se oli lopulta pelin ainoa osuma. Kuva: Pekka Aho

Veikkausliigan pakkopulla PK-35 Vantaalta oli juuttua Rovaniemen Palloseuran kurkkuun perjantai-iltana Rovaniemen keskuskentällä.

Juha Pirinen hankki kaksi rankkaria ja kävi itse naulaamassa pelin ratkaisun PK-35:ttä vastaan.

RoPS pääsi yrittämään pelin ratkaisua kahdesti rangaistuspilkulta, joista jälkimmäinen toi toivotun tuloksen. Molemmat rankkarit hankkinut RoPS-laituri Juha Pirinen tälläsi 11 metristä 1-0 (0-0) voiton.

 

Jo varmaksi putoajaksi tuomittu PK-35 pelasi varsin ryhdikkäästi ja pääsi lopussa jauhamaan jopa tasoitusmaalia, kun RoPSin tuore Espanjan apu Jose Galan passitettiin 84. minuutin kohdalla kentältä. Galan hankki typerän toisen varoituksen roikkumalla PK-pelurin pelihousuissa.

– Pistimme sentään lopussa RoPSin ahtaalle ja saimme painetta punaisen kortin jälkeen. Harmittaa, että tiukka matsi kääntyi näin, tuumi PK:n maalivahti Daniel Kollar, joka oli viime syksynä nostamassa PS Kemiä liigaan.

Nyt näyttää siltä, että Kollar lähtee vantaalaisseuran mukana Ykköseen.

– Joukkueen mentaliteetti on yhä hyvä, vaikka kaikenlaista on tapahtunut. Pelaajien kanssa on sovittu, että joka äijä taistelee loppuun saakka. Minäkin olen 22-vuotiaana joukkueen neljänneksi vanhin pelaaja, joten nuoret ja nälkäiset kaverit tässä taistelevat, Kollar summasi.

Hän ol ilman muuta vieraiden parasta antia. Varsinkin Robert Taylorin rangaistuspotkun nappaaminen avausjaksolla oli arvokas suoritus. Taylor on täräytellyt pilkut varmasti verkkoon, mutta nyt Kollar nappasi matalan vedon kiinni.

 Robert Taylor epäonnistui ensi kerran tällä kaudella rangaistuspotkussa. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Kaukana ei ollut sekään, että hän sai hanskat Juha Pirisen rankkarin eteen. Kollar ei lähtenyt arvioimaan olivatko molemmat pilkut aiheellisia, mutta Pirinen lähti:

– Selviä tapauksia kummatkin.

Ensimmäisessä tilanteessa Leo Väisänen veti Pirisen tantereeseen kulmatilanteessa ja toisen rankun aiheutti Olatuga Ojembe kaatamalla “Pirin” takaa päin.

– Meinasi mennä peli vaikeaksi. Toisessa pilkussa päätin mennä itse vetämään, kun “Robbe” ei avausjaksolla onnistunut, kertaisi jääpussi pään päällä lehdistötilaisuuteen tullut RoPS-sankari.

– Vähän on tullut liikaa iskuja päähän viimeisen kuukauden aikana. Saisivat jo loppua, Pirinen toivoi.

Päävalmentaja Juha Malinen oli lopputulokseen tyytyväinen, kun kolmen pelin viikko päättyi voittoon. RoPS nousi jälleen liigassa kolmospaikalle.

– Saimme tästä ottelusta parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tässä oli kolme kulminaatiopistettä. Aloitimme hyvin ja tilanteita tuli juuri laidoista. Sitten tuli pientä turhautumista, kun maalia ei syntynyt. Epäonnistunut rankkari pani miettimään ja viimeinen juttu oli joutuminen alivoimalla, Malinen ynnäsi. 

Positiivista oli Malisen mukaan kulmapotkujen päätyminen oikeisiin paikkoihin.

– Olemme saaneet kaudella yli 200 kulmuria ja niistä ei ole tehty maaliakaan.

Toppariosaston otteet ilahduttivat myös. Abdou Jammeh pelasi nyt yhtä hyvin kuin alkukaudesta ja toiseksi toppariksi siirtynyt Jarkko Lahdenmäki yllätti voittamalla liki kaikki pääpelikamppailut.

Eniten töitä hän näki keskushyökkääjän käyttämisessä, joka ei ole sujunut. Malinen lupasikin ensi keskiviikon HJK-peliin yllätyksiä tälle rintamalle.

Tuleva viikko on tärkeä ihan mestaruustaistelun kannalta. RoPS kohtaa keskiviikkona HJK:n Helsingissä ja IFK Mariehamnin sunnuntaina Rovaniemellä.

– Jos viikko sujuu hyvin, pelaamme loppuun saakka menestyksestä. Samalla viivalla ollaan yhä muiden kanssa. Mikään ei ole silti valmista, ei edes toisen pelin putkeen hävinneellä HJK:lla, Malinen aprikoi.

RoPSilla on pelaamatta kuusi ottelua, joista puolet on kotona. Pisteitä viime kauden hopeamitalistilla on täsmälleen yhtä paljon kuin vuosi sitten.

– Sellaisen loppuhuuman löytämiseen tarvittaisiin vielä sytyke lisää, Malinen peräänkuulutti.

Miinusmerkkinen sytyke oli Jose Galanin ulosajo, jota Malinenkin harmitteli.

 RoPSin Espanjan apu Jose Galan (77) repi itselleen toisen varoituksen ja poistettiin kentältä punaisella kortilla kuusi minuuttia ennen loppua. Edessä on yhden ottelun pelikielto. (Kuva: Anssi Jokiranta)

RoPS-PK-35 1-0 (0-0)

Maali: 63. Juha Pirinen rp. 1–0.

Erotuomari: Jari Järvinen.

Yleisöä:1323.

RoPS: Ricardo Schuck Friedrich, Jarkko Lahdenmäki, Juha Pirinen, Lassi Järvenpää (82. Aapo Heikkilä), Abdou Jammeh (v), Antti Okkonen, Robert Taylor, Jose Antonio Pedrosa Galan (v+v= 85. ua), Janne Saksela, Eetu Muinonen (75. Mika Mäkitalo), Albert Prosa (58. William John).

PK-35 Vantaa: Daniel Kollar, Altim Ademaj, Leo Väisänen (v), Ojembe Olatuga (v), Ahmed Said Ahmed, Marcus Heimonen, Ymer Xhaferi, Reza Heidari (79. Daniel Rantanen), Masar Ömer, Karim Jouini (72. Driton Shala), Kevin Mombilo.

RoPSin jäljellä olevat ottelut: 21.8. HJK-RoPS, 25.9. RoPS-IFK Mariehamn, 2.10. VPS-RoPS, 14.10. RoPS-KuPS, 17.10. Inter-RoPS, 23.10. RoPS-HIFK.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 615 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309