ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 syyskuu 2016 14:11

Päivän peliennuste: RoPS nitistää rimpuilevan PK-35:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – PK-35 Vantaa, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä perjantaina 16.9. klo 18.30

Asetelma: Veikkausliigan ottelutahti on hurja: joukkueet pelaavat nyt jo kolmannen pelinsä viikon sisään. RoPS pelasi maanantaina varsi ehjän ottelun SJK:n isäntänä ja esiintyi hyvin organisoidusti etenkin puolustussuuntaan. Voitto oli harmittavan lähellä, mutta tärkeämpää oli välttää tappio. RoPS on kuudentena sarjataulukossa, mutta matkaa pronssille on vain kaksi pinnaa.

Heittopussiksi ajautunut PK-35 on pakko voittaa. PK-35:n kausi on ollut täysi farssi. Alkukaudesta päävalmentaja Shefki Kuqi savusti espanjalaisrykmentin ulos, mutta häipyi pian veljineen Turun Interiin. Suomen Palloliitto mätkäisi kuuden pisteen vähennyksen rangaistuksena retuperälle ajautuneesta talouden hoidosta. Kirstu tyhjänä tarpova seura joutui päästämään elokuussa ison osan kokeneimmista pelaajistansa pois. Jopa kapteeni Kim Raimi löi hanskat tiskiin. Säilyminen on mahdollista vain teoriassa ja loppukausi on näennäistä sätkimistä. Joukkue on voittanut viimeksi toukokuussa ja peräkkäin on jo 13 voitotonta matsia.

RoPS lähtee tähän otteluun suursuosikkina. Silti pieneenkään asennevammaan ei ole varaa, yksittäinen jalkapallo-ottelu voi aina olla yllätyksellinen.

Seuraa näitä! RoPSin Jose Galán pelasi mallikkaan ysikymppisen maanantaina. Keskikenttäpelaaja on tyypillinen espanjalaisen jalkapallokoulun kasvatti, taitava ja hyvin peliä lukeva. Hyvä syöttötyöskentely paranee entisestään, kun mies pääsee paremmin sinuiksi tekonurmen ja uuden joukkueensa kanssa. RoPSin hyökkäyspeli on ollut heikkoa “Boris” Kokon lähdettyä. Galán pystyy antamaan murtavia syöttöjä ja tarjoilu kärkeen ja laitoihin paranee. Keskushyökkääjä Albert Prosan on nyt vastattava huutoon. Oluremi on liian köykäinen sentteriksi.

PK:n päävalmentaja Pasi Pihamaa (s.1972) on varsin kokenut valmentaja, mutta valmentaa nyt ensimmäistä kertaa liigajoukkuetta. PK:n peräsimeen mies tuli HJK:n naisten joukkueen päävalmentajan tehtävästä jo valmiiksi epätoivoisessa tilanteessa.

Poissaolot? RoPSin Ville Saxman on loukkaantuneena. PK:n Konsta Rasimus ja Omar Khary ovat sairastuvalla. Katstriot Kastratin ja Mnwas Awarin pelikunnosta ei ole varmuutta.

Oho! PK:n toppari Ojembe Olatuga tuli auttamaan vanhaa valmentajaansa Pasi Pihamaata, ja teki Veikkausliigadebyyttinsä 28-vuotiaana. Sensaatiomaista on se, ettei Ykköstä ja Kakkosta aiemmin pelannut “Jimbi” ollut pelannut lainkaan kilpajalkapalloa neljään vuoteen ennen debyyttiään. Olatugan tarina kertoo karua kieltään PK:n tilanteesta.

Arvio: RoPS hallitsee peliä suvereenisti. PK puolustaa hammasta purren, mutta nippu on toivottoman köykäinen. Kotijoukkue ottaa parin maalin voiton.

 Robert Taylor (Kuva: Pekka Aho)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 548 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309