ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 12 syyskuu 2016 07:00

Juha Malinen ja RoPS kahden vuoden jatkosopimukseen

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen ja RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen Juha Malinen ja RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen Kuva: Pasi Pikkupeura

Kaudesta 2014 Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkuetta menestyksekkäästi johtanut Juha Malinen on allekirjoittanut seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Jo ennen uutta sopimustaan Malinen oli pisimpään Rovaniemen Palloseuraa yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla luotsannut valmentaja.

Maliselle päätös jatkaa Rovaniemellä oli helppo. Käytännössä ainoastaan todella houkutteleva ulkomaantarjous olisi voinut johdattaa pois Napapiiriltä.

- Kun löytää tasapainon työn ja siviilielämän suhteen, pystyy antamaan kaikille osapuolille mahdollisimman paljon, Malinen taustoittaa päätöstään jäädä RoPS:n peräsimeen.

- Olen alusta saakka ollut vahvasti sitoutuneena tähän meidän hommaan. Sitä tuskin kukaan on epäillytkään. Olemme seuran kanssa keskustelleet jatkosta avoimesti heinäkuusta lähtien. Molemmilla osapuolilla oli yhteinen tahtotila, joten neuvotteluissa ei tarvinnut pitää turhaa kiirettä.

Juha Malinen on valmentajaurallaan nostanut jokaisen luotsaamansa seurajoukkueen tasoa. Jalkapalloon perehtyneen turkulaisen tilastonikkari Oskari Karppisen laskelmista selviää Malisen saapumisen parantaneen joukkueiden pistekeskiarvoa keskimäärin yli puolella pisteellä pelattua ottelua kohden. Malisen johdolla RoPS on ensimmäistä kertaa sitten 80-luvun toisena vuotena perätysten mukana mitalikamppailussa.

- Sanoin heti Rovaniemelle tullessani, että tavoitteenani on vakiinnuttaa RoPS:n paikka sarjan kärkikuusikossa. Nyt näyttää vääjäämättömästi siltä, että näin on myös tapahtunut, Malinen sanoo.

- Sama nöyrä tavoite tulee säilymään myös jatkossa. Se antaa tukevan pohjan tekemiselle. Sille pohjalle kun onnistumme sekä pelaajahankinnoissa että harjoittelussa, onnistumme taloudellisesti, ja katsojatkin löytävät tiensä Keskuskentälle, voi urheilullinen tulos olla huikea.

 Grafiikka: Oskari Karppinen

Yhdeksi merkittäväksi tekijäksi RoPS:n viime aikojen menestykselle, sekä jatkosopimuksen syntymiselle, Malinen nostaa koko edustusjoukkueen valmennustiimin. Täksi kaudeksi RoPS:n edustuksen apuvalmentajaksi noussut Matti Kilpelä on saanut aitiopaikalta opiskella yhden Veikkausliigan kokeneimman valmentajan työskentelyä.

- Juhan kokemus näkyy erityisesti silloin, kun käsitellään henkimaailman asioita, Kilpelä kertoo ammentamistaan opeista.

- Kauden aikana on ollut useita tilanteita, joissa itselläni hommat eivät välttämättä olisi pysyneet hanskassa. Juha sen sijaan on uransa aikana ollut vastaavissa tilanteissa useaan otteeseen. Hän ei enää kovin pienestä hätkähdä.

Malisen myötä Rovaniemen Palloseuralle on myös kehittynyt vahva pelillinen identiteetti. Omat pelaajat puhuvat jätkämäisyydestä. Vastustajan pelaajat kuvailevat RoPS:n pelitapaa hiukan toisenlaisin adjektiivein. Kilpelä pitää ainoastaan erinomaisena asiana, jos joukkueet laajemminkin erottuisivat pelillisesti toisistaan.

- Vaikka meillä ei juuri nyt ole kovin montaa lappilaista pelaajaa, sopii Juhan mukanaan tuoma pelityyli meidän lappilaisten mentaliteettiin. Tietty pelitapaa leimaava ennakkoluulottomuus, aggressiivisuus ja rämäpäisyys istuvat tänne erittäin hyvin, Kilpelä luettelee.

- On pelkästään positiivista, jos joukkueelta löytyy pelillinen tavaramerkki. Minulla on pieni kutina, että fiksusti käytettynä tämä RoPS:n nykyinen tyyli tulee Juhan jälkeen jäämään perinnöksi vielä tulevillekin pelaajasukupolville.

Seuraavan kerran RoPS pääsee osoittamaan omaa peli-identiteettiään jo maanantaina 12.9. kello 18.30. Keskuskentällä vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Seinäjoen Jalkapallokerho. Veikkausliigassa joukkueet ovat tällä hetkellä pisteen sisällä toisistaan, RoPS viidentenä pisteen perässä kolmantena olevaa Kuopion Palloseuraa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
Grafiikka: Oskari Karppinen

Luettu 2789 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309