ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 syyskuu 2016 18:41

RoPS jäi Ilveksen kyydistä 2. jaksolla – Malinen haukkui “gambialaiskaverit”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin ja Ilveksen kohtaaminen oli varsin fyysinen vääntö. Kuvassa Ilveksen Jonne Hjelm ja RoPSin Abdou Jammeh seuraavat mihin Juha Pirisen ja Ilveksen topparin liukupallo päätyy. RoPSin ja Ilveksen kohtaaminen oli varsin fyysinen vääntö. Kuvassa Ilveksen Jonne Hjelm ja RoPSin Abdou Jammeh seuraavat mihin Juha Pirisen ja Ilveksen topparin liukupallo päätyy. Kuva: Jukka Vuokola

Rovaniemen Palloseura koki kirvelevän 2-1 (1-0) tappion Tampereen Ilvekselle Veikkausliigan vierasottelussa Tammelassa perjantai-iltana. RoPS putosi tappion myötä viidenneksi tasaisen vahvassa kärkiryhmässä.

Ilves ansaitsi voittonsa 2. jakson perusteella, vaikka RoPS nousi tasoihin 53. minuutilla, kun puoliajalla vaihdosta tullut Jarkko Lahdenmäki tälläsi Albert Prosan järjestelystä 1-1.

Kymmenen minuuttia myöhemmin RoPS-vahti Reguero sai poimia pallon toisen kerran selkänsä takaa. Tilanne lähti RoPS-toppari Abdou Jammehin harhasyötöstä, josta Ilves iski. Senegalilainen Tendeng pääsi läpi, Jammeh onnistui miehen kumoamaan, sillä Tendeng pomppasi nurmesta ylös ja veti 2-1 voittomaalin.

Sama mies oli järjestämässä ilveksen 1-0 -maalia avausjakson 32. minuutilla sivurajaheiton jälkitilanteesta. Lauri Ala-Myllymäki pääsi sivaltamaan alanurkkaan Tendengin jatkon.

– Kotikentällä prässi toimii ja tiedetään etäisyydet. Mutta ei koti- ja vieraspeleillä pitäisi olla suurta eroa. Viime kaudellakin oltiin liigan parhaita vierasjoukkueita, RoPSin tasoituksen ampunut Jarkko Lahdenmäki puntaroi.

Päävalmentaja Juha Malinen ylisti ottelun jälkeen isäntäjoukkue Ilvestä, mutta ei säästellyt omiaan kritiikiltä.

– Tänään meidän gambialaiskaverit (Mamut Saine ja Abdou Jammeh) ratkaisivat pelin. Mamutin (Saine) vartiointivirhe ensimmäisessä maalissa ja toinen maali oli aivan oma tarinansa. Nyt pelataan kuitenkin mitaleista, Malinen puuskahti.

Oman osansa saivat myös keskushyökkääjä Albert Prosa ja keskikentän Robert Taylor.

– Meidän keskushyökkääjä epäonnistui tänään, hän menetti valtavan määrän palloja. Taylorkin säästeli jäseniään kaksinkamppailuissa. Se oli tänään iso asia.

RoPSin avausjakson paikat olivat vähissä. Paras paikka oli vasemmalla laiturilla Juha Pirisellä, jonka laukauksen maalivahti Mika Hilander pelasti alanurkasta aivan ottelun alussa.

Tamperelaiset olivat mennä johtoon jo 5. minuutin kohdalla kun Jaakko Juutin laukaus osui pystytolppaan.

Ilvesksen voittonumerot olisivat voineet olla isommatkin, mutta Regueron huippupelastus pelin lopussa esti Tendengin toisen maalin. Vastaavasti RoPS oli lähellä tasoitusta lisäajalla, kun Albert Prosa pääsi ampumaan “puujalalla”, mutta Hilander torjui.

RoPSin keskuspuolustus oi ajoittain helisemässä ja Jammehin kohtalokkaat virheet ovat näkyneet viime viikkoina turhan usein tulostaululla.

RoPSin härkäviikko jatkuu maanantaina kotiottelulla SJK:ta vastaan ja seuraavana perjantaina Rovaniemellä nähdään liigajumbo PK-35.

© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 450 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309