ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 elokuu 2016 20:49

Malinen haluaa nähdä syysriehan ennen maaottelutaukoa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Oona Sarajärvi

Viime viikonloppuna kelpo tuloksen Tampereelta noutanut Rovaniemen Palloseura isännöi lauantaina FC Lahtea. Ottelu on tälle Veikkausliigan kaudelle joukkueiden kolmas kohtaaminen.

Kevätkierroksella Rovaniemellä RoPS ja FC Lahti päätyivät tuttavalliseen 0-0 tasapeliin. Heinäkuussa RoPS haki Lahdesta arvokkaan 1-2 vierasvoiton Robert Taylorin ja Mika Mäkitalon maaleilla.
 
Sitten heinäkuun Lahti on vahvistunut. Merkittävin hankinta lienee venäläinen ihmemaalivahti Aleksandr Vasiutin, joka siirtyi lainasopimuksella Lahteen FK Zenit Pietarista.
 
Heti ensimmäisessä ottelussaan Vasiutin ratkaisi Lahdelle vieraspisteet PK-35 Vantaata vastaan. Venäläismaalivahdin puskulla Lahti nousi tasapeliin ottelun lisäajan viimeisellä sekunnilla.
 
Samassa lainakaupassa Lahteen siirtyi myös keskikentän Pavel Osipov, FK Zenitin miehiä hänkin. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen huomauttaakin, ettei Lahti ole enää sama joukkue, joka kohdattiin heinäkuussa.
 
- Alkukaudesta Lahdella oli maalivahtiongelmia. Nyt he ovat jollain kumman diilillä saaneet tämän ihmemies Vasiutinin, joka on osoittanut kuuluvansa liigan huippumaalivahtien joukkoon, Malinen noteeraa.
 
- Kun mukaan lasketaan myös Osipov, on Lahti selkeästi vahvistunut sitten viime näkemän. Lahti on erittäin kova joukkue.
 
Venäläislainojen lisäksi Malinen nostaa esiin erityisesti laitapuolustaja Mikko Hauhian, lahtelaisen taisteluilmeen ruumiillistuman.
 
- Mikko Hauhiakaan ei ole pelkkä puolustaja. Hänen hyökkäyksiin osallistumisena ja jopa viimeistely ovat parhaimmillaan valtakunnan huippua, Malinen kehaisee.
 
- Hän kuuluu Veikkausliigan kokeneimpaan kaariin, mutta silti pelaa edelleen kaikki ottelut. Hauhia ei ole ikinä loukkaantuneena sivussa. Miehen tilastot on suorastaan hämmästyttävät.
 
Vaikka Lahden hyökkäysosastolta löytyy tehoja Jasse Tuomisen sekä nuoruuden taitoa Santeri Hostikan muodossa, joukkueen yksi tärkeimmistä tekijöistä on keskikentän Duarte Tammilehto. Huolimatta korttiherkkyydestään Tammilehto on joukkueelleen monella tavalla arvokas.
 
- Tammilehto on Lahden selkäranka. Hän on inhottava vastustaja, mutta kullanarvoinen omalle joukkueelle. Kaveri, joka pelaa aina tilanteet loppuun asti, Malinen on pannut merkille.
 
Omalle joukkueelleen Malinen hakee viimeiseen otteluun ennen maaottelutaukoa ennen kaikkea rentoutta. Joukkueessa on riittänyt tapahtumia.
 
- Kannattaa huomioida, että olemme olleet viimeiset kolme kuukautta yhdessä lähes yötä päivää. On kierretty monet raskaat vieraspelit Europelit mukaan lukien, Malinen muistuttaa.
 
- Otteluiden määrä on ollut valtava. Nyt joukkue saa kaipaamansa vapaan. Meidän teemana onkin tehdä tästä ottelusta lomarieha. Uskalletaan hymyillä, uskalletaan olla rentoja, uskalletaan käyttää kentällä taitoja hyväksi.
 
Miehistön kohdalla Napapiirillä on pieniä haasteita. Viikko sitten tilanne näytti jo erinomaiselta, nyt miehiä on sivussa taas nipullinen. Sekin voidaan kääntää eduksi.
 
- Jokainen tietää, millaisia poissaoloja meillä on. Ei paljasteta liikaa, mutta luvassa on mielenkiintoisia viritelmiä! Kaikissa on kuitenkin taustalla, että ne tuovat meidän peliin uutta, Malinen hymyilee salamyhkäisenä.

Rovaniemen Palloseuran ja FC Lahden välinen ottelu alkaa lauantaina 27.8.2016 kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta.
 
Pelaamalla Veikkauksen kohteita RoPS:n nettisivujen kautta tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Päästyliput ennakkoon RoPS Bingo, Prisma sekä netistä: www.ticketmaster.fi

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 2016 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309