ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 elokuu 2016 18:04

PS Kemi vei kauden viimeisen Lapin derbyn

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura joutui nöyrtymään kauden kolmannessa Lapin Derbyssä isäntäjoukkue PS Kemille selvänumeroisesti 3-1 (0-0). PS Kemi selviytyi kuiville RoPS:n alkuminuuttien kovasta paineesta. Kemiläisten tuore hyökkääjähankinta Erik Törnros oli voiton takuumies kahdella maalillaan.

RoPS joutui otteluun ilman keskikentän voimamies Michal Mravecia. Mravec loukkaantui ottelua edeltäneissä perjantain harjoituksissa. Varmempaa tietoa vamman laadusta saamme vasta alkuviikosta. Rovaniemeläisten kärjessä aloitti tuore hankinta Albert Prosa. Keskikentän laidoilla juoksivat William Oluremi John sekä Eetu Muinonen.
 
Ottelun alkuminuutit näyttivät rovaniemeläisittäin lupaavilta. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana PS Kemi ei päässyt kertaakaan rakentelemaan RoPS:n kenttäpuoliskolla. Sen sijaan Albert Prosa oli hyvällä puskupaikalla maalialueen sisällä jo vajaan kahden peliminuutin jälkeen. Silti pelikellon kuluessa virtaus kääntyi aste asteelta Kemin suuntaan.
 
Välittömästi toisen puoliajan alkuun vasta kolmatta otteluaan PS Kemissä pelannut ruotsalaishyökkääjä Erik Törnros siirsi isännät johtoon. Törnros laukoi kentän vasemmasta laidasta noin 25 metristä millimetrin tarkasti RoPS-maalin yläkulmaan. Antonio Reguerolle tai RoPS:n puolustajille ei jäänyt paljoa jossiteltavaa. Veto oli yksi kauden komeimmista ja sulka Törnrosin hattuun.
 
Takaisku herätteli RoPS:n takaisin kamppailuun. Törnros oli kuitenkin toistamiseen hankalana vieden PS Kemin nopeasti kahden maalin johtoon. Kesken purkuyrityksen RoPS-puolustaja liukastui savisella Sauvosaaren kentällä juuri kriittisellä hetkellä. Korkealta prässännyt Törnros nappasi pallon ja laukoi toistamiseen tarkasti yläkulmaan.
 
Ilo Robert Taylorin ja Albert Prosan junailemasta 2-1 kavennuksesta jäi tasan minuutin mittaiseksi. Maali itsessään oli malliesimerkki onnistuneesta hyökkäyksestä. Taylor keskitti laitanousun päätteeksi matalana Albert Prosalle. Prosa liukui pallon etutolpalta Kemin verkkoihin. Seuraavasta aloituksesta PS Kemin puolustaja Zeljko Savicille rakennettiin avopaikka viimeistellä loppunumerot 3-1.
 
Kemi onnistui kääntämään Rovaniemellä kärsityn 0-5 -tappion itselleen voimavaraksi. Ikävä sivujuonne ottelussa oli vieraskatsojien päädyssä loppuhetkillä ilmennyt epäasiallinen käytös. Kotiotteluiden osalta Rovaniemen Palloseura tulee jatkossa kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota turvallisuuden lisäksi myös yleiseen katsomoviihtyvyyteen.

Malinen: Emme saaneet Kemiä murtumaan

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen oli Kemissä kärsityn tappion jälkeen rauhallisen analyyttinen. Ottelun virtaus alkoi kääntymään kemiläisten suuntaan noin varttitunnin pelin jälkeen.
 
- Muutamia prässejä jäi tekemättä, keskikentällä hävittiin kamppailuja ja puolustuksen purkupallot heikkenivät. Näistä muodostui se kolminaisuus, että Kemi pystyi pelaamaan eteenpäin, Malinen näki.
 
Vaikka ottelun kaikki neljä maalia syntyivät pelitilanteista, olivat erikoistilanteen yksi Kemin vahvuus.
 
- Avausjaksolla Kemi ei saanut pelitilanteista mitään huippuvaarallista aikaiseksi, mutta erikoistilanteista he pääsivät siirtämään painetta. Pallot jäivät pomppimaan meidän päähän, Malinen tunnusti.
 
- Ottelun alussa meillekin kertyi erikoistilanteita ihan tarpeeksi, mutta Kemi oli niissä hyvä ja me huonoja. Sitä voivat sekä antajat että kohdepelaajat vähän miettiä.
 
Erik Törnrosin kahden osuman jälkeen RoPS nousi hetkeksi mukaan Albert Prosan viimeistelemällä kavennuksella. Tuoreen virolaishyökkääjän otteet miellyttivät muutoinkin päävalmentajaa.
 
- Albert teki tänään miehen työn. Hän oli aktiivinen ja pyrki liikkeellään löytämään mahdollisuuksia, pelasi tilanteet loppuun asti. Albert oli ratkaisupaikoissa useamminkin kuin tuossa yhdessä maalissa, Malinen kehui.
 
- Mutta kavennuksen jälkeen kävi kuten seinäjoella. Se momentum. Viisi minuuttia maalin jälkeen täytyy löytyä ryhtiä. Kemin kolmannessa maalissa meidän vasemmalla sivulla oli epäselvää pelaamista ja vääriä valintoja.
 
Sauvosaaren vanha nurmikenttä oli paitsi kapea, myös savinen ja liukas. Tappiota ei voi kentän piikkiin kääntää, mutta Kemi onnistui hyödyntämään kotietunsa.
 
- Kaiken kaikkiaan emme saaneet Kemiä murtumaan. Meidän kokoonpanosta valitettavasti puuttuivat sellaiset pelaajat, jotka olisivat suoraviivaisessa pelissä parhaimmillaan. Sille ei vain voi mitään, Malinen tyytyi toteamaan.
 
- Kemillä oli puolestaan Billy Ions, joka lähti erittäin herkästi pystyyn ja loi sillä tavalla vaaraa. Se on Kemin tapa pelata. Näissä olosuhteissa Kemiä vastaan pitäisi pelata samalla tavalla, mutta ei vain pystytty.
 
Loistavasti sujuneen kesän jälkeen kaksi peräkkäistä tappiota tuntuvat hämmentäviltä. Pallopelien lainalaisuuksia kuitenkin on, että hyvien jaksojen väliin osuu väistämättä myös suvantoja. Sarjassa RoPS on edelleen kolmantena.
 
- Meillä oli tämän ottelun alla tiukka viikko, josta saimme kolmesta ottelusta neljä pistettä. Samoin Kemiä vastaan olemme pelanneet kolme ottelua kahden pisteen keskiarvolla, Malinen huomauttaa.
 
- Kokonaisuutena olemme puhtaasti plussan puolella. Mutta sehän on selvä, että jo seuraavassa pelissä meidän on oltava taas fiksumpia ja kyettävä antamaan joukkueelle enemmän.
 
Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan kerran tulevana keskiviikkona vieraissa Tampereen Ilvestä vastaan. Seuraava kotiottelu on ensi lauantaina, jolloin RoPS isännöi FC Lahtea.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1967 kertaa

Media

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309