ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 elokuu 2016 16:43

Virolaishyökkääjä RoPS:n riveihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Albert Prosa. Albert Prosa. Kuva: Timo Törmänen

Veikkausliigassa kolmantena majaileva Rovaniemen Palloseura on tehnyt kuluvan kauden loppuun kestävän pelaajasopimuksen 25-vuotiaan virolaisen keskushyökkääjän Albert Prosan kanssa. Prosa on saapunut tänään Rovaniemelle ja liittynyt heti joukkueen harjoitusvahvuuteen.

- Etsimme joukkueeseen kärkipelaajaa, jolla on tehoja ja jonka kynnys tulla Suomeen ja Rovaniemelle on pieni. Kävimme yli kymmenen pelaaja-agentin kanssa läpi reilut 50 pelaajaa eri puolilta maailmaa ja pikku hiljaa joukosta alkoi erottua hyvänä vaihtoehtona Prosa, kertoo RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Tallinnalaisessa FC Florassa vuodesta 2012 lähtien pelannut 179 senttinen Prosa nousi ehdokasjoukosta esiin mm. kovalla viimeistelyprosentillaan, joka on paljolti samankaltainen kuin Australiaan lähteneen RoPS-kärjen Aleksandr ”Boris” Kokon. Prosa ehti pelata FC Florassa 109 ottelua, joissa syntyi kaikkiaan 51 maalia. Mies on pelannut myös Viron maajoukkueessa.

- Olemme RoPS:ssa ehdottoman varmoja siitä, että Albert on paras vaihtoehto tarjolla olleista miehistä. Tehot ovat verrattavissa Borikseen ja kun kyseessä on virolaispelaaja, joka haluaa urallaan kovasti eteenpäin, oli hänet helppo ottaa joukkueeseen mukaan, Malinen sanoo.

RoPS-luotsi halusi kuitenkin ehdottomasti keskustella pelaajan kanssa ennen kuin suostui pestaamaan hänet.

- Keskustelussa Albertin kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti. Hän on hieman erityyppinen hyökkääjä kuin Boris, mutta on tottunut nopeaan vastaiskupeliin. On hienoa, että löysimme hyvin motivoituneen kärkimiehen joukkueeseen näin nopealla aikataululla, Juha Malinen toteaa tyytyväisenä.

Miehen pelilupa-asiatkin ovat hyvällä mallilla, paperit ovat kunnossa ja tuore RoPS-kärki suuntaa muun joukkueen mukana lauantaiksi Seinäjoelle kohtaamaan hallitsevan Suomen mestarin SJK:n.

 

Luettu 6791 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309