ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 elokuu 2016 20:17

RoPS moukaroi PS Kemin Lapin derbyssä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalikuningas Aleksandr Kokko sai ansaitsemansa läksiäiset. Maalikuningas Aleksandr Kokko sai ansaitsemansa läksiäiset. Kuva: Oona Sarajärvi

Reilu 3000 silmäparia saivat torstaina todistaa Lapin jalkapalloherruuden jäämistä tukevasti Napapiirille. Rovaniemen Palloseura murjoi paikallisvastustaja PS Kemin selvänumeroisesti 5-0 (4-0).

Juuso Hämäläisen pelikiellon vuoksi Jarkko Lahdenmäki täydensi RoPS-puolustusta toisena topparina Abdou Jammehin rinnalla. Laitapuolustajina olivat Juha Pirinen sekä Janne Saksela. Keskikentän pohjalle Juha Malinen oli valinnut Michal Mravecin edelliset ottelut avanneen Antti Okkosen tilalle. Kärjessä oli luonnollisesti jäähyväisotteluaan pelannut Aleksandr Kokko.
 
RoPS oli Kemille ylivoimainen. Maalivahti Antonio Reguerolle kertyi ainoastaan yksi torjunta - Billy Ionsin rangaistuspotku 75. minuutilla. Sinipaitainen kotijoukkue olisi varsinkin keskikentällä suorastaan suvereeni.
 
Ottelun avausmaali oli silkkaa symboliikkaa. Kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Aleksandr Kokko antoi hankkimansa rangaistuspotkun nuorelle Robert Taylorille. Taylor laukoi itsevarmasti ohi entisen RoPS-maalivahti Mikko Vilmusen.
 
Kokko itse sai läksiäislahjana vielä yhden maalimerkinnän vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Janne Sakselan keskitys kimpoili kemiläispuolustuksesta maaliviivalla odottaneelle Kokolle. Edessä oli tyhjä maali, matkaa vajaa metri. Aleksandr Kokon saldo Rovaniemen Palloseuran paidassa on nyt 71 osumaa.
 
Viimeistään Michal Mravecin 3-0 -lukemiin johdattaneen kaukolaukauksen myötä varsinainen ottelu oli taputeltu, mutta tarinaa kirjoitettiin edelleen.
 
Vanhan maalikuninkaan lähtiessä ansaitusti lämpimien rantojen äärelle Australiaa, uusi sukupolvi astui esille. Ennen Aleksandr Kokon poistumista viimeistä kertaa vaihtoon, yleisön kiittäessä sankariaan seisaaltaan, Robert Taylor oli jo viimeistellyt uransa ensimmäisen Veikkausliigan hattutempun. Mestari saattoi jättää kentän turvallisin mielin.

 Robert Taylor iski ensimmäisen hattutemppunsa Veikkausliigassa. (Kuva: Oona Sarajärvi)

Kun Jarkko Luiro otti uransa ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigassa varttitunti ennen päätösvihellystä, oli yleisöllä toistamiseen aihetta osoittaa seisaaltaan suosiota.
 
Ottelun koko kuva oli Billy Ionsin epäonnistunut rangaistuspotku hiukan ennen Jarkko Luiron vaihtoa. Johdonmukaisesti viheltänyt Antti Munukka oli osoittanut kolmannen kerran pallon pilkulle. RoPS:n maalilla Antonio Reguero aloitti oman näytöksensä. Psyykkaaminen toimi. Hämmentynyt Ions vilkaisi vielä kesken vauhdinoton Antti Munukkaa ja laukoi pehmeästi kohti samaa alakulmaa, jonne Reguero oli aavistanut.
 
Loppunumerot 5-0 pitivät RoPS:n tiukasti mukana mitalitaistelussa. Kärkijoukkueiden menettäessä samaan aikaan pisteitä, jopa unelma mestaruudesta on jälleen herännyt henkiin.

Malinen: Meillä oli hyvä rentous

Vaikka odotettu Lapin paikallisottelu Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin välillä ei tarjonnut suurta urheilullista draamaa, jäi se silti yhdeksi merkittävimmistä otteluista, mitä Napapiirillä on vuosiin todistettu. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen näki torstai-illassa myös sen runollisen puolen.

- Kyllä eilisen tapahtumista pienen tarinan kirjoittaisi, Malinen myönsi.
 
- Maalintekijäkuninkaan valtikka siirtyi hyvällä ystävyydellä nuoremmalle kaverille. Se oli empaattinen ele molemmilta osapuolilta. Jarkko Luiron ensimmäiset peliminuutitkin sopivat täydellisesti illan runokirjan aiheeseen.
 
Rovaniemellä on odotettu uuden sukupolven nousua kohti edustusta. Nuoren Jarkko Luiron kohdalla puhutaan vasta lupauksesta, mutta ennemerkit ovat lupaavia.
 
- Alkuminuuteilla Jarkolla oli luonnollisesti pieniä jännityksiä. Siinä oli muutamia kimpoiluja, ennen kuin peli lähti rullaamaan, Malinen näki.
 
- Mutta kun Jarkon nykyiseen innokkuuteen lisätään kyky tehdä maaleja, niin olisiko tässä uusi rovaniemeläissyntyinen maalikuningas ottamassa ensimmäisiä askeleitaan?
 
Ennakoissa Lapin derbystä odotettiin paikallisotteluiden yleiseen tapaan tiukkaa ja tulista vääntöä. RoPS oli kuitenkin tyly isäntä. PS Kemille ei annettu käytännön mahdollisuutta päästä otteluun mukaan.
 
- Meillä oli hyvä rentous ja tekemisen meininki. Avauksessa oli kolme tuoretta pelaajaa, jotka toivat lisää energiaa.
 
- Alusta saakka meidän pelirohkeus ja ote oli rennompaa kuin normaaleissa peleissä. Se aluksi mietityttikin, että meneekö tämä pelkäksi pelailuksi. Mutta sieltä alkoikin tulemaan varsin mukavia sommitelmia, Malinen kertasi tapahtumia.
 
Kemi vaikutti alistuneelta. Malinen ei kuitenkaan uskonut, että Kemissä oltiin hävitty ottelu jo etukäteen. Kenttätapahtumat vaikuttavat myös peli-ilmeeseen.
 
- Ei Kemi lähtökohtaisesti huonolla asenteella tänne tullut. Kemillä oli varmasti haasteensa kerätä tähän otteluun sellaista kokoonpanoa, joka kykenisi yhteispeliin, Malinen uskoi.
 
- Sekin vaikutti, että meidän pallon liikuttelu oli kohtalaisen hyvää. Meillä oli keskikentällä kolme vastaan kaksi ylivoima, jota yritettiin tietyillä asioilla entisestään korostaa. Kun siinä pakan keskellä pystyy syöttelemään, se tuo epävarmuutta puolustavaan joukkueeseen.
 
Ottelun aikana päävalmentajan ei tarvinnut moneen asiaan puuttua.
 
- Tietenkin puoliajalla yritetään aina täsmentää tiettyjä asioita. Tähdennettiin sitä, että normaalisti tällaisen ensimmäisen jakson jälkeen toinen jakso on joko 0-0 tai hävitään 0-1, Malinen kertoi puoliaikakeskusteluista.
 
- Kuitenkin pystyimme voittamaan toisen puoliajan. Se oli positiivista ja myös oikeudenmukaista niille pelaajille, jotka tulivat vaihdosta kentälle. Jarkko Luiro, Mamut Saine ja Ransdord Osei ansaitsivat sen, että muutkin yrittävät kunnolla.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tulevana lauantaina Seinäjoella SJK:n vieraana. Ottelu alkaa kello 16.00. Peliä voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluista, sekä Rovaniemellä Keskuskentällä RoPS:n edustustiloissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuvat: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1944 kertaa

Media

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309