ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 elokuu 2016 21:12

Kovakuntoisten Palloseurojen taisto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Vaasan Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 7.8 klo 18.30.

Asetelma? Kovakuntoisten Palloseurojen kärkipään ottelu. VPS on sarjassa kolmantena ja RoPS neljäntenä, vain kolmen pinnan päässä ja ottelun vähemmän pelanneena. Molemmat joukkueet ovat hurjassa tikissä, RoPSin tappiottomien pelien putki on jo kahdeksan ottelun mittainen, ja VPS:n seitsemän. “Vepsun” jono sisältää peräti kuusi peräkkäistä voittoa, RoPSin viisi. Ottelu on klassinen kuuden pisteen matsi kuumassa mitalitaistelussa.

VPS on kauden yllättäjä, ja päävalmentaja Petri Vuorinen on onnistuneesti muokannut vaasalaisten peliä monipuoliseksi pallonhallintafutikseksi. VPS on kova joukkue, mutta ainakin jossakin määrin sarjataulukko valehtelee, ja joukkue on hivenen ylisuorittanut. VPS oli PS Kemiä vastaan ajoittain suurissa vaikeuksissa, ja lopulta piste oli pohjalaisille hyvä tulos. VPS haluaa kierrättää palloa alakerran kautta, ja Kemin prässi sai VPS:n suuriin vaikeuksiin. RoPSin paine on vielä paljon kovempi, joten hankaluuksia on tulossa.

Seuraa näitä! RoPSin keskikentän miehitys. RoPSin päävalmentaja Juha Malisella on herkullinen tilanne, sillä hän voi ottelukohtaisesti miettiä keskikenttäpelaajavalintansa. Materiaalista löytyy nyt leveyttä. Pallollisesti vahvaa Vaasaa vastaan paras valinta olisi kolmikko Robert TaylorAntti OkkonenMika Mäkitalo. Tämän kolmikon ollessa kentällä “Muksu” Mäkitalo on pelannut kymppipaikalla ja Taylor pohjapelaajana. Olisiko kombo vielä toimivampi, jos ratkaisuvoimainen Taylor pitäisi kymppipaikan ja monipuolinen sekä kokenut Mäkitalo ottaisi kontrolloivan roolin?

VPS:n Pyry Soiri valittiin liigan heinäkuun pelaajaksi. Vasta 21-vuotias laitapelaaja on ampunut jo kahdeksan maalia. Helsinkiläisen Pallo-Poikien kasvatti on saanut jalkapallo-oppia myös afrikkalaisissa koulujoukkueissa. Soiri on nopea, taitava ja arvaamaton, mutta vielä ailahtelevainen pelaaja. Tie on auki ulkomaan kentille!

Janne Saksela kärsii pelikieltoa ja Ville Saxman on loukkaantunut. Oikean laitapakin tontti on pieni kysymysmerkki taitavaa ja nopeaa Vaasaa vastaan. Onko Malisen yllätysvalinta hienossa vireessä oleva Eetu Muinonen?

Oho! Veikkausliigan kuukauden joukkue miehitettiin vahvasti VPS:n ja RoPSin edustajilla. Petri Vuorinen valittiin kuukauden valmentajaksi, Pyry Soiri kuukauden pelaajaksi ja joukkueessa oli yhteensä neljä VPS-peluria sekä kaksi RoPSin pelaajaa!

Poissaolot? RoPSin Janne Saksela lusii pelikieltoa. Ville Saxman ja Aapo Heikkilä ovat telakalla.

Arvio? Tasainen peli, jossa RoPS rikkoo aggressiivisella ja fyysisellä pelillä VPS:n pallonhallintapyrkimykset ja iskee terävästi vastaan. RoPS voittaa ja katkaisee samalla VPS:n tappiottomien pelien putken.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 456 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309