ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 heinäkuu 2016 17:17

RoPS voitolla Veikkausliigan kolmannelle sijalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor onnistui rangaistuspotkussa. HIFKin maalivahti Carljohan Eriksson oli hyvin mukana laukauksessa, mutta ei pystynyt estämään maalin syntyä. Robert Taylor onnistui rangaistuspotkussa. HIFKin maalivahti Carljohan Eriksson oli hyvin mukana laukauksessa, mutta ei pystynyt estämään maalin syntyä. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura nousi eilen sunnuntaina viidennen perättäisen voittonsa ansiosta Veikkausliigassa jo kolmannelle sijalle. Vieraaksi saapunut Helsingin IFK joutui taipumaan Robert Taylorin ensimmäisen puoliajan rangaistuspotkumaalilla 1-0 (1-0).

Edelliseen europeliin verrattuna RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen joutui jälleen vaihtamaan avauskokoonpanostaan lähes puolet. Kovimmalla rasituksella olleet pelaajat saivat lepovuoron. Vaihtuvuus avauskokoonpanossa on ollut suurta läpikauden.
 
- Meillä on taitava keskikenttä, mutta ongelmana on, että kokoonpano muuttuu koko ajan. Yhteispeli ei ole ihan parasta mahdollista, eikä kaikkien poikien pelinluku ole vielä huipussaan, Malinen tunnusti tilanteen.
 
- Meidän muutamat yläkerran pelaajat tarvitsisivat sen, että vieressä ja alapuolella olisivat samat vakiokaverit. Silloin alkaisi tapahtumaan. Esimerkiksi Janne Sakselalla ja Jarkko Lahdenmäellä oli tänään muutama tosi hyvä paikanvaihto.
 
Helsingin IFK saapui Napapiirille voittaja-asenteella. Ensimmäisen jakson paikoista HIFK ei kuitenkaan päässyt Pekka Sihvolan tolppalaukausta lähemmäksi. RoPS:n avausjakson parhaat hukatut maalipaikat rakennettiin Mika Mäkitalolle. Ensimmäinen Mäkitalon yritys päätyi HIFK-vahti Carljohan Erikssonin syliin. Toisen pysäytti maaliviivalta epäonnekseen oma pelaaja.
 
Ottelun ratkaisu nähtiin 37. minuutilla. Carljohan Eriksson ei onnistunut liimaamaan Juha Pirisen kuudentoista rajalta lähtenyttä hiukan sisäkierteistä laukausta, vaan kaatoi samalle irtopallolle syöksyneen Jean Fridolin Nganbe Nganben rangaistusalueen sisällä. Robert Taylor sijoitti pilkulta hallitusti vasempaan alakulmaan.
 
Päätuomari Petri Viljasen tuomio jakoi mielipiteitä vielä ottelun jälkeenkin.
 
- Kuulemma pilkku vihellettiin ihmeellisin perustein, vaikka minusta näytti, että Nganbe Nganbeen selvästi osuttiin, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoi oman näkemyksensä.
 
- Mutta oli miten oli, nuo tilanteet menevät pitkässä juoksussa aina tasan. Meille on viime viikoillakin tuomittu samanlaisia tilanteita, joissa tuomarille on annettu mahdollisuus viheltää rankkari, Malinen viittasi edelliseen europeliin.
 
Toisen jakson parhaimmat maalipaikat menivät lähes tasan. HIFK oli lähimpänä jo parin minuutin kohdalla. Pauli Kuusijärven pusku kilpistyi Ricardon torjunnasta toistamiseen pystytolppaan. Jukka Sinisalo suti pallon tolpan juuresta maalipotkuksi. Carljohan Eriksson paikkaili avausjakson rangaistuspotkua venyttämällä Robert Taylorin matalana leijailevan laukauksen vaivoin kulmapotkuksi.
 
Robert Taylorin rangaistuspotkumaali jäi ottelun ainoaksi. Voitto oli RoPS:lle Veikkausliigassa viides perättäinen. Samalla joukkue on nostanut pykälä pykälältä sijoitustaan kohti kärkisijoja. Päävalmentaja Juha Malisella oli ottelun jälkeen lukuisia syitä olla tyytyväinen.
 
- Kuusi viikkoa sitten meiltä meinasi loppua miehet kesken, välissä olemme pelanneet europelejä ja nyt olemme tässä. Kyllähän pelaajat ovat tehneet erinomaisen työn. Tänäänkin väsyneinä taisteltiin joukkuetta vastaan, joka tosissaan halusi voittaa ja viedä pisteet, Malinen kiitteli
 
- Mutta mielestäni ansaitsimme voiton. Olimme hallitumpi joukkue. Pystyimme ottamaan HIFK:n pelin avaamisen lähes kokonaan pois.
 
Helteisellä Keskuskentällä RoPS:n ja HIFK:n kamppailua oli todistamassa mukavat reilu 2000 silmäparia. Enemmänkin Keskuskentän katsomoihin mahtuisi. Juha Malisella oli pieni toive Rovaniemen ja lähimaakuntien yleisölle.
 
- Meillä alkoi tänään tärkeä kuuden viikon ja kahdeksan ottelun jakso, joka päättyy syyskuun maaottelutaukoon. Tänä aikana jaetaan erittäin tärkeitä sarjapisteitä, yhteensä 24 pistettä, joista 3 on jo nyt napattu.
 
- Vuosi sitten samaan aikaan täällä Keskuskentällä todistettiin Tapio Suomisen sanoin huikeita jalkapallonäytelmiä. Yleisöä lisää! Yleisö sytyttää myös joukkueen. Rovaniemellä saadaan nyt seurata suomalaista huippu-urheilua sekä kotimaista huippujalkapalloa, Malinen kannustaa.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on kahden viikon kuluttua sunnuntaina 7.8. kello 18.30. Keskuskentälle vieraaksi saapuu RoPS:n tavoin vahvassa kesävireessä oleva Vaasan Palloseura.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

250716b  

Luettu 1216 kertaa

Media

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309