ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 24 heinäkuu 2016 23:00

RoPS teki sen mitä piti ja voitti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Jean Fridolin Nganbe Nganbe rynnisti irtopalloon, ja HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson rikkoi kamerunilaista rangaistuspotkun arvoisesti. RoPSin Jean Fridolin Nganbe Nganbe rynnisti irtopalloon, ja HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson rikkoi kamerunilaista rangaistuspotkun arvoisesti. Kuva: Pentti Vuosaari

Raskaalta europelitourilta palannut Rovaniemen Palloseura jatkaa vahvaa menoaan Veikkausliigassa. Liigan toiseksi viimeisenä rimpuileva Helsingin IFK kaatui helteisellä Keskuskentällä lukemin 1 – 0 (1-0).

Ratkaisuosuman ampui rangaistuspotkusta Robert Taylor. Osuma oli keskikenttäpommittajalle jo kauden kuudes. RoPS nousi sarjataulukossa kolmanneksi.
– Ehdottomasti tärkeintä oli ottaa täydet pinnat tähän saumaan, kymppipaikalla erinomaisesti pelannut Mika “Muksu” Mäkitalo kertoi tyytyväisenä.

Viisi voittoa putkeen ja välissä vielä neljä europeliä, on kivikova suoritus. Tappiottomia liigapelejä on jonossa jo seitsemän.

– Pelaajat ovat tehneet hyvää työtä, päävalmentaja Juha Malinen kiitteli.

Malinen vaihtoi viisi pelaajaa torstain Zagreb-ottelun avauskokoonpanosta, mutta taso pysyi hyvänä.

– Penkillä on nyt mukavasti leveyttä.

RoPS pelasi vahvan ja rohkean avauspuoliajan. Keskikentän kolmikko Mäkitalo-Taylor-Antti Okkonen nautiskeli näteillä syöttökombinaatioilla. Aktiivinen prässi tukahdutti IFK:n pelinavaamisen lyhyellä, ja “Stadin Kingit” hyökkäsikin pääosin vastaiskuilla, joista se kolisteli jopa maalitolppia.

RoPSin keskushyökkääjänä pelannut Ransford Osei tuhlasi ottelussa lukuisia maalipaikkoja ja kertaalleen jopa esti RoPSin maalin, kun kärki meni kaapimaan jo maalin painumassa olleen Mäkitalon laukauksen jalkaansa, eikä jatko onnistunut.

Voitto-osuma syntyi pelin 38. minuutilla. Juha Pirinen laukoi tulisesti, eikä HIFK-veskari Carljohan Eriksson onnistunut vangitsemaan laukausta. RoPSin Jean Fridolin Nganbe Nganbe rynnisti irtopalloon, ja Eriksson rikkoi kamerunilaista rangaistuspotkun arvoisesti.

Taylor upotti pilkun takanurkkaan.

HIFK-leirissä erotuomari Petri Viljasen ratkaisu puhutti.

– Tosi outo ratkaisu, päävalmentaja Jani Honkavaara murisi.

– Harmillista, että tasainen peli, jossa molemmilla oli paikkoja, ratkeaa näin. Pallo ei pompi meille ja sitten pitää vielä kärsiä tällaista, niin onhan tilanne vaikea, Honkavaara kertoi. Lehtereille näytti siltä, että tilanteessa veskari teki rikkeen, jonka nokkela Nganbe Nganbe käytti hyväkseen.

Toisen puoliajan alussa vain RoPS-veskari Ricardon huippupelastus piti vieraat nollilla.

HIFK nosti pakkaansa ja siirtyi kolmen miehen alakertaan, mutta vaarallisimmat paikat loi RoPS. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut naulaamaan peliä, mutta suoranaista hätääkään sillä ei ollut.

– Nyt alkoi seuraava syyskuun maaottelutaukoon jatkuva kahdeksan ottelun tärkeä periodi, jossa on jaossa paljon pisteitä, Malinen luotasi jo tulevaa.

Ensimmäisen puoliajan puolivälissä erotuomari määräsi helteen takia juomatauon, joka on napapiirillä harvinaisuus.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 482 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309