ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 heinäkuu 2016 11:45

Okkonen: Europelit kantavat myös Veikkausliigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen Antti Okkonen Kuva: Pasi Pikkupeura

Kevään jalkaleikkauksesta pikavauhtia pelikuntoon toipunut RoPS-kapteeni Antti Okkonen oli välittömästi NK Lokomotivalle kärsityn tappion jälkeen ymmärrettävän pettynyt.

Yön yli nukuttuaan tunnelmat olivat vaihtuneet jo valoisampaan suuntaan. Eurorupeamaa pystyttiin käsittelemään kokonaisuutena.
 
Okkonen itse ei ollut kokoonpanossa vielä Shamrock Roversia vastaan, mutta sai peliaikaa molemmissa Lokomotiva-otteluissa. Zagrebissa Okkonen pääsi kentälle aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Aeksandr Kokon  saatua toistuvasti iskua Lokomotivan puolustukselta.
 
- Itselläni oli ennen kauden alkua tavoitteena, että menemme ainakin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Sen valossa plussalle jäätiin, mutta vähän jäi sellainen fiilis, ettei me missään pelissä päästy täysin oman hyvän tekemisemme tasolle, Okkonen antoi arvionsa.
 
- Saattoi olla ylimääräistä puristamista. Toivottavasti taas ensi kaudella olemme mukana näissä peleissä, ja pystyisimme esiintymään tätäkin paremmin.
 
Pelipäivänä torstaina Zagrebissa koettiin koko viikon kovimmat helteet. Lämpömittari heilui pitkälti yli kolmessa kymmenessä asteessa. Polttavin paahde hellitti alkuiltaan mennessä, mutta lämpötila oli tottumattomalle pakahduttava. Okkonen myönsi lämpötilan antaneen paikallisille pientä etua.
 
- Itse pelasin vain toisen puoliajan, ja siinäkin enemmän varjon puolella, mutta kyllä lämpö vaikutti enemmän kuin itse ennakkoon uskoin, Okkonen tunnusti.
 
-Lisäksi emme pystyneet kontrolloimaan palloa siten kuin oli ajatus. Jouduimme heti alussa ravaamaan kuumassa kelissä aika paljon, niin ymmärrettävästi se alkoi näkymään myöhemmin virheiden määrässä. Tuli keltaisia kortteja ja pari ulosajoakin.
 
- Mutta pakko on myöntää myös vastustajan hyvyys. He saivat meidät vaikeuksiin. Jos johonkin jätti tyhjän tilan, he osasivat hyödyntää sen välittömästi. Taitava joukkue ja parempi joukkue – ainakin tällä hetkellä, kapteeni kehui vastustajaa.
 
Ottelun georgialaistuomarin ratkaisut puhuttivat ottelun aikana ja vielä pitkään ottelun jälkeenkin. Antti Okkonen sekä muutkin pelaajat päävalmentaja Juha Malisen johdolla eivät halunneet piiloutua vihellysten taakse.
 
- Ehkä Mika Mäkitalon taklauksen jälkitilanteesta tullut maali oli vähän niin ja näin. Veikkausliigassa sellainen olisi usein vihelletty meidän vapaapotkuksi.
 
- Mutta muuten me rehellisesti annettiin tuomarille mahdollisuus viheltää. Ei tuomari peliä ratkaissut. Kyllä se ihan pelaamalla ratkaistiin, Okkonen näki.
 
Vaikka europelit olisivat suosiolla saaneet jatkua vielä ainakin seuraavat kaksi viikkoa, sai joukkue tästäkin rupeamasta paljon positiivista. Se voi kantaa vielä pitkälle kuluvalla Veikkausliigan kaudella.
 
- Europeleistä saa aina kummasti lisää virtaa kotimaankin sarjaan, nykyisestä RoPS:n joukkueesta eniten europelejä vyötärölleen kerryttänyt Okkonen kertoi.
 
- Huomataan, kuinka kentällä onkin enemmän tila ja sitä osataan automaattisesti myös hyödyntää. Toivottavasti sitä oppia ei enää tällä kaudella unohdettaisi, vaan pystyisimme suorittamaan korkeammalla tasolla lokakuulle saakka.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1294 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309