ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 heinäkuu 2016 01:44

RoPS-luotsi Malinen eurovastustajasta: “Vastaan tulee helvetin kova porukka”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen veti tuimailmeisenä joukkueensa harjoituksia keskiviikkona. Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen veti tuimailmeisenä joukkueensa harjoituksia keskiviikkona. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran europelit jatkuvat torstaina hyvin erilaista vastustajaa vastaan kuin Eurooppa-liigan ensimmäisellä kierroksella.

Viime ja toissa viikolla vastaan asettunut Shamrock Rovers pelasi jokseenkin tyypillistä brittifutista, mutta kroatialainen NK Lokomotiva Zagreb tarjoaa täysin toisenlaisen haasteen.

– Lokomotiva pelaa hyvin organisoitua peliä ja heidän syöttötyöskentely on erittäin korkealuokkaista, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Zagrebin joukkue on ikärakenteeltaan suhteellisen nuori ja se näkyi viime kaudella myös tuloksissa. Joukkue voitti 16 peliä, mutta hävisi myös saman verran. Tasapeliin Lokomotivan ottelu päättyi vain neljästi. Peleissä nähtiin myös runsaasti maaleja, sillä 36 kierroksen sarjassa Lokomotiva teki 56 maalia ja päästi 53 osumaa.

Juha Malisen mukaan Lokomotiva on Euroopan mittapuulla korkealuokkainen pelaajahautomo.

– On erittäin harvinaista, että pääsarjassa pelaavaan joukkueeseen on kerätty tuolla tavalla lahjakkuuksia yhteen.

Lokomotivassa on vaihdettu valmentajaa ahkerasti, sillä reilun vuoden aikana joukkuetta on vetänyt peräti kuusi valmentajaa. Edellisen kerran joukkue vaihtoi valmentajaa heinäkuun alussa, kun Valentin Barišić sai lähteä. Tilalle tullut Mario Tokić ei ole ollut kuin reilun viikon joukkueen peräsimessä.

Lokomotivan toimintatapa on Malisen mukaan se, että seuraan hankitaan nuoria ja lahjakkaita maajoukkuepelaajia.

– Heidän kanssaan tehdään pitkät sopimukset, jotka ovat lähes poikkeuksetta 3-5 vuotta. Tämän jälkeen pelaajat pistetään myyntiin.

Lukuisat valmentajan vaihdot kuvastavat sitä, että paineet pelaajien kehittämiseksi ovat seurassa kovat.

– Lokomotiva on pelaajatehdas ja pelaajia pitää pystyä kehittämään koko ajan. Jos se ei onnistu, eivät omistajat myöskään tykkää.

Lokomotivan ihanteellinen avauskokoonpano on äärimmäisen lahjakas.

– Avauksen pelaajat ovat yhtä lukuunottamatta Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan ja Albanian U21-maajoukkueen pelaajia, Malinen tietää.

– Helvetin kova porukka on tulossa vastaan, Malinen kuvailee torstai-illan haastetta.

Veikkausliiga– ja europelit yhteen laskettuna RoPSin tappioton putki on jo seitsemän ottelun mittainen. Malisen mukaan joukkueen fiilis on tällä hetkellä “ihan parhaimmasta päästä”.

– Vielä muutama viikko sitten oli kaikenlaisia vaikeuksia, mutta ne kaikki on nyt selätetty. Nyt elämme hyvää aikaa, mies tunnelmoi.

Viime aikojen hyvät tulokset vaikuttavat luonnollisesti pelaajien itseluottamukseen.

– Tiheässä ottelutahdissa positiivisilla asioilla on merkitystä, koska pelien välissä ei ole kovin paljon aikaa sitä puolta korjata.

– Meillä on kokemusta molemmista putkista ja tällaisessa tilanteessa on paljon helpompaa.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

RoPS hakee yllätystä

RoPS pääsi yllättämään edellisellä kierroksella Shamrock Roversin vieraskentällä. Tällä kertaa RoPS yrittää järjestää Lokomotivalle yllätyksen Keskuskentällä.

– Ensimmäisessä pelissä, oli se sitten kotona tai vieraissa, pitäisi päästä yllättämään ja siihen me torstaina satsataan, RoPSin valmentaja Juha Malinen kertoo.

Toinen osaottelu on Malisen mukaan luonteeltaan erilainen.

– Toisessa pelissä molemmat joukkueet tuntevat toisensa jo tietyllä tapaa. Peli voi mennä asemataisteluksi riippuen ensimmäisen osaottelun tuloksesta.

Kaksiosaisissa peleissä pitää tuloksen lisäksi miettiä myös vierasmaalisääntöä. Sääntöä käytetään, jos ottelusarja on tasan kahden osaottelun jälkeen. Jatkoon menee joukkue, joka on tehnyt enemmän maaleja vieraissa.

Mikäli ratkaisua ei saada tälläkään tavalla, pelataan jatko-ottelu ja mahdollinen rangaistuslaukauskilpailu.

– Totta kai se (vierasmaalisääntö) täytyy ottaa huomioon. Kentällä pitää valita riskitön vaihtoehto, jos se on mahdollista. Turhia maaleja ei omaan pussiin tietysti haluta, Malinen linjaa.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 391 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309