ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 13 heinäkuu 2016 12:29

RoPSin eurohuuma jatkuu: torstaina vastassa Lokomotiva Zagreb

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura selvitti tiensä hienosti jatkoon Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Irlantilainen Shamrock Rovers kaatui yhteismaalein 3–1. Rovaniemen Palloseura selvitti tiensä hienosti jatkoon Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Irlantilainen Shamrock Rovers kaatui yhteismaalein 3–1. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura selvitti tiensä hienosti jatkoon Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Irlantilainen Shamrock Rovers kaatui yhteismaalein 3–1.

RoPS voitti Irlannissa 0–2 Jarkko Lahdenmäen ja Janne Sakselan osumilla. Rovaniemellä ottelu päättyi tasan 1–1 ja RoPSin maalin teki Eetu Muinonen.

“Kova suoritus. Nostan tämän oman puheenjohtaja-aikani kolmanneksi parhaaksi suoritukseksi. Edelle jäävät vain Suomen Cupin voitto 2013 ja viime kauden Veikkausliigan hopeamitali”, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva puntaroi tyytyväisenä. Niva on johtanut RoPSia vuodesta 2006.

“Etukäteen pidin mahdollisuuksiamme jatkoon fifty-fifty-tilanteena, mutta Irlannissa homma oli niin hyvin hallussa, että aloin uskoa jatkopaikkaan, vaikka pelottihan se kotipeli!”

Toisen kierroksen ensimmäinen osaottelu pelataan jo torstaina ja vastustajaksi saapuu kroatialainen NK Lokomotiva Zagreb. Lokomotiva sijoittui viime kauden Kroatian pääsarjassa neljänneksi. Toinen osaottelu pelataan Zagrebissa 21. heinäkuuta.

Zagreb pudotti ykköskierroksella vaatimattoman tasoisen andorralaisen UE Santa Colonan yhteismaalein 7–2.

“Kroatia on valtavan hyvä jalkapallomaa, mutta Lokomotiva ei ole maan eikä Zagrebin ykkösjoukkue. Pykälää kovempi se on kuin Rovers, mutta meillä on mahdollisuus mennä jatkoon tästäkin, ja juuri se hienoa onkin”, Risto Niva arvioi.

Kroatia on arvokisojen kesto-osallistuja, ja A-maajoukkue pelasi vakuuttavasi alkulohkossaan juuri päättyneissä EM-kisoissa. Joukkue putosi kuitenkin jo neljännesvälierissä mestari-Portugalille.

Maan tähtipelaajat pelaavat Euroopan suursarjoissa ja -seuroissa, kotimaasta maajoukkuepelaajia on käytännössä vain maan ykkösjoukkueesta Dinamo Zagrebista. Dinamo on hallinnut Kroatin pääsarjaa diktaattorin ottein ja voittanut 11 edellistä mestaruutta.

Rovers-ottelussa lippujen hinnat herättivät keskustelua, eikä Keskuskentän pääkatsomoa myyty täyteen.

“Emme huomioineet lapsiperheitä tarpeeksi hyvin. Otimme opiksemme, ja nyt tarjolla on myös perhelippu”, Niva kertoo. Myös katsomon reunaosien lipun hintoja on laskettu.

“Kyllä katsomo nyt myydään täyteen!”

Toisen kierroksen ottelua ei näytetä screenillä Lordinaukiolla.

RoPS – NK Lokomotiva Zagreb, Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu to 14.7. klo 19 Keskuskentällä. Liput 45/35 e, perhelippu aikuinen + alle 13-vuotias lapsi 60 e.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 360 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309