ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 heinäkuu 2016 00:38

RoPSin matka eurokentillä jatkuu – “Kovempi juttu kuin hopeamitali”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentaja Juha Malinen iloitsi RoPSin selviydyttyä toiselle kierrokselle Eurooppa-liigan karsinnoissa. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen iloitsi RoPSin selviydyttyä toiselle kierrokselle Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura iski torstai-iltana pöytään kenties 2010-luvun kovimman suorituksen. RoPS etenee Eurooppa-liigan 2. karsintakierrokselle, kun joukkue pelasi 1–1 (1-1) tasapelin irlantilaista Shamrock Roversia vastaan.

RoPS voitti ensimmäisen osaottelun Irlannissa, joten pelin jälkeen reilut 1500 katsojaa saivat huutaa äänensä käheiksi jatkoon pääsyn kunniaksi.

Ottelun loputtua RoPS-valmentaja Juha Malinen oli syystäkin ylpeä pelaajiensa otteista. Hän nosti 2. karsintakierrokselle pääsyn ohi viime kauden hopeamitalin.

– Ei mitaleilla ole väliä, jos niistä seuraavaa tilaisuutta ei käytetä hyväksi. Kyllä tämä oli RoPS-aikani hienoin saavutus. Eivät nämä suoritukset ole kovin yleisiä suomalaisessa jalkapallossa, Malinen toteaa.

 RoPSin Michal Mravec repi ja raastoi keskikentällä. (Kuva: Jussi Leinonen)

Malinen antoi pelin jälkeen välittömästi painetta myös Veikkausliigan suuntaan.

– Pitää muistaa, mikä meidän tehtävä on suomalaisessa jalkapallossa. Meille on ennen tätä peliä ilmoitettu, että liigapelejä ei siirretä. Oletan, että jo tänään (torstaina) tulee tieto liigapelin siirtämisestä, Malinen lähetti terveiset Veikkausliigan suuntaan.

Seuraavan kerran RoPS pelaa sunnuntaina kotiottelun FC Interiä vastaan. Ensi torstaina RoPS avaa 2. karsintakierroksen kotiottelulla kroatialaista Lokomotiva Zagrebia vastaan. Ensimmäisen ja toisen osaottelun välissä RoPS kohtaa tämän hetkisen otteluohjelman mukaan 17.7. vieraissa Lahden. Nähtäväksi jää, saako RoPS-leiri vielä muutettua Veikkausliigan otteluohjelmaa.

 RoPSin Jarkko Lahdenmäen euromaaliputki ei jatkunut torstai-iltana. (Kuva: Jussi Leinonen)

Pitkiä voiton juhlia RoPS ei vietä, sillä harjoitukset odottavat jo perjantaiaamuna kello yhdeksän.

– Tästä saavutuksesta pitää tietysti terveellä tavalla nauttia, sillä tämä on kova juttu, Malinen sanoo.

 Keskuskentän lehtereillä peliä seurasi 1525 katsojaa. (Kuva: Jussi Leinonen)

Torstai-illan ottelu alkoi vieraiden komennossa. Roversin oli haettava voittoa ja se näkyi irlantilaisten otteissa. Kotiyleisö huokaisi ensimmäinen kerran jo ottelun 3. minuutilla kun irlantilaispelaaja meni nurin rangaistusalueen sisällä.

Ottelun makedonialainen erotuomari Dejan Jakimovksi levitti kuitenkin rovaniemeläisten onneksi kätensä ja rangaistuspotku jäi irlantilaisille viheltämättä.

Toista kertaa Dejan Jakimovksi ei kuitenkaan käsiään levittänyt. RoPSin Juha Pirinen joutui kaatamaan vieraiden Dean Clarken ja tuloksena oli rangaistuspotku. Pallon taakse asettunut Gary McCabe pisti pallon varmasti alakulmaan.

Rangaistuspotkuun johtanut tilanne lähti RoPSin kulmapotkun jälkeen, kun Juuso Hämäläinen puski pallon vastustajalle.

– Pelaajat eivät reagoineet tilanteessa riittävän hyvin ja se oli huolimattomasti pelattu, Malinen näki.

 RoPS-kapteeni Abdou Jammeh oli ottelun parhaita pelaajia. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPS pääsi iskemään tasoitusosuman Rovers-maalivahti Craig Hylandin karmeasta virheestä. RoPS-kärki Oluremi ryösti pallon Hylandilta ja syötti Eetu Muinoselle. Mies ei erehtynyt vaan pisti pallon tyhjään maaliin.

– Tilanteessa päästiin prässäämään pienen huutamisen jälkeen ja maalivahti teki virheen, Malinen summasi.

Tasapelin myötä RoPSin euro-pelit jatkuvat siis ensi torstaina Lokomotiva Zagrebia vastaan.

– Lokomotiva on Kroatian kärkijoukkueita ja he ovat tietynlainen kasvattajaseura, missä pelaajat ovat 20-23 vuotiaita, Malinen tiesi.

 RoPS-pelaajilla oli aihetta juhlaan torstai-iltana. RoPS pelasi 1-1 tasan Shamrock Roversia vastaan. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPS-Shamrock Rovers 1–1 (1-1)

Maalit: 22. min 0–1 rp. Gary McCabe, 26. min 1–1 Eetu Muinonen.

RoPSin kokoonpano: Antonio Reguero; Jarkko Lahdenmäki, Juuso Hämäläinen, Jammeh, Juha Pirinen; Janne Saksela, Michal Mravec, Robert Taylor, Mamut Saine (46. Mika Mäkitalo, 53. Nganbe Nganbe), Eetu Muinonen; Oluremi (46. Aleksandr Kokko).

Näin pelit jatkuvat: RoPS pelaa 2. karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun 14.7. Rovaniemellä Lokomotiva Zagrebia vastaan. Toinen osaottelu pelataan Zagrebissa 21.7.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 518 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309