ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 heinäkuu 2016 13:58

“Maaliputkea yritetään jatkaa, jos paikka tulee”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki (oik.) RoPS:n viimeistelyharjoituksissa. Takana Antti Okkonen, joka on palaamassa jalkavamman jäljiltä pelaavaan kokoonpanoon heinäkuun aikana. Jarkko Lahdenmäki (oik.) RoPS:n viimeistelyharjoituksissa. Takana Antti Okkonen, joka on palaamassa jalkavamman jäljiltä pelaavaan kokoonpanoon heinäkuun aikana. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran Jarkko Lahdenmäestä on muodostumassa todellinen europelien erikoismies.

Lahdenmäki teki viime viikolla RoPS-historiaa iskemällä kolmannen osumansa europeleissä. Lahdenmäkeä ei luvalla sanoen voi kutsua maalitykiksi, sillä Veikkausliigassa mies on tehnyt vain yhden täysosuman.

Toissa kesänä mies onnistui maalinteossa molemmissa Eurooppa-liigan karsintaotteluissa kreikkalaista Asteras Tripolista vastaan.

Lahdenmäki sai jo tuolloin lempinimen “Euro-Japi”.

Viimeistään viime torstain jälkeen Lahdenmäkeä on voinut kutsua täysin aiheesta “Euro-Japiksi.”

– Fanien antama lempinimi tuntuu ihan hyvältä, ei siinä ole mitään negatiivista, RoPS-puolustaja sanoo.

Lahdenmäki jätti euromaalipörssissä taakseen RoPS-legenda Steven Polackin. Neljättä euromaalia Lahdenmäki ei keskiviikkona vielä luvannut.

– Tärkeintä on, että joukkue menee jatkoon ja se on ykkösjuttu. Tietysti maaliputkea yritetään jatkaa, jos itselle tulee paikka tehdä maali.

Myös suomalainen rahapeliyhtiö Veikkaus on ottanut “Euro-Japin” mannekiinikseen.

– Jotain videokuvaussessioita on tehty Veikkaukselle.

– Kyllä näissä merkeissä voi parrasvaloissa olla ihan mielellään, mies toteaa.

RoPS lähtee Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toiseen osaotteluun hyvistä lähtökohdista. Ensimmäisen osaottelun 0-2 tulos takaa sen, että RoPSilla ei ole torstaina Shamrock Roversia vastaan “pakkovoiton” paikkaa.

– Henkinen puoli on meillä varmasti vapautuneempi kuin vastustajalla. Meillä ei ole järisyttävän kovaa painetta voittaa, Lahdenmäki sanoo.

Lahdenmäki toteaa heti perään, että RoPS lähtee kotiotteluun silti täydellä höyryllä.

– Ei me lähdetä kotona jarruttelemaan sillä pakittelemalla tulee muuten pitkä 90-minuuttinen.

Dublinilaisvastustaja erotti päävalmentaja Pat Fenlonin ensimmäisen osaottelun jälkeen. “Hoopsien” tilanteesta ollaan hyvin kartalla myös RoPS-leirissä.

– On siitä (valmentajan vaihdosta) vähän puhuttu. Valmentajan potkut herättelevät aina pelaajia ja kyllä vastustaja siitä varmasti jonkinlaista boostia saa, Lahdenmäki tuumii.

RoPS ei juhlinut euro-voittoa kauaa ja pelaajien ajatukset oli käännetty jo viime perjantaina kohti kotiottelua. Rovaniemeläisten jalat vaikuttavat olevan tukevasti maan pinnalla hienosta voitosta huolimatta.

– Meidän joukkueessa on aika rauhallisia persoonia. “Boriksella” on toki paljon omia juttuja ja me muut sitten tasapainotamme sitä, Lahdenmäki naureskelee ja viittaa joukkueen maalipyssy Aleksandr Kokkoon.
Lahdenmäki ei kuitenkaan kiistä, etteikö mahdollinen toinen eurokierros olisi vilahtanut mielessä.

– On sitä voinut vähän miettiä, mutta mitään ei ole vielä ratkaistu. Jäljellä on niin sanotusti toinen puoliaika ja pelin suhteen pitää olla nöyrä.

Torstai-illan euro-ottelu nousee Lahdenmäen arvoasteikossa todella korkealle.

– Kyseessä on varmasti tähänastisen uran tärkein peli ja pelaamme tosissaan jatkopaikasta eurokentille.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 478 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309