ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 heinäkuu 2016 13:41

Mravec: Me olemme taistelijoita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Michal Mravec Michal Mravec Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran voitettua viikon takaisessa ensimmäisessä karsintaottelussa Shamrock Roversin, oli Michal Mravec yksi RoPS:n taisteluilmeen ruumiillistuma. Atleettinen keskikenttämies pystyi vastaamaan Roversin fyysisyyteen.

Mravecin uralla tulevat ottelut ovat toinen kerta hänen päästessä esiintymään eurokentillä. Ensimmäiset maistiaiset Eurooppaliigasta Mravec sai kasvattajaseuransa MŠK Žilinan paidassa kaudella 2013-2014, jolloin Žilina eteni karsintojen kolmannelle kierrokselle saakka.
 
Vaikka nälkä menestymiseen on kova, RoPS:n kahden vierasmaalin johtoasema on työnnetty mielessä taka-alalle.
 
- Tietenkin kahden maalin johto helpottaa, mutta sitä ei voi ajatella. Viime viikko on jo historiaa. Tämä on uusi ottelu, johon annetaan jälleen sataprosenttisesti kaikkemme.
 
- Sellaisesta voisi helposti tulla myös kaksiteräinen miekka. Meidän ei saa olla tyytyväisiä, sillä haluamme todella edetä seuraavalle kierrokselle, Mravec painottaa.
 
Mravec myöntääkin, ettei Shamrock Rovers ole helppo vastustaja. Joukkue on kokenut eurokävijä ja kotimaansa kestomenestyjä.
 
- Itse asiassa ensimmäisestä osaottelusta on annettava heille täysi tunnustus. Itse näin parhaiten keskikentän, jossa heillä on kokeneita ja taitavia pelaajia.
 
- Mutta me pystymme pelaamaan ketä tahansa vastaan. Jos heillä on laatua, niin sitä on meilläkin, Mravec uskoo.
 
Alakanttiin käynnistyneen kotimaan sarjan ja RoPS:lle kärsityn kotitappion jälkeen Rovers saapui Rovaniemelle uuden valmennusjohdon kera. Pat Fenlon sai siirtyä apuvalmentaja Stephen Bradleyn tieltä. Roversin valmennuskuvioihin ei Mravecin kertomana ole Rovaniemellä montaa ajatusta uhrattu.
 
- Lähinnä se on media, joka näistä kirjoittelee. Ei nuo asiat pukukoppiin tule. Kaikella kunnioituksella heitä kohtaan, mutta me keskitymme vain omaan tekemiseemme.
 
Napapiirillä otteluiden välinen viikko on nojauduttu vanhoihin hyviksi koettuihin rutiineihin. Mravec kehuu päävalmentaja Juha Malisen tapaa, jolla hän valmistaa joukkuettaan seuraaviin otteluihin.
 
- Oikeastaan mikään ei ole poikennut verrattuna tavalliseen liigakierrokseen. Meillä on Juhan kehittämä loistava systeemi, joka alkaa palautumisella edellisestä ottelusta. Maanantain palaverissa analysoimme videoilta edellisen pelin.
 
- Harjoituksissa olemme keskittyneet tiettyihin seikkoihin, joita haluamme parantaa. Yritämme pelata tehokasta jalkapalloa, joten lähinnä ne liittyvät siihen miten prässätään, pallonhallintaan, hyökkäysten käynnistykseen, Mravec paljastaa.
 
Mravecin mukaan yhteen seikkaan ei palavereissa ole tarvinnut puuttua.
 
- Kuten aina me olemme taistelijoita, me olemme sotureita. Tänään pistetään kentällä täysi rähinä päälle!
 
Eurooppaliigan 1. karsintakierroksen ratkaiseva ottelu Rovaniemen Palloseura - Shamrock Rovers Keskuskentällä tänään torstaina klo 19.00. Liput ennakkoon www.ticketmaster.fi sekä RoPS:n Bingo ja Prisma.
 
Ottelua voi seurata suorana myös VeikkausTV:stä sekä Lordin aukion vapaasta yleisötapahtumasta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1117 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309