ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 heinäkuu 2016 12:06

RoPS otti vahvan niskalenkin Shamrock Roversista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki kirjoitti nimensä RoPSin europelihistoriaan avausmaalillaan. Jarkko Lahdenmäki kirjoitti nimensä RoPSin europelihistoriaan avausmaalillaan. Kuva: Pasi Pikkupeura

Shmarock Roversin kotistadion Tallaght Stadiumin parituhatpäinen yleisö todisti kahden jalkapallokulttuurin kohtaamista.

Britteinsaarten perinteinen suoraviivainen ja fyysinen pelityyli haastoi modernin suomalaisen pallonhallinnan ja monivaiheisen puolustuksen. Sekä Jarkko Lahdenmäen.
 
Jarkko Lahdenmäki kirjoitti jo tänään itsensä lähtemättömästi Rovaniemen Palloseuran historiaan. Lahdenmäen 0-1 johto-osuma nosti "Eurojapin" RoPS:n ykköseksi europelimaalien määrässä ohi seuralegenda Steven Polackin.
 
Vielä viikko takaperin PS Kemi -ottelun jälkimainingeissa Rovaniemen Palloseuran valmennusportaassa vietettiin unettomia öitä joukkueen terveystilanteen vuoksi. Joukkueessa oli 12 tervettä pelaajaa maalivahdit mukaan luettuna.
 
Lapin pitkä ja valoisa juhannus teki taikojaan. Irlantiin matkasi RoPS:n kokoonpanosta kaikki paitsi Ransford Osei ja maalivahti Ricardo. Sivussa oli luonnollisesti myös hyvää vauhtia kuntoutuva Antti Okkonen.
 
Isäntien etukäteen ajatellusta aloituksesta sivussa oli keskikentän Maxime Blanchard. Tällä kertaa keskikentän kaksikon muodostivat Stephen McPhail ja Patrick Cregg. Shamrock Roversin ryhmitys oli odotettu 4-4-2.
 
Avauspuoliajan alku oli tunnusteleva. Isännät pystyivät rakentelemaan lähinnä Gavin Brennanin laidalta laitapuolustaja Simon Maddenin tukemana. Keskitykset olivat kohtalaisen yksinäisiä. RoPS:lla ei ollut suuria vaikeuksia pitää rangaistusaluettaan puhtaana.
 
Ottelun 25. minuutilla iski pitkä mies pohjoisesta. Janne Sakselan kulmapotku löysi rangaistusalueen reunalta Robert Taylorin. Taylor laukoi kohti maalinedusruuhkaa. Jarkko Lahdenmäki oli haistellut tilanteen ja noussut maalille. Pää väliin ja Lahdenmäki kirjoitti itsensä tuleviin seurahistoriikkeihin.
 
Eurojapille on kertynyt Rovaniemen Palloseuran paidassa kolme eurocup-ottelua. Jokaisessa hän on osunut, ja jokaisen maalin hän on tehnyt puskemalla.
 
Maali muutti ottelun luonteen. Passiivisesti esiintyneen Roversin oli päästävä itse kontrolloimaan. Viimeistään Dean Clarken vaihto laitaan Brennanin tilalle nosti isäntien hyökkäysten laatua. Rovers haki ahkerasti keskelle pelkkien laitanousujen sijaan. Joukkue prässäsi ajoittain jopa rohkeasti.
 
Dean Clarke oli lähellä romuttaa RoPS:n johtoaseman oltuaan kentällä vain minuutin. Clarke leikkasi keskelle ja laukoi painavasti kohti RoPS-maalivahti Antonio Regueroa. Katsomo huokaa. Reguero oli tänään varma niin torjunnoissa kuin keskityksissä.
 
RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen vastasi isäntien paineeseen. Kun ottelua oli pelaamatta 20 minuuttia Aleksandr Kokko vaihdettiin kärjessä William John Oluremin tilalle. Samalla Eetu Muinonen pääsi laitaan Jean Fridolin Nganbe Nganben paikalle.
 
Kokko tarvitsi kentällä ainoastaan reilu viisi minuuttia, kun jälleen alkoi tapahtumaan vastapuolen maalilla. Borre haastoi päättäväisesti Roversin puolustuksen rangaistusalueen sisällä. Tiputus kuudentoista rajalla olleelle Janne Sakselalle oli nerokas. Saksela saattoi laukoa vapaasti kohti alakulmaa RoPS:n 0-2 johtoon.
 
Ottelua oli pelaamatta reilu viisitoista minuuttia, eikä Rovers enää noussut Dean Clarken loppuminuuttien ylärimalaukausta lukuun ottamatta todelliseen loppukiriin. Lopputuloksen myötä Rovaniemen Palloseura pääsee ensi viikon ratkaisevaan kotiotteluun arvokkaassa kahden vierasmaalin johtoasemassa.
 
Rovaniemen Palloseuran ja Shamrock Roversin ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Keskuskentällä tulevana torstaina 7.7. kello 19.00. Viimeiset ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin nettisivuilla osoitteessa wwww.ticketmaster.fi. Ottelua voi seurata suorana myös Lordin aukion yleisötapahtumassa sekä netissä VeikkausTV:n palvelusta.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1392 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309