ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 kesäkuu 2016 14:35

Malinen: Joukkueessa on rento ja rohkea vire

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Pasi Pikkupeura

Euro-otteluihin valmistautuminen sisältää aina yllätyksiä. Se on opittu Rovaniemen Palloseurankin eurohistoriasta.

Tosin eilen iltapäivällä kaiken jo luultiin olevan tältä erää valmista. Joukkue oli saatu hyvissä ajoin Dubliniin. Lepoa hotellilla, jaloittelua, palaveri illalla ja päälle harjoitukset tulevalla otteluareenalla. Kunnes.
 
UEFA:n saksalainen delegaatti vetäisi punaisen ruksin RoPS:n harjoitusvuoron ylitse. Tallaght Stadiumin nurmi oli liian märkä ja pehmeä, jotta se olisi kestänyt tunnin kevyehkön iltatreenin. Päivällä oli kuulemma satanut vettä. Vesisadetta Irlannissa ja nurmi pelikelvoton – kaikkea sitä.
 
Delegaatin päätökseen ei ole veto-oikeutta. RoPS:lle osoitettiin uusi harjoituskenttä, Roadstone Group Sport's Clubin nurmi, joka toimii myös Shamrock Roversin harjoituskeskuksena, noin 10 minuutin bussimatkan päässä päästadionilta.
 
Tarjottu nurmi oli onneksi tasainen joskin poikittaissuuntaan kallellaan. Ainoastaan pukuhuone aiheutti kevyttä alkuhämmennystä. RoPS:n käyttöön annettiin paikallisen Roadstone Darts Teamin kerhotila, josta löytyi kahden darts-taulun lisäksi pöytä, penkki ja seitsemän käytettyä Guinness-tuoppia. Juuri enempää ei huoneeseen olisi mahtunutkaan.
 
Kaikesta huolimatta joukkue veti viimeisen harjoituksen kovalla sykkeellä. Kenties näyttääkseen paikalle pyörineille Shamrock Roversin edustajille sekä päätöksen tehneelle UEFA:n delegaatille.
 
Iltaruokailussa henki oli rento. Pelaajat olivat hyvällä tuulella, ylimääräistä jännitystä ei ollut aistittavista. Päävalmentaja Juha Malinenkin oli kaiken päätteeksi yllättävän tyytyväinen päivän kulkuun.
 
- Itse asiassa minulla on tosi onnellinen olo tällä hetkellä. Takana on pitkä päivä matkustamisineen ja erilaisine esteineen, mutta pelaajat ovat ottaneet kaiken huumorilla, Malinen hymyili.
 
- Joukkuelajeissa yleensäkin on tärkeintä saada ilmapiiri hyväsi. Meilläkin oli kaikkien odotteluiden vuoksi riski ylilatautumiseen, mutta tällä hetkellä pelaajien ote vaikuttaa oikein rennolta ja rohkealta.
 
Tämän päivän vastustaja Shamrock Rovers on käyty pääosin lävitse jo kotimaassa. Viimeisissä palavereissa enää kertaillaan jo aiemmin opittuja. Tässä vaiheessa keskitytään vain kaikkein oleellisimpaan.
 
- Minulle videomateriaalia ja statistiikkaa olisi tarjolla loputon määrä, mutta sitä kaikkea on hyödytöntä käydä lävitse pelaajien kanssa. Liikaa ei voi tarjota, jotta sen pystyy myös omaksumaan, Malinen kertoi.
 
- Pelaajien kanssa olemme katsoneet lähinnä Roversin viimeisen pelin viime perjantailta, joitain pelitilanteita sekä sen mitä tilastoista on löytynyt. Lisäksi pelaajat ovat itse analysoineet omia vastapelaajiaan.
 
Shamrokin pelaajista etukäteen seuratuin lienee heidän kokenut keskikentän kapteeninsa Stephen McPhail. McPhail on pelannut Valioliigaa lähemmäs sata sekä Englannin mestaruussarjaa noin kaksi sataa ottelua.
 
- McPhailin kanssa on nostettava hänen rinnallaan pelaava ranskalainen Max Blanchard, Malinen muistutti.
 
- Myös kärkipelaaja Gary Shaw on mielenkiintoinen kaveri. Omaa juoksuvoimaa ja on hyvä ilmassa. Heidän lisäkseen vasemmasta laidasta numero kymmenen Brandon Miele tulee mielellään vahvasti keskelle. He ovat etukäteen ne vaarallisimmat silmällä pidettävät.
 
Rovaniemen Palloseuran päivän ohjelmassa on vielä kevyttä kävelyä ja parit ruokailut ennen bussiin lastautumista ja siirtymistä kohti läheistä Tallaght Stadiumia. Ottelu Shamrock Rovers - RoPS alkaa kello 20.00 paikallista tai kello 22.00 Suomen aikaa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1165 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309