ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 kesäkuu 2016 00:04

RoPS Irlantiin mutkien kautta – “Hyvä, että olemme kaikki perillä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS piti palaveria valmentaja Juha Malisen johdolla keskiviikkoiltana Dublinissa. RoPSin valmistautuminen europeliin on ollut täynnä haasteita ja viimeisin oli harjoitusten peruuntuminen keskiviikkoillalta. RoPS piti palaveria valmentaja Juha Malisen johdolla keskiviikkoiltana Dublinissa. RoPSin valmistautuminen europeliin on ollut täynnä haasteita ja viimeisin oli harjoitusten peruuntuminen keskiviikkoillalta. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura otti tiistaina kirjaimellisesti äkkilähdön Irlantiin, kun joukkueen matkajärjestelyt muuttuivat äkillisesti charter-lennon peruunnuttua.

RoPS-pelaajien matka kohti Dublinia jatkui varhain keskiviikkoaamuna, sillä Helsinki-Vantaan lentokenttähotellista lähdettiin kohti lentokenttää aamulla kello 5.40.

Osa ropsilaisista sai tehdä “pienen” mutkan Düsseldorfissa Saksassa, mistä matka jatkui välilaskun jälkeen lopulliseen määränpäähän Dubliniin.

– Tämä päivä meni aika lailla matkustaessa. Olin vielä siinä ryhmässä, joka kävi Saksassa mutkan. Irlannissa olimme puolen päivän maissa, RoPSin Robert Taylor kertoo matkastaan.

RoPSin taustaryhmä ja median edustajat lähtivät Irlantiin takamatkalta, sillä lento lähti Suomesta vasta iltapäivällä.

RoPSin Janne Saksela uskoo, että pelaajat ehtivät toipua matkustamisesta hyvin ennen torstain europeliä.

– Vaikka takana on pitkä matkustaminen niin peliin mennessä ehtii kyllä palautua.

Saksela osasi ottaa äkillisesti muuttuneet matka-aikataulut keskiviikkoiltana jo huumorilla.

– Reissu meni vähän säätämiseksi, mutta hyvä että päästiin kaikki ajoissa perille, RoPSin maajoukkuemies virnisti.

Robert Taylorille brittifutiksen salat eivät tule yllätyksenä. Taylor on edustanut juniorina Nottingham Forestia ja Lincoln Cityä.

– Vastustajan pelityyli ei tule minulle varmaan hirveänä yllätyksenä ja kentällä on minulle paljon tuttuja pelitilanteita.

Taylor on ollut tällä kaudella RoPSin valopilkkuja ja positiivisimpia yllätyksiä peliesitystensä ansiosta.

– Pitää olla kiitollinen, että olen saanut pelata tällä kaudella paljon. Tällä hetkellä oma vire ja fiilis on tosi hyvä, mies iloitsee.

Kaksiosainen ottelupari sekä europelit ovat Taylorille uusi juttu.

– Tämä on tietysti erilainen peli kuin normaali sarjapeli. Kaksiosaista otteluparia voi melkein verrata cupin otteluun, missä yksi virhe voi olla jatkoon pääsyn kannalta ratkaiseva.

– Oikeastaan vasta ensimmäisen pelin jälkeen voi katsoa mitä on saavutettu, ja mikä on lähtökohta jatkoon pääsyn kannalta, mies pohtii.

RoPS ei lähde Taylorin ja Sakselan mukaan muuttamaan omasta pelistä mitään Shamrock Roversia vastaan.

– Lähdemme peliin omilla aseilla emmekä lähde turhaan muuttelemaan mitään. Omaa peliä on hiottu pitkään ja suhteellisen tuntemattoman vastustajan takia sitä on turha lähteä muuttamaan, Saksela sanoo.

Torstai-illan vastustaja on tullut tutuksi videoiden katsomisen myötä.

– Heillä on ihan taitava joukkue niiden muutaman videon perusteella minkä olemme katsoneet. He pelaavat aika suoraviivaisesti ja ovat aika fyysisiä.

Saksela odottaa europelejä erityisellä innolla sillä vuonna 2014 ne jäivät väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Europeleistä tulee aina erilainen fiilis ja tietysti nämä ovat tärkeitä pelejä. En pystynyt pelaamaan edellisellä kerralla ja nyt on sen vuoksi erityisen mukava päästä pelaamaan.

Keskiviikkoiltana RoPSin valmistautumiselle tärkeään karsintaotteluun tuli lisää mutkia matkaan, kun UEFA kielsi RoPSin harjoitukset Tallaght Stadionilla vedoten kentän huonoon kuntoon.

Ehkäpä vastoinkäymiset kääntyvät torstai-iltana RoPSin onneksi Eurooppa-liigan ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 351 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309