ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 kesäkuu 2016 00:36

RoPSille kävi vihreän saaren kutsu – afrikkalaispelaajien viisumeiden kanssa tulee kiire

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSille kävi vihreän saaren kutsu – afrikkalaispelaajien viisumeiden kanssa tulee kiire Shamrock Rovers

Rovaniemen Palloseuralle kävi vihreän saaren kutsu, kun jalkapallon eurocupit arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa.

Eurooppa liigan 1. karsintakierroksen vastustajaksi arpa heitti irlantilaisen Shamrock Roversin.

– Olen tyytyväinen arpaan. Tämä antaa mahdollisuuden taistella voitosta ja paikasta toiselle kierroksella, näki arvontaa paikan päällä Sveitsissä todistanut RoPSin puheenjohtaja Risto Niva. Dublinissa kotipaikkaa pitävä Shamrock Rovers on helpommin saavutettavissa kuin moni RoPSin arvontakorissa ollut vastustaja.

– Ainoa mutta on, että meidän joukkueen kaikki afrikkalaispelaajat tarvitsevat Irlantiin viisumin. Se on sääntö Brittein saarilla. Kun avausottelu on Dublinissa jo ensi viikolla ja meillä väliin mahtuu vielä juhannus, viisumeiden kanssa tulee todella kiire, Niva myönsi.

Avausottelun pelipäivä on torstai 30. kesäkuuta. Toinen ottelu Rovaniemen keskuskentällä on ohjelmassa 7. heinäkuuta. Nivan mukaan ottelu Dublinissa alkaa klo 20 paikallista aikaa eli klo 22 Suomen aikaa. Rovaniemen pelin alkamisaikaa ei ole vielä päätetty.

Maanantaina pelipäivitystä hämmensi vielä Euroopan jalkapalloliiton ehdotus Dublinin ottelun aikaistamisesta juhannuksen jälkeiselle tiistaille.

– Kyse on jostakin yhteensattumista. Meidän kannalta se on mahdollisimman huono vaihtoehto emmekä ole halukkaita pelipäivää aikaistamaan. Pelaamme vielä torstaina Lapin derbyn ja pelaajatilanne on muutenkin hankala, huomio RoPSin päävalmentaja Juha Malinen.
Risto Niva ja urheiluntoimenjohtaja Jari Ilola tapasivat Sveitsissä Shamrock Roversin edustajat. He olivat vakuuttaneet, että Rovaniemen otteluun lentää ainakin 100 seuran fania. Lento kyllä loppuu Kemiin, sillä Rovaniemen lentokenttä on suljettu korjaustöiden takia kun 2. karsintaottelu pelataan.

RoPS on kohdannut eurocupien historiassa kerran pohjoisirlantilaisen joukkueen. Syksyllä 1987 RoPS pudotti Glentoranin Belfastissa pelatussa 2. osaottelussa Markku Kallion maalilla. RoPS eteni tuolloin cupvoittajien cupissa peräti 3. kierrokselle.

Nyonissa arvottiin maanantaina myös 2. kierroksen otteluparit. Mikäli RoPS etenee jatkoon, vastustaja tulee otteluparista Santa Coloma (Andorra)-Lokomotiv Zagreb (Kroatia). Toisen kierroksen pelipäivät ovat 14. ja 21. heinäkuuta.

Suomalaisille tuntematon Rovers on Irlannin kestomenestyjiä, sillä 1901 perustettu seura on voittanut maan valioliigan 17 kertaa. Edellisestä mestaruudesta on tosin vierähtänyt kuusi vuotta.

Kaudella 2011 seura pääsi mestareiden liigan karsintoihin, mutta matka tyssäsi 1. kierrokselle. Putoajat pääsivät jatkamaan Eurooppa liigassa ja tuolloin dublinilaisseura pudotti yllättäen Partizan Belgradin jatkosta ja pääsi lohkovaiheeseen. Siitä saaliina oli kuusi tappiota Tottehamille, Rubin Kazanille ja kreikkalaiselle PAOKille.

Irlannissa sarjaa pelataan myös kesällä ja Rovers jakaa tällä hetkellä kolmatta sijaa. Joukkue pelaa sarjaottelun vielä perjantaina.

Joukkue on liki puhtaasti irlantilainen. Ainoat poikkeukset ovat ranskalaispuolustaja Max Blanchard sekä tällä kaudella kolme maalia viimeistellyt englantilaishyökkääjä Danny North. Shamrock Roversin kapteeni on 37-vuotias Irlannin entinen maajoukkuepelaaja Stephen McPhail. Viime kaudella joukkueen maalitykki oli Mikey Drennan, joka iski 12 osumaa. Roversia valmentaa 47-vuotias Pat Fenlon. Shamrock Rovers pelaa kotiottelunsa uudehkolla Tallaght Stadiumilla, joka vetää 8 600 katsojaa.

Eurocupit

Suomalaisseurojen pelit

Mestarien liigan 1. karsintakierros:

12.7. BATE Borisov (Valko-Venäjä)–Seinäjoen Jalkapallokerho klo 21. 19.7. SJK-BATE Borisov klo 20.

Eurooppa liigan 1. karsintakierros:

30.6. Shamrock Rovers (Irlanti) – Rovaniemen Palloseura Dublinissa klo 22 Suomen aikaa. 7.7. RoPS-Shamrock Rovers Rovaniemellä.
30.6. FK Atlantas (Liettua)-Helsingin Jalkapalloklubi. 7.7. HJK-FK Atlantas.
30.6. Odds Ballaklubb (Norja)-IFK Mariehamn. 7.7. IFK Mariehamn-Odds BK.

Eurooppa liigan 2. karsintakierroksen otteluparit arvottiin myös. Pelipäivät ovat 14. ja 21.7.

RoPS/Shamrock Rovers–Santa Coloma (Andorra)/Lokomotiva Zagreb (Kroatia).
Beroe Stara Zagora (Bulgaria)/Radnik Bileljina (Bosnia)–HJK/FK Atlantas.
PAS Giannina (Kreikka)– IFK Mariehamn/Odds BK.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 409 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309