ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 kesäkuu 2016 00:25

Malinen: “Toinen suosikkivaihtoehdoista saatiin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen peukaloi puhelintaan harjoitusten alussa ja peukutti kun tieto vastustajasta tuli. Juha Malinen peukaloi puhelintaan harjoitusten alussa ja peukutti kun tieto vastustajasta tuli. Kuva: Anssi Jokiranta

RoPSin valmentajan Juha Malisen nähtiin peukuttavan kesken harjoitusten kun tieto Eurooppa liigan arvontatuloksesta kilahti puhelimeen.

– Niin taisin tehdä. Silti on vaikea lähteä spekuloimaan voimallisesti mahdollisuuksista ja mikä on realismia. Tuosta arvontakorista Nömme Kalju ja Shamrock Rovers olivat suosikkivaihtoehdot ja toinen niistä saatiin, viittasi Malinen tuleviin kohtaamisiin irlantilaisseuran kanssa.

Erityisen tyytyväinen hän oli ettei arpa heittänyt RoPSia Dinamo Minskin pariksi.

Malinen sanoi olevansa hajulla irlantilaisesta jalkapallosta ja omaavan erinomaiset kontaktit Shamrock Roversin tutkimiseen. RoPS-valmentaja on ollut urallaan 18 kertaa eurocup-otteluissa, muttei koskaan irlantilaisseuraa vastaan.

– Hyvä puoli on, että kyse on pienestä, mutta perinteikkäästä joukkueesta. Siellä eletään vahvasti jalkapallokeskiössä ja brittikulttuuri on selkäytimessä.

Irlantilaisseurat eivät kylve rahassa – kuten eivät suomalaisetkaan.

– Fakta on, että parhaat irlantilaispelaajat haalitaan Englannin sarjoihin. Irlannissa käytetään hyvin vähän ulkomaalaispelaajia ja pelityyli on enemmän tai vähemmän “kick and run” -meininkiä, Malinen tiesi.

– Tilannekovuus ja taistelu ovat siellä joka pelaajan selkäytimessä. Siihen peliin me emme voi lähteä mukaan vaan etenemme omalla tyylillä.

Malinen oli tyytyväinen ottelujärjestyksestä, joka takaa ratkaisun paikat Rovaniemen kohtaamiseen.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

200616bRoPSin VIP-tiloissa seurattiin Nyonin arvontaa suurella joukolla. Edessä toimitusjohtaja Petri Jaatinen. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Luettu 380 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309